![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2551
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Özel tiyatrolar, Şehir Tiyatroları’nın bilet fiyatlarının 1 YTL’ye düşürülmesine tepki gösterdi. Tiyatrocular, projenin tiyatroya emek verenlere yönelik ciddi bir haksızlık olduğunu belirtti Yasemin Bay İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin, 'tiyatroyu yaygınlaştırmak, olanakları kısıtlı izleyiciyi tiyatroyla buluşturmak’ amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın (İ.B.B.Ş.T) bilet fiyatlarında indirim yapmasına özel tiyatrolardan tepki geldi. Yemeğe gitmediler Özel tiyatrolar, 1 Aralık - 1 Şubat tarihleri arasında Şehir Tiyatroları oyunlarının 1 YTL’ye izlenebilmesinin doğru bir uygulama olmadığı görüşündeler. Öte yandan Tiyatro Yapımcıları Derneği (TİYAP) ve Özel Tiyatro Yapımcıları Derneği (ÖTD), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın, dün akşam projeyi açıkladığı toplantıya da katılmama kararı aldılar. TİYAP ve ÖTD yaptıkları ortak açıklamada, “Projenin, tiyatro sanatının değerlerine, tiyatroya emek veren yazar, çevirmen, yönetmen, oyuncu gibi kişilere yönelik ciddi bir haksızlık olduğu kanısındayız. Bu nedenle toplantıya katılmıyoruz” dedi. Toplantıya katılmama kararı alan özel tiyatrolarla indirim uygulamasını konuştuk... Yıldız Kenter Kenter Tiyatrosu Bu uygulama tiyatroya seyirciyi çeker mi çekmez mi bilmiyorum ama Şehir Tiyatrosu’na gidenleri memnun eder. Belediyenin projesi, sadece politik bir yatırım oluyor bu koşullar altında. Mesela belediye özel tiyatrolara da şöyle bir şey yapsa: Biletlerimizi 5 YTL’ye indirse, üstünü kendi karşılasa. O zaman benim aklım yatar böyle bir işe. Kemal Aydoğan Oyun Atölyesi Sanatta damping olmaz. Bu kamu yararını gözeten bir tutum değildir. Kamu yararını gözetmek istiyorlarsa özel tiyatroların yapamadıkları büyük yapımları seyirci karşısına çıkarsınlar. Şehir Tiyatrosu çalışanlarının da sanat yönetmenlerinin de vicdanları varsa bu uygulamayı reddetmeleri ve kınamaları gerekir. Seçimlerin yaklaştığı bir dönemde bu olay vasat bir siyaset hamlesi gibi duruyor. Ayrıca şunu merak ediyoruz: Bu iki ay boyunca yazarların ve çevirmenlerin telifleri neye göre belirlenecek ve ödenecek? 1 YTL’ye göre mi, normal bilet fiyatı üzerinden mi? Gencay Gürün Tiyatro İstanbul Ben bu uygulamanın mantıkla ilişkisini çözemiyorum. Tansaş ya da Gima’daki 'şu tarihten şu tarihe pirinç fiyatları düştü’ indirimi gibi bir şey bu. Ayrıca dünyada buna benzer bir uygulama var mı çok merak ediyorum. Şehir Tiyatroları’nda genel sanat yönetmenliği yaptığım dönemde seyirci problemimiz yoktu. Üstelik o zamanlar Şehir Tiyatroları ile özel tiyatroların bilet fiyatları arasındaki fark da bu kadar yüksek değildi. Şimdi bu farkı daha da arttırıyorlar. Peki iki aylık uygulama sonunda ne olacak? Seyirciyi iki ayda tiyatroya alıştıramazlar. Oraya eser gönderen yazarlara da haksızlık yapılıyor. Çünkü eser sahiplerine bilet satışı üzerinden telif ödeniyor. Çelik Bilge Semaver Kumpanya Şehir Tiyatroları’nın bunu neden yaptığını anlayamıyoruz; zaten bilet fiyatları ucuz. Özel tiyatrolar devletten aldıkların desteğin yüzde 25’i oranında bir bileti il kültür müdürlüklerine verir ücretsiz olarak dağıtılması için. Zaten insanları tiyatroyla buluşturmak için biz böyle bir çalışma yapıyoruz. Belediye özel tiyatrolara destek olsaydı bilet fiyatları yüksek olmazdı. Özlem Daltaban DOT 1 YTL, 5 YTL diye rakam üzerinde çok konuşmak istemem ama üretimin seyircisiyle buluşması için mutlaka karşılıklı alışveriş olması gerektiğine inanıyorum. Ve bu bedellerin de düşük olmasını çok anlamlı bulmuyorum. Burada sanattan bahsediyoruz. Etin kilosunu düşürmüyorsunuz. Günlük ihtiyacı karşılayan bir şey değil ki. Dolayısıyla insanlarda gelme arzusunu yaratmak için fiyatın düşürülmesi bence çok anlamlı değil. Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları Bunlar bazen ne yaptıklarını bilmeden yaşıyorlar. Bizim yolumuzu bir türlü anlamadılar. Yolumuz doğru ama ülkemiz yanlış. Özel tiyatrolarla ödenekli tiyatrolar arasında zaten bir uçurum var. Bu uçurumu daha beter bir tsunami haline getirmek çok dehşetengiz bir şey. Belediye bize de katkıda bulunsaydı bilet fiyatlarımızı düşürürdük.
![]() |
#2 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2551
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Ne zamandır tiyatroya gidemedim...
Mükemmel bir olay yaa işini iyi yapanları seyreylemek.. En kısa zamanda gidicem.. Fiyat konusuna gelince değiyo be kardeşim izlemeye...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
400 bedava bilete gitti 04 Eylül 2007 | вσυя∂¢αη | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-04-2007 08:44 AM |
chip dergisi özel sayı özel ipuçları | Tilki_Andre | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-17-2007 02:46 PM |
Sahte bilete dikkat | DHeMLy-CHaY | Eskiler (Arşiv) | 1 | 11-18-2006 07:58 PM |
bilete yazık | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 1 | 06-18-2006 09:05 PM |
Tiyatrolar | djcrueL | Eskiler (Arşiv) | 1 | 10-04-2005 03:04 AM |