www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 12-31-2006, 01:53 AM   #1
berkaykucuk
Müstakbel Üye

berkaykucuk Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 30
Üye No: 8136
İtibar Gücü: 1471
Rep Puanı : 1265
Rep Derecesi : berkaykucuk is a splendid one to beholdberkaykucuk is a splendid one to beholdberkaykucuk is a splendid one to beholdberkaykucuk is a splendid one to beholdberkaykucuk is a splendid one to beholdberkaykucuk is a splendid one to beholdberkaykucuk is a splendid one to beholdberkaykucuk is a splendid one to beholdberkaykucuk is a splendid one to behold
Varsayılan Gönüllü ordu kurulmalımı? (anket değildir)

:nono: lütfen kimse bu topiği anket olarak algılamasın ülkemizde sadece gönüllülerden oluşan bir askeri ve silahlı ordu kurulmalımı ve kururlursa (lütfen dürüst cevap verin) kaçımız işi gücü bırakıp bu yeni orduya katılırız veya bu ordunun şimdikinden farkı olurmu yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

Son düzenleyen: berkaykucuk; 12-31-2006, 12:57 PM.. Sebep: eksik ifade kullanılması
berkaykucuk çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Eski Bugün   #n/a 
Teşekkür Botu
Bot
bot Çevrimiçi

Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
gangaster (01-02-2007) bu konu için teşekkür ettiler...
bot Çevrimiçi Tesekkur botuna Rep veremezsiniz. Yinede Tesekkurler. Kurallara Aykırı Mesajı Bildir  
Old 12-31-2006, 04:40 AM   #2
scarface
Müstakbel Üye

scarface Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 17
Üye No: 5230
İtibar Gücü: 1482
Rep Puanı : 1010
Rep Derecesi : scarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura about

Neye karşı gönüllü ordu?

Eğitim için gönüllü ordu mu???

Yoksa sağlık hizmetleri-yardımlaşma vs.

Yoksa sevenlerin-aşıkların bir gönüllü ordusu mu???

Siyaset bölümünde açıldığına göre siyasetle de alakalı olabilir(?)

Biraz içerik hakkında bilgi verilse iyi olur.

Ha bir de kaç kişi katılır dı demeklede pek olmuyor... Artık ne idyse bu ordu??? Sanal alemde sanal delikanlılık kolay çünkü...
Old 12-31-2006, 04:57 AM   #3
varouj
Yeni Üye

Teşekkür Etme: 2
Üye No: 9011
İtibar Gücü: 1424
Rep Puanı : 110
Rep Derecesi : varouj is on a distinguished roadvarouj is on a distinguished road

öncelikle scarface ark dediği doğru ne için ordu hee vatan içinde zaten var askere gidip orda kalabirsin ama farklı bişeyse ne için bunun için bilgi vermen gerekir ayrıca bu işler için çok büyük maddi kaynak lazım hadi kuralım dmekle olmuo ama biraz açıklarsan çok ii olur.
varouj çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 12-31-2006, 10:37 AM   #4
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2551
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute

Berkay'ın sormak istediğini; jeo-stratejik ve jeo-ekonomik olarak bölgede kilit bir noktada yer alan Türkiye ye karşı, (özellikle)mevcut bölücü hareketlerde bulunan cakal ve yem vericilerine, bir tür stratejik düşünce olarak savunma ve saldırı amaçlı silahlı özel birliklerin kurulup kurulmayacağı olarak algıladım....

Lakin,yorumlar açısından soruyu biraz daha açman gerekecek...

Sen çiviyi koy,çekiçlemeye geliriz inşallah...
Old 12-31-2006, 12:56 PM   #5
berkaykucuk
Müstakbel Üye

berkaykucuk Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 30
Üye No: 8136
İtibar Gücü: 1471
Rep Puanı : 1265
Rep Derecesi : berkaykucuk is a splendid one to beholdberkaykucuk is a splendid one to beholdberkaykucuk is a splendid one to beholdberkaykucuk is a splendid one to beholdberkaykucuk is a splendid one to beholdberkaykucuk is a splendid one to beholdberkaykucuk is a splendid one to beholdberkaykucuk is a splendid one to beholdberkaykucuk is a splendid one to behold

Alıntı:
İlk Gönderen gangaster Mesajı Göster
Berkay'ın sormak istediğini; jeo-stratejik ve jeo-ekonomik olarak bölgede kilit bir noktada yer alan Türkiye ye karşı, (özellikle)mevcut bölücü hareketlerde bulunan cakal ve yem vericilerine, bir tür stratejik düşünce olarak savunma ve saldırı amaçlı silahlı özel birliklerin kurulup kurulmayacağı olarak algıladım....

Lakin,yorumlar açısından soruyu biraz daha açman gerekecek...

