![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Guest
Üye No:
![]() Dün başlayan 17. Milli Eğitim Şûrası'ndan ilk çıkan sonuç milli sporculara müjde niteliği taşıyor. Yönetmelik değişikliğinden sonra sınavsız öğretmen olabilecekler Haberi, şûranın açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin verdi; "Türkiye'yi başarıyla temsil etmiş sporcuların beden eğitimi ve spor yüksekokullarından mezun olduktan sonra sınavsız öğretmen atanması için yönetmelik değişikliği yapıyoruz." dedi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise 12 yıllık zorunlu eğitimin hazırlığı içinde olduklarını vurguladı. Çelik, şûrada zıt fikirlerin de ortaya atılmasını isterken, "Soğuk Savaş döneminin basmakalıp ideolojileriyle meselelere yaklaşmak eğitimi katletmektir." uyarısında bulundu. Şûraya Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer katılmazken mesaj dahi göndermemesi dikkat çekti. YÖK üst yönetimi de törene ilgisiz kaldı. Ancak 9 milli eğitim eski bakanı şûranın açılışında hazır bulundu. "Şurada okulda şiddet de tartışılsın" Beşevler'deki Şûra Salonu'nda düzenlenen törenin açılışını Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin yaptı. Konuşmasında eğitimin spora bakan yönü üzerinde duran Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte okullara her türlü spor branşının sokulması konusunda hazırlıklar yaptıklarının altını çizdi. Okulları birer spor kulübü haline getirmek istediklerini vurgulayan Devlet Bakanı, "Çocuklarımızın kabiliyetlerine göre en az bir spor dalıyla uğraşmalarını temin etmek istiyoruz. Çünkü sporla uğraşan gençlerimiz başka bir şeyle uğraşmaya pek az vakit bulurlar." dedi. Bakan Şahin, 'öğretmenlerini döven, bıçaklayan öğrencilere son zamanlarda sıkça rastlanıldığına' dikkat çekerek, şunları kaydetti: "Bana bir harf öğretenin kölesi olurum, diyen bir kültürden gelen toplumda bunlar kamu vicdanını yaralıyor. Neden çocuklarımız bu hale geldi?" Şahin, okulda şiddet konusunun da şûrada tartışılmasını, sebepleri üzerinde durularak öneriler getirilmesini istedi. Çelik: Şûra yol gösterici olacak Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 3 sınıflı okullardan 8 yıllık zorunlu eğitime geçen Türkiye'nin, şimdi 12 yıllık zorunlu eğitim çalışmaları yaptığını söyledi. Eğitim alanında elde edilen başarıların küçümsenemeyeceğini anlatan Çelik, "Bunları küçümsediğimiz zaman Cumhuriyet'imizin başarılarını, kazançlarını küçümsemiş oluruz. Geldiğimiz noktayı takdir etmeliyiz, ama asla geldiğimiz noktayla yetinmek gibi bir duruşumuz olamaz." dedi. Çelik, şûrada bilim adamlarının eğitim meselelerini enine boyuna konuşarak yol gösterici olacaklarını ifade etti. Katsayı tartışmaları Şûra'da öğleden sonra komisyon toplantılarına geçildi. ÖSS sisteminin masaya yatırıldığı 'Türk milli eğitim sisteminde kademeler arasında geçişler, yönlendirme ve sınav sistemi' konulu komisyonda renkli tartışmalar yaşanırken, konuşmalar 'ÖSS'de uygulanan katsayı' üzerinde yoğunlaştı. Genel anlamda 'katsayı sisteminin meslek liselileri mağdur ettiği' ve daha adil bir sınav sisteminin olması gerektiği yönünde konuşmalar dile getirildi. İstanbul Bahçeşehir Lisesi Müdürü Sinem Vatanartıran, "13 yaşında verilen bir kararın cezası ömür boyu çekilmemeli, daha esnek bir sistem getirilmeli." dedi. Aksaray Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Ayhan Eren de, "Yanlış bir okula gittiğini düşünen öğrencinin önüne geçmek âdil değil. Bırakın sınavda soruları çözebilen öğrenci, istediği üniversiteye gidebilsin." dedi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden Prof. Dr. Necmettin Tozlu da, bir öğrencinin emeğinin 3 saatle ölçülemeyeceğini kaydederek "Sınav da kaldırılamaz, o zaman daha âdil bir sınav olmalı." şeklinde konuştu. Şûranın 'Küreselleşme ve AB Sürecinde Eğitim' konu başlığı altında toplanan komisyon toplantısında söz alan CHP Milletvekili Mustafa Gazalcı, şûranın zorunlu eğitimin 8 yıldan 12 yıla çıkartılması yönünde bir karar alması gerektiğini savundu. Atatürk savaşı bırakıp Maarif Kongresi'ne geldi, Sezer Çankaya'dan gelmedi Milliyet Gazetesi yazarı Abbas Güçlü hükümetin şûra düzenlemekteki amacının 'kaldıramadığı katsayı için şûradan destek almak' olduğunu savundu. Katsayıdan sadece imam hatiplerin değil diğer meslek liselerinin de mağdur olduğunu dile getiren Güçlü, "YÖK, ÖSS'de iletişim, bilgisayar ve elektrik gibi lise ve bölüm mezunlarının iletişim fakültesi, elektrik elektronik mühendisliği gibi bölümlere geçişine izin vermeli. Hükümet de katsayının tamamen kaldırılması ısrarından vazgeçmeli, bir orta yol bulunmalı." dedi. Güçlü, "Atatürk savaşı bırakıp Maarif Kongresi'ne katılıyor, Sezer Çankaya Köşkü'nden gelmiyor. Başbakan eğitim çok önemli diyor, İstanbul'daki bir toplantıyı tercih ediyor. YÖK şûraya hiç katılmıyor, bunlar doğru şeyler değil." değerlendirmesinde bulundu. |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Alman sporculara kısıtlama yok! | jockeя | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-12-2008 07:55 PM |
Serdar'a Milli Takım yolu 15/mayıs | m@g!c_1907 | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-15-2007 08:20 PM |
Serdar'a Milli Takım yolu 15/mayıs | m@g!c_1907 | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-15-2007 08:12 PM |
Öğretmenlik başvuruları başladı | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 2 | 08-09-2006 12:59 PM |
21-07-2006 10:17 Kürtçe bilene sınavsız üniversite | RichPich | Eskiler (Arşiv) | 2 | 07-21-2006 07:26 PM |