![]() |
![]() |
#1 |
Guest
Üye No:
![]() Çok az sey saklamisim yasamimda ;
ne bir fotograf var ilk asklardan ne bir mektup, dostlardan bes on tane ; sunlari yazmis Stockholm'den Demir Özlü 1983'te : "rahmetli Çigiltepe'nin oglunu gördüm geçenlerde Helsinki'de, sürüyorum geçmisin izlerini". Hangi izlerin pesinden gittim ben içimde bir mahser beklentisi ? Çok az sey biriktirmisim yasamimda ; hiçbir andaç yok babamdan, verdigi mineli çakmagi unutmusum bir Amerikan Bar'da ; ah umursamaz gençlik ! Simsiki tutsaydim simdi avucum isinir miydi acaba ? Yiginla not var ama masamin gözlerinde : söyle 'Üç Kör' basliklisi : -Homeros, Milton, Borges-. Içgörü üzerine bir siir yazacaktim belki de. Iste bir baskasi : 'Yolculuk' : -Odysseia, Moby Dick, Karanligin Yüregi- Belli : Çikis ve Varis ya da Baslangiç ve Son takilmis kafama. Demek ki yetisemiyor insan ne yapsa kendi tasarisina. Kitaplardaki kenar notlarinda kalacak benim ardimda biraktigim iz, anonim bir kimlik olacagim ; bir sahaf dükkâninda yillar sonra satilmis kitaplarimi karistiran okur bilemeyecek satirlarin altini benim çizdigimi, geçmise ve gelecege karisa karisa. Ithaf sayfalarini da yirtmaliyim yavas yavas ; yiginla düs kirikligi, yanilis ; yüzünü görmediklerim var, yazdiklarini sevmediklerim. Küskün ölenler oldu bana, kimlere küskün ölecegim ben acaba ? Ahmet Oktay |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|