www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 12-05-2006, 02:53 PM   #1
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2551
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute

"Aman Allahım" dedim

1995-96 sezonunda Galatasaray forması giyen ve Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'ye karşı uzatmalarda attığı golle kupayı getirerek, Galatasaraylılar'ın gönlünde taht kuran Galli eski futbolcu Dean Saunders DHA'ya Galatasaray, Türkiye ve Türk futbolu ile ilgili açıklamalar yaptı.

Öncelikle İstanbul'a ilk geldiği günü anlatan Saunders, "Gerçekten inanılmaz bir manzaraydı. Havaalanına indim ve gözlerime inanamadım. Binlerce taraftar beni bekliyordu. Beni omuzlara aldılar. Daha sonra otele gittim, orada da yine aynı şekilde beni bekleyen taraftarlar vardı. Henüz Galatasaray'a imza atmamıştım. Adnan Polat beni Ali Sami Yen'e idmana (sezon açılışı) götürdü.

Orada elime büyük bir bayrak verdiler. Ama hala imza atmamıştım. sonra Adnan Polat bana geldi ve dedi ki, imza atmazsan İngilitere'ye dönemezsin. Seni çok sevdiler. Ben de daha sonra imza attım ve Türkiye'de kaldım. Türkiye'nin yeri gerçekten çok başka. Çocuğum bile burada doğdu" dedi.

Saunders, 1995 -96 sezonunda Fenerbahçe'yi eleyerek kazandıkları Türkiye Kupası ve ardından İskoç teknik adam Graem Souness'ın dev Galataasray bayrağını Şükrü Saracoğlu Stadı'nın ortasına dikmesini hala unutamadığını söyledi. Saunders, "Çok büyük bir anı ve olay. Kupayı kazandık. Önemli olan buydu. Çeyrek final ve yarı finalde çok zorlu maçlar oynadık. Fenerbahçe'ye uzatmalarda gol attım ve durum 1-1 olmuştu. Kupayı kazanmıştık. Köşe bayrağının orada taraftarlar ile bu başarıyı kutluyorduk. Sonra Souness'ı gördüm ve büyük bir Galatasaray bayrağı ile orta sahaya doğru yürüyordu.

'Aman Allahım' dedim. Bayrağı dikti ve Galatasaray tarihine geçti. Gerçekten inanılmazdı" diye konuştu.

Dean Sanders, "Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe maçları öncesi Galatasaraylı futbolcuların üzerinde baskı ve stres oluyor muydu" sorusuna ise, "Baskı her zaman vardır. Galatasaray'da oynadığınız her zaman baskı vardır. Ama Fenerbahçe maçı bambaşka. Çok özel bir maç. Bu maçta forma giyme şansı buldum. Fenerbahçe maçları öncesi tabiki baskı var, ama eğer kendinize güveniniz varsa bu olumsuz baskıyı pozitive çevirebilirsiniz. Büyük futbolcuysanız bunu çevirebilirsiniz. Ben Fenerbahçe maçlarından çok büyük zevk ve heyecan duydum. Ama baskı futbolun büyük bir parçası" şeklinde konuştu.

Geçen sezon Newcastle United'ta Graeme Souness'ın yardımcılığını yapan Sanders, sezon başı Fenerbahçe'den Bolton Wanderers'a transfer olan Nicolas Anelka'yı Fenerbahçe'de oynadıkları dönemde transfer etmek istediklerini ifade ederek, "Çok iyi bir oyuncu. Geçen sezon Newcastle'da yardımcı hocaydım. Anelka'yı istedik. Almayı düşünüyorduk. Ama olmadı. İyi futbolcu, ama Türkiye'ye belki hazır değildi. Çok eleştirildiğini biliyiorum.

İngiltere'de çok iyi kulüplerde oynadı. Real Madrid'te forma giydi. Hala genç, çabuk, teknik. Bazen kafasında problemleri var. O dönemki hocası ona yardımcı olabilirdi, değiştirebilirdi. Ben onu değiştirirdim" dedi.

Saunders, Türk futbolcuları ile ilgili görüşlerini de açıkladı ve favori oyuncusunun Tugay Kerimoğlu olduğunu söyledi. Saunders, "Türkiye'de çok iyi oyuncular var. Benim favori oyuncum ise Tugay. Onun hocasıydım. Emre de çok iyi oyuncu. Ben çok şanslıyım. Oynadığım dönemde Hakan Ünsal, Arif, Bülent, Mert, Fatih, Fethi, Hakan Şükür gibi çok sayıda iyi futbolcuyla oynadım. O bulunduğum takım daha sonra UEFA Kupası vee Suhper Kupa'yı kazandı. Mesela o dönemde Liverpool'dan en fazla üç oyuncu sayabilirim. O dömen Galataasray'da çok fazla iyi futbolcu vardı" şeklinde konuştu.

Saunders, son olarak kendi kariyerine teknik direktör olarak devam etmek istediğini belirterek, "Bir gün Türkiye'de çalışabilirim. Blackburn ve Newcastle'da Souness'ın yardımcılığını yaptım. Çok şey öğrendim. Bir gün çalışabilirim Türkiye'de ve tabiki Galatasaray'da çalışmak isterim. Çünkü Galatasaray'ın yeri kalbimde" dedi.

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı