![]() |
![]() |
#1 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 594 Thanked 2,624 Times in 685 Posts
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3939
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Bülent Ecevit ile ilgili düşüncelerini kaleme alan Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç, merhum eski başbakanın yaptığı hataları ardı ardına sıralarken "Keşke ben de övgülere katılabilseydim" diye yazdı.
Hıncal Uluç'un köşe yazısı aynen şöyle: * * * Bülent Ecevit'in ardından hemen herkes konuştu... Hayatında görmediği, duymadığı kadar bir alkış ve övgü yağmuru vardı dün, gazetelerde, televizyon ve radyolarda.. Kaçı samimiydi, kaçı "Böyle konuşmam lazım" diye o lafları ediyordu bilmem... Onların arasına karışmak, arkasından övgü ve sevgi dolu satırlar yazmak isterdim. Yapamadım.. Ben düşünmediğim şeyleri söyleyemem... Bülent Ecevit'i insan olarak pek sevemedim. Onu tanımazken, uzağındayken, hele o devirde, gençlik heyheyleri içinde "Karaoğlan"ın hayranlarındandım ben de... Sonra yaklaştım biraz.. Olup bitenleri en yakından izlemeye başladım.. En iyi dostlarını, hiçbir siyasal beklentisi olmadan, sırf ilkeleri ve idealleri uğruna, saçlarını ona ve eşine süpürge ettiklerini yakın bildiklerimi, Ecevit çiftinin nasıl harcadığını, nasıl affetmez kin tuttuklarını gözlerimle gördükçe, sevgi çemberinden yavaş yavaş uzaklaştım.. Ecevit'i devlet adamı olarak ise hiç saymadım, sayamadım.. Hayatının en büyük zaferi diye anılır, Kıbrıs!.. Türkiye'nin çektiği bütün sıkıntılar da Kıbrıs'la başladı.. Hala da sürüyor.. Doğru.. Müdahale şarttı.. Ama "Barış Harekâtı"nı hızla "Barış"a döndürmek de şarttı. Bunu yapacak tek adamdı Ecevit.. Anlaşma karşılıklı ödünlerle sağlanır. Bizim adımıza cesaretle ödün verecek tek kişi, zaferin sahibi Ecevit'ti.. Ama o Kıbrıs'ta barışı değil, harekâtı içerde oya dönüştürmeyi tercih etti. Hemen seçime gitmeye, tek başına iktidara gelmeye çalıştı, beceremedi. Solun çekilmesine, sağ iktidarların kurulmasına sebep oldu. Ecevit, güçlü bir siyasal lider de olamadı hiç!.. Solu birleştirecek tek adam olduğu halde, sırf bencilliği ve kaprisleri yüzünden adı "Bir bölen"e çıktı. Giderek sol da kalmadı.. Türkiye politik ahlakın temelden yok oluşunun altında Ecevit'in Florya motellerinde kurduğu iktidar vardır.. Sonra Yüce Divan'da yargılanan ve mahkûm olanlara, başbakan olmak için el veren Ecevit, soldakilere hep sırtını döndü.. Türkiye'nin 12 Eylül'e gitmekte olduğunu fark edenlerin başındaydı Alparslan Türkeş.. Ecevit'e "Hiçbir şey beklemeden seni nasıl istersen öyle destekleyeceğim, işin başına geç" diye açık davet çıkardı. Ecevit uzatılan bu eli itip ülkeyi kaosta bırakınca, müdahale kaçınılmaz oldu. Bugünkü AKP tek parti iktidarını kuran adam da Ecevit'tir.. Tamamı kemer sıkmaya dayalı sert ekonomik önlemleri, Amerika ve Kemal Derviş baskısı ile almıştı.. İşler tam iyiye dönerken, önlemlerin sonuçları tam alınacakken, Devlet Bahçeli'nin paniğine kapılıp erken seçim kararı aldı ve Recep Tayyip Erdoğan'a iktidarı ve kendi ektiklerini biçme fırsatını altın tepside sundu.. Sıkıntı sola, iyileşme AKP'ye yazıldı. Seçimi ona bıraktığı gibi, başarıyı da ona endeksledi ve solu tamamen bitirdi. Bir lidere yakışmayacak kadar karısının etkisinde kalışı yanlışlarının en büyüğüydü.. "Rahşan Affı" lafının geçmediği gün var mı, iyi bakın.. Yığınla örnekten biri sadece.. İnsan olarak pek sevemediğim Ecevit, başarılı bir devlet adamı, akıllı bir siyasi lider de değildi yani, bana sorarsanız.. Arkasından söyleyeceğim tek şey var.. Allah kusurlarını affetsin ve rahmetini esirgemesin!.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2547
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
|
![]() saol paylaşım için...
![]() |
#3 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: May 2006
Teşekkür Etme: 705 Thanked 540 Times in 336 Posts
Üye No: 14065
İtibar Gücü: 2460
Rep Puanı : 27284
Rep Derecesi :
|
![]() bence ülkemize çok emek veren bir insamdı.ALLAH rahmet eylesin...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2547
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
|
![]() siyasi fikirlerini tartışmak,
her zaman, herkes için olabilir.... lakin, mevta oluncamı aklına geldi cesur yürek!!!! hele hele şu an... sevenin yüreğine kor düşmüşken ,senin yüreğine kahpelik düşmüş....bas git...
![]() |
#5 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2006
Teşekkür Etme: 16 Thanked 1 Times in 1 Post
Üye No: 20169
İtibar Gücü: 1369
Rep Puanı : 60
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() "GANGASTER" arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum sözünden dolayı teşekkürler sana .. "GANGASTER"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Müstakbel Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 17 Thanked 20 Times in 6 Posts
Üye No: 5230
İtibar Gücü: 1478
Rep Puanı : 1010
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Ecevit hakkında eleştirilecek çok yön var.
Ama bu zaman da yapılması yanlış tabi ki. Ecevit ölürken arkasında bıraktığı malvarlığı neydi bir de onu yazsın... Sözü edilemeyecek kadar az bir zenginliği var idi. Onun geldiği mevkilerin yüzde birine dahi ulaşanlar paraları hortumlarken kendisi en azından çalmadı!!!
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ben seni hiç sevmedim ki | LeGoLaS | Eskiler (Arşiv) | 1 | 06-28-2008 07:56 PM |
Hiç Sevmedim | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-02-2008 06:14 PM |
Boşa Sevmedim | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-19-2008 09:59 AM |
Ben Seni Hiç Sevmedim ki | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-06-2008 04:41 PM |
Ben Sevmedim | Stinq | Eskiler (Arşiv) | 3 | 10-20-2006 12:54 AM |