www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 11-29-2006, 01:20 AM   #1
Bostandere
Forum Aşığı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2005
Mesajlar: 4,764
Teşekkür Etme: 111
Thanked 1,308 Times in 803 Posts
Üye No: 4863
İtibar Gücü: 3037
Rep Puanı : 65437
Rep Derecesi : Bostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond repute
Cinsiyet :
Varsayılan IBM Blue Gene/L'den hızlısı yok

Dünyanın en hızlı bilgisayarlarını belirleyen Top 500 Süper Bilgisayar Listesi yenilendi. Saniyede 280 trilyon işlem yapabilen IBM Blue Gene/L isimli bilgisayar birinciliğini sürdürdü.

Dünyanın en hızlı bilgisayarlarını belirleyen listedeki 500 bilgisayarın 237'sine sahip olan IBM, listedeki yüzde 47.4'lük payı ile ilk sırada yer aldı. IBM, aynı zamanda dünyanın en hızlı birinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci bilgisayarlarının da üreticisi olarak açıklandı.


Listede yer alan ve ABD'deki Lawrence Livermore Ulusal Laboratuvarı'nda bilimsel araştırmalar için kullanılan IBM Blue Gene/L isimli bilgisayar, saniyede 280.6 trilyon işlem gücüyle dünyanın en hızlı bilgisayarı ünvanını sürdürdü. Barcelona'daki Katalonya Teknik Üniversitesi bünyesinde tıp araştırmaları için kullanılan IBM Mare Nostrum isimli bilgisayar ise listeye 5. sıradan girerek, Avrupa'nın en hızlı bilgisayarı olma ünvanını elde etti.


Saniyede yapılan işlem sayısını ölçen Linpack adlı matematiksel hız testine göre oluşturulan Top 500 listesinde, HP yüzde 28'lik oranla ikinci, Silicon Graphics yüzde 8.2'lik oranla üçüncü sırada yer aldı.




IBM'den ?akıllı' güvenlik sistemleri
IBM, donanım, yazılım, hizmet ve AR-GE bölümlerinin ortak çabasıyla, güvenlik kameralarının takip ettiği görüntüleri anında yorumlayarak ilgilileri uyarmasını sağlayan Akıllı Takip Sistemi'ni (Smart Surveillance System-S3) geliştirdi. Kameraların izlediği kişilerdeki belirli davranış şekillerini ya da kuşku uyandıran, anormal hareketleri diğer görüntülerden ayırt edebilmeyi sağlayan çözüm, "karar alırken" radar, kimyasal sensörler ve ses kayıtlarından yararlanıyor.

Sistem, halen kullanılan kamera ve sensör teknolojilerinin yanı sıra IBM'in BladeCenter ve Sistem x sunucuları, Veri Depolama Birimleri ile Tivoli Depolama Yöneticisi yazılımı bileşenlerinden oluşuyor.

S3, kamu ve özel kuruluşların artan güvenlik tehditlerine karşı daha hızlı önlem almalarını kolaylaştırıyor. IBM'in laboratuvarlarında geliştirilen çözüm, canlı ya da banttan görüntüleri inceleyerek kuşku uyandıran olay ya da kişileri otomatik olarak saptıyor. Aynı zamanda incelediği görüntülerdeki insan, otomobil gibi unsurları sınıflandırarak, adli tıp ekiplerinin olayı incelemesini kolaylaştırıyor. Gelişmiş plaka numarası ve yüz tanıma teknolojileriyle, kayda alınan görüntülerin tanımlanabilmesini hızlandırıyor.

Sistem, perakende sektörüne de hizmet edecek
Güvenliğin yanı sıra özellikle perakende sektöründeki hırsızlık ve sahtekarlığa karşı da kullanılabilen çözüm, mağaza görüntülerini POS ve kasa kayıtları, stok, müşteri ve çalışan bilgileriyle eşleştirerek, ürün kayıplarına karşı daha etkili önlem alınabilmesini mümkün kılıyor.







IBM'den Amazon'a patent davası
IBM, Amazon.com'a sitesinde patent haklarını ihlal ettiği gerekçesi ile dava açtı. IBM, Amazon'un kullandığı online alışveriş programlarının kendi patenti altında olduğunu iddia ederek, Amazon'dan tazminat talep ediyor.
ABD'de en çok patent davası açan firma olan IBM yaptığı açıklamada, Amazon'un kullandığı elektronik katalog, interaktif servisler ve bilgi depolama networklerinin kendi patenti altında olduğunu iddia ediyor. Uzmanlar, bu araçların Amazon'un temel taşları olduğunu ileri sürüyorlar.
Amazon konu ile ilgili henüz bir açıklama yapmazken, IBM belli bir lisans sözleşmesi ile olayı çözmek istediğini ve mahkemeye çıkmak istemediğini belirtti.






PS3'ün Cell'i dünyanın en hızlı bilgisayarının tabanında
Dünyanın en hızlı bilgisayarı olan IBM BlueGene/L süper bilgisayar, ünvanını ve konumunu yine aynı firmanın Roadrunner adlı yeni bilgisayarına kaptırıyor.

Enerji departmanı için yapılmış olan Roadrunner, üç basketbol sahası büyüklüğünde bir alanı kaplayacak. Roadrunner, 16,000'den fazla Cell Processor (PlayStation 3'ün processor'ü) ve 16,000'den fazla AMD Opteron microprocessor kullanacak. Makinenin en yuksek performans olan 1,6 petaflop ya da saniyede 1.600 trilyon hesaplamaya ve 1 petaflopa kadar sürdürülebilir performansa ulaşması gerekiyor.

Roadrunner matematiksel denklemler için iki tip işlemci kullanıyor. I/O dökümanlar ve iletişim Opteron processorler'e yönlenirken, daha komplike ve tekrar eden işlemler Cell processor'lere gidecek. Bu da Roadrunner'ın yeni tip süper hesaplamaları yapmasını sağlayacak.

Bu devasa bilgisayarın kullanacağı sistem ise Linux olacak.



__________________




Bostandere çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gene karanlık,gene bir yıldız sen GooD aNd EvıL Eskiler (Arşiv) 0 07-09-2008 01:28 PM
En hızlısı o! ÇaKıR- Eskiler (Arşiv) 0 06-07-2008 10:33 PM
Pikapların En Hızlısı F.S.Mehmet1453 Eskiler (Arşiv) 0 08-19-2007 03:31 PM
Pikapların En Hızlısı F.S.Mehmet1453 Eskiler (Arşiv) 4 07-13-2007 11:27 PM
Gene Çıtır Gene ReLaKsT :) bakmayan hata yapar!! RoStWell Adult eski arşiv 17 09-20-2006 09:21 PM

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:15 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.