Sen çiviyi koy,çekiçlemeye geliriz inşallah...
evet aynen dediğin gibi anlatmak istemiştim...

özür dilerim ben askeri silahlı bir orduyu kastetmiştim galiba eksik ifade etmişim
Old 01-02-2007, 12:49 AM   #6
scarface
Müstakbel Üye

Rep Derecesi : scarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura about

Dostum devletin yeterince ordusu var. Ama iş başta bitiyor! Kandil Dağı'na girilmesini önleyenler olduktan sonra (siyaset-hükümet vs. işte) istediğimiz kadar ordumuz olsun... Onu kullandırmayacaksa eğer "baştakiler" neye yarar?
Old 01-02-2007, 12:52 AM   #7
scarface
Müstakbel Üye

(yukarıdaki postun daha iyi anlaşılması için alttaki haberi alıntı yaptım)

İşte Kandil Dağı'ndaki PKK kampı

Kandil Dağı'nı mesken tutan PKK'nın düzenli ordu gibi organize olduğu ortaya çıktı. Halka ve Olaylara Tercüman gazetesi, terör kampını ayrıntılarıyla anlattı.

Teröristler uçaksavarlarla korunan kamplarda
silahlı eğitim alıyorlar Teröristbaşı Apo'nun AİHM savunması ise başucu kitapları

ABD, Türkiye'nin 'Kuzey Irak'taki PKK varlığını ortadan kaldırın' ısrarına kulak asmazken, Kandil Dağı'ndaki sabır taşıran gerçeğin bilinenden de sistemli olduğu göz önüne serildi.

Örgüte arka çıkan, Osman Öcalan'ı da Musul'da koruyan iki yüzlü tavır, bir ziyaret ve bir belgede ortaya kondu. İşgal güçleri, 21 aydır bölgedeki elebaşıları besleyip, 'parça parça oldular' denen PKK'yı güvenlik şemsiyesi altına alırken, İncirlik pazarlığı için Ankara'ya inen ABD Merkez Kuvvetler Komutanı, Türkiye'nin tepkisine 'Zaman içinde mücadele edilebilir' cevabını
verdi.

Irak'ın da komutanı olan Org. Abizaid bu sözleriyle sözde 'öldürücü darbe fırsatının kollandığını' ima etti. Ancak her geçen saatin PKK'ya nasıl bir hazırlık fırsatı yarattığı, eğitim kamplarındaki fotoğraflarla anlaşıldı.
4 binden fazla kişiye eğitim Türkiye sınırı içindeki bir operasyonda ele geçirilen teröristlerin üzerinden çıkan bilgisayar disketinde bulunan ve örgütün yayın organlarına gönderileceği tahmin edilen fotoğraflar ve bilgiler PKK'nın düzenli bir ordu haline gelmek için çalıştığını, hatta özel timlerini nasıl rahat
yetiştirdiğini gözler önüne serdi.

PKK içinde 2.5 sene önce oluşturulan ve rgüt tarafından özel kuvvetler olarak tanımlanan sözde HPG'nin (Halkın
Savunma Gücü) 4 binden fazla militanı, çetenin iki eğitim merkezi olan Mahsum Korkmaz Askeri Akademisi ve Haki Karer İdeolojik Eğitim Akademisi'nde
'güvenli' bir şekilde eğitim gördüler. Mahsum Korkmaz, 1986'da Mehmetçik'in öldürdüğü örgüt önde gelenlerinden. Haki Karer ise PKK'nın kurucularından.

Tiyatro gösterileri bile yapıyorlar Halen merkezlerde eğitim alan 500 terörist, kendilerine operasyon
düzenlenmeyişinden o kadar rahatlar ki, boş zamanlarda tiyatro gösterileri bile gerçekleştiriyorlar.

Yeni komutanlar yetiştiriliyor

PKK yapılanması içinde Apollo Akademiler Komutanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Mahsum Korkmaz Askeri Akademisi'nin 7'nci devre eğitimleri 5 Ocak'ta başladı. Açılışta HPG ana güçleri ve HPG meclis üyeleri hazır
bulundu. 18 Ekim 2004'te Hakkâri kırsalında Mehmetçik tarafından ölü ele geçirilen HPG çetebaşlarından Dıjwar Erkendi'nin anısına 'Şehit Dıjwar Eğitim Devresi' olarak isimlendirilen devrede teröristlerle beraber HPG sözde komutan ve komutan adayları da eğitim görüyor.

Uçaksavarla koruyorlar

ABD, Kuzey Irak'taki PKK varlığı için zaman kazanmaya yönelik konuşmalarda bulunurken teröristler Kandil Dağı'nda bulunan Mahsum Korkmaz Askeri Akademisi ve Haki Karer İdeolojik Eğitim Akademisi'ni ağır silahlar ve
uçaksavarlarla koruyorlar. Her iki kampta 3 binden fazla Kaleşnikof, 10 bin el bombası, 242 roketatar ve 13 tane uçaksavar bulunduğu belirtiliyor.

Haki Karer İdeolojik Eğitim Akademisi daha ziyade ideolojik eğitim vermek üzere, iki ay önce, kurulmuş. Mezun olan teröristlerin bahar ayları ile birlikte
sınırdan Türkiye'ye sızabileceğine dikkat çekiliyor.

Sabah 07.00'de güne başlıyorlar

PKK'NIN özel ordusu HPG'nin elamanları güne saat 07.00'da başlıyorlar. Gün boyu spor eğitimleri ile zorlu dağ koşullarına karşı dayanıklılıkları artırılan teröristler ardından silahlı eğitimlere alınıyorlar. Teröristler
bütün bunların yanısıra seminer salonlarında ideolojik eğitime de tabi tutuluyorlar. Günde 2'şer saat nöbet tutuyorlar. Dağın önemli noktalarına
yerleştirilen biksi ağır makineli silahların başında bayan teröristler de görev yapıyor. Mahsum Korkmaz Askeri Akademisi örgütün gözbebeği eğitim
kurumlarından biri olarak gösterilirken ancak özel yeteneğe sahip olduğuna inanılan teröristler burada ileri düzeyde eğitim alıyorlar.

Öcalan ders olmuş

MAHSUM Korkmaz Askeri Akademisi ve Haki Karer İdeolojik Eğitim Akademisi'nde teröristler silahlı eğitimden geçirilirken halen İmralı'da yatan çete başı
Abdullah Öcalan'ın savunmaları da ders kitabı olarak okutuluyor. Bölücü başının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) sunduğu savunması da kitap
haline getirilerek müfredata alınmış. Militanların diğer kaynağı ise yine Öcalan'ın kaleme aldığı 'Bir Halkı Savunmak' adlı kitap.

Haber Kaynağı
Çelik ÇELİKYAMAN / TERCÜMAN
Old 01-02-2007, 11:12 AM   #8
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye

Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2551
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute

Alıntı:
İlk Gönderen scarface Mesajı Göster
Dostum devletin yeterince ordusu var. Ama iş başta bitiyor! Kandil Dağı'na girilmesini önleyenler olduktan sonra (siyaset-hükümet vs. işte) istediğimiz kadar ordumuz olsun... Onu kullandırmayacaksa eğer "baştakiler" neye yarar?
Haklısın mübarek...

Türk Silahlı kuvvetleri,İstihbarat teşkilatları,Özel Harekat gibi birimlerin
pkaka ile baş edememesi mümkünmüdür ?

Bu kadar Teknik bakımından ateş gücü yüksek eğitimli birimlerin,iki gün içinde o dağları yerle bir edememesi mümkünmüdür ?

Bunların arkasında yatan, süper!! güçlerin varlıklarını devam ettirebilmek için oynadıkları Büyük Ortadoğu Projesi gibi emperyalist oyunlardır. ABD'nin ortadoğuda kullanabileceği yeni bir tampon bölge yaratmak ve ortadoğuda istediği gibi at koşturabilmek planlarıdır.(başarmışmıdır?:wink: )

Bu arada kendisine karşı koyabilecek tek gücün Türk gücü olması, ileride başına iş açacağından, etnik çatışmalarla, iç savaşlara bulaştırılıp gücünün yok edilmesi,parçala ve yok et planları bulunmaktadır. (başarmaktamıdır:wink: )

Velhasıl bu hükümet var olduğu sürece bu hamur(pkaka) çok su kaldırır...
(Karanlıkta ilerliyoruz,içimizde doğan güneşlerin yolumuzu aydınlatması dileği ile..)
Old 01-18-2007, 03:00 AM   #9
karamurat
Geçerken Uğradım

karamurat Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 9
Üye No: 10959
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : -230
Rep Derecesi : karamurat is infamous around these partskaramurat is infamous around these partskaramurat is infamous around these parts

bence gereksiz , aslanlar gibi Ordumuz var, bizlere gerek duydugunda, zaten cagirir.
1974 KIpris savasinda, amcama 8 saate orduda olmasinin gerektigi pusulasi gelmistir...
karamurat çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 01-18-2007, 03:25 PM   #10
Resttt
Geçerken Uğradım

Üye No: 14785
İtibar Gücü: 1410
Rep Puanı : 491
Rep Derecesi : Resttt is a glorious beacon of lightResttt is a glorious beacon of lightResttt is a glorious beacon of lightResttt is a glorious beacon of lightResttt is a glorious beacon of light

Boyle bir orduya ihtiyac yok bence..Zaten internet ortamında yalan dunya hesabı herkes tabi katılırım die hamaset nutukları atar muhtemelen
Resttt çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı