![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2551
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() "Galatasaray'ı unutamam"
Souness, Kadıköy'e bayrağı dikerek Galatasaray'ın büyüklüğünü göstermişti O, Galler futbolunun, Ian Rush, Ryan Giggs ve John Benjamin Toshack'la birlikte gelmiş geçmiş en büyük yeteneklerinden. 1995-1996 sezonunda Greame Souness'ın G.Saray'a transfer ettirdiği Dean Saunders, futbolumuza tatlı bir anı bırakan yabancı yıldızlar arasında yer alıyor. G.Saray formasıyla, Türkiye Kupası'nda F.Bahçe'ye attığı o unutulmaz gol dönemin Sarı-Lacivertli kulübün Başkanı Ali Şen'e, 'Hayatımın en kötü dakikası.' sözünü söyletmişti. Galli yıldız, şu sıralarda futbolla ilgili bir şey yapmıyor. İlk formasını Swensea'da Toshack'ın şans vermesiyle giyen 43 yaşındaki Saunders'la, Digiturk'un davetlisi olarak geldiği İstanbul'da konuştuk. Türkiye'ye ilk kez geldiğinizde nasıl karşılanmıştınız? Gerçek bir şok yaşadım. Bagajlarımı bulamıyordum, eşim kaybolmuştu. Onun için endişelendim. Pasaportumu bile bulamıyordum, birisi almıştı. Beni kontrole sokmadan direkt aldılar. 'Aman Allahım ben nereye geldim.' diye düşündüm. Binlerce taraftar beni bekliyordu. Omuzlara aldılar. Daha sonra otele gittim, orada da yine aynı şekilde beni bekleyen taraftarlar vardı. Neticede sen Liverpool'dan geliyordun. O yıllarda Türk futbolu ne seviyedeydi? Benim geldiğim yıl büyük bir rekabet vardı. G.Saray, Trabzon, Beşiktaş, F.Bahçe; hatta Bursa, Antalya zorlu bir mücadelenin içindeydiler. Türkiye Ligi'nde şampiyonluğa dört büyük takımdan başka bir takımın aday olmaması önemli bir sorun. İngiltere'de son sırada olan Sheffield United, bir Chelsea olabilir. Ortada bir denge var. Ancak Türkiye'de küçük takımlar için böyle bir şans yok. İstanbul'da size ne garip gelmişti peki? Hayatın kendisi mesela. Sokaktaki insanlar, taraftarlar, statlar, deplasmanlar, hakemler, pazarda bağıran adam. Ama Türkiye benim ufkumu genişletti. Eğer gol atarsan taraftarlar seni alkışlıyordu. Ama çok gol kaçırırsan bu sefer yuhalanıyordun. Unutamadığın birçok anın olmuştur muhakkak. Havalanındaki ilk günüm mesela. UEFA Kupası'nda Sparta Prag'a karşı Ali Sami Yen'de oynadığımız maç ve Fenerbahçe'ye karşı final maçında, kupayı G.Saray'a kazandıran gol. Sparta Prag maçındaki atmosferi unutamam. Stata çıktığımızda tezahürattan birbirmizi duyamıyorduk. Ancak kupa maçında uzatmalarda F.Bahçe'ye attığım o golü hiç bir zaman unutmayacağım. Tabi bu arada Souness da gidip bayrağı sahanın ortasına dikti. Souness benim kariyerimin önemli bir parçası. O korkusuz bir hocadır. Futbolculara formayı göstererek 'bunun için oynayacaksınız' derdi. O bayrağı Kadıköy'e dikerek Avrupa'ya G.Saray'ın en iyi takım olduğunu göstermek istedi. Galatasaray'da Tugay Kerimoğlu'yla beraber oynadınız. O şimdi İngiltere'de oynuyor. Tugay, bu başarıyı nasıl yakaladı? Tugay, futbolcuyken en çok beğendim isimlerdendi. Daha sonra Blackburn'da onun hocası (Souness'ın yardımcısı) oldum. Orada da en çok beğendim futbolcuydu. 36 yaşında Premier Lig'de bu kadar müthiş performans ortaya koyan başka bir isim de yok. Bu, mantaliteden kaynaklanıyor. Eğer diğer bazı isimler gibi bir mantığa sahip olsaydı. 30-31 yaşında futbolu bırakırdı. Onunla sürekli görüşürüz. Emre'yi nasıl buluyorsunuz? Bana Tugay'ı hatırlatıyor; ancak çok daha hızlı. G.Saray'a geldiğimde Emre'ye top toplatıyorlardı, bakın şimdi nerelerde. Onunla Newcastle'da beraberdik. Tugay büyük bir usta, Emre ise bir yıldız. G.Saray'ın maçlarını hâlâ izliyorum. Galatasaray'da yeni bir yetenek var mı? Evet. G.Saray'da sol açık oynayan... Arda. O yeni bir yıldız olacak. Galatasaray'dan neden ayrıldınız? Futbola Bosman kuralları gelmişti. Kontratım bitmişti. Greame Souness ayrılmıştı, kızım da çok hastaydı. Yeni bir bebeğimiz daha olmuştu. Tüm bu şartlar birleşince ayrılık kararı aldım. Zaten kalmam için G.Saray'da kimse ısrar etmedi.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
"Galatasaray'ı tutuyordum" | styla45 | Galatasaray | 0 | 07-03-2009 10:41 PM |
"Galatasaray'ı yeneceğimizi biliyorduk" | aLeMDaR | Eskiler (Arşiv) | 2 | 12-07-2006 06:37 PM |
"3 maçı unutamam" | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 11-12-2006 05:29 PM |
"Galatasaray'ı çok seviyorum" | sparki | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-27-2006 03:56 PM |
Avcı: "Galatasaray'ı eski günlerine döndüreceğiz" | DHeMLy-CHaY | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-11-2006 05:12 PM |