www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 12-07-2006, 08:26 AM   #1
GeCeLeR
Guest

Üye No:
Varsayılan YÖK'ün Tıp Kontenjanlarına Tepki!

Türkiye'deki Tıp Fakültelerinde öğrenciler YÖK'ün kontenjan artırmama inadı sağlık sektörünü zora sokuyor. Öğrenci sayısı öğretim üyesi sayısına vurulunca.....

YÖK, doktor açığına rağmen tıp fakültelerinin sınıflarını doldurmamak için direniyor. Sağlık Bakanlığı'nın talebine rağman Tıp fakültesi kontenjanını artırmamakta ısrar eden YÖK, tıp eğitiminde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısını da ısrarla düşük tutuyor.

ÖSYM verilerine göre Türkiye'de tıp fakültesinde bir öğretim üyesi başına 2.9 öğrenci düşerken bu sayı Dışişleri Bakanlığı verilerine göre doktor açığı olmayan birçok Avrupa ülkesinde bizden çok daha fazla. Almanya'da bir öğretim üyesi 22.5 , İspanya'da 14.4, Fransa'da 10.8 öğrenciye ders veriyor. YÖK'ün kayıtsız kaldığı doktor açığını kapatma konusunda 4 yıllık Sağlık Bakanlığı politikaları da henüz istenen sonuca ulaşmış değil. Bakanlık verilerine göre uzman hekim sayısı Ekim-2006 istatistiklerine göre 24 bin 22, pratisyen hekim sayısı da 25 bin 814 oldu.
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı