![]() |
![]() |
#1 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 111 Thanked 1,308 Times in 803 Posts
Üye No: 4863
İtibar Gücü: 3034
Rep Puanı : 65437
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Elazığ'da, dağcılık meraklısı gençler, kış aylarında çalışabilmek ve yeni dağcılar eğitmek için gerekli olan tırmanma duvarını aralarında para toplayarak yaptılar..
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Fırat Üniversitesi Dağcılık Kulübü ve Elazığ Dağcılık ve Mağaracılık Kulübü üyesi gençler, kış aylarında kaya tırmanışı yapamadıklarından tırmanma duvarı için kendi aralarında para topladılar. Gençler aralarında topladıkları 750 YTL ile Atatürk Stadyumu'nun alt kısmında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün tahsis ettiği alanda 6 metre yüksekliğinde 30 metrekarelik tırmanma duvarını yaptırdılar. Haftada 4 gün stada gelen gençler, müzik eşliğinde bir yandan tırmanma çalışmaları yaparken, öte yandan da dağcılığa merakı olan gençlere eğitim veriyorlar. FÜ Dağcılık Kulübü Başkanı Gökhan Danışmanoğlu, yaptığı açıklamada, 2000 yılında kulüp faaliyetlerine başladıklarını, aktif olarak 30 üyelerinin bulunduğunu belirterek, duvarın bu sporu sevenler için çok iyi bir antrenman imkanı sağladığını kaydetti. Duvarı büyütmek istediklerini ifade eden Danışmanoğlu, ''Bölgede tırmanış çalışmaları düzenlemek istiyoruz. Harput'ta tırmanış bahçesi planlıyoruz. Kentteki dağcılık faaliyetlerini Türkiye'ye duyurmayı, başarılı bir dağcılık organizasyonu yaptığımızı herkesin bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Dağcılık sporunu geniş kitlelere yaymak da en büyük hedefimiz'' dedi. Kulüp üyesi veteriner fakültesi birinci sınıf öğrencisi Özge Yılmaz ise Antalya'dan geldiğinde Elazığ'da boş vakitlerini nasıl değerlendirebileceğini düşündüğünü, bu arada kulüp ile tanıştığını söyledi. Dağcılığın tamamen beyni kullanma becerisi olduğunu gördüğünü belirten Yılmaz, ''Kulübe hemen kayıt yaptırdım. Boş vakitlerimi çok iyi değerlendirebiliyorum. Derslerimin dışında kalan zamanda da beynimi kullanabileceğimi gördüm. Kentte zamanını güzel geçirmek adına düşünülebilecek en büyük olaylardan birisi'' diye konuştu.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Misketlerini toplayıp gitmek ister misin oyundan: | F.S.Mehmet1453 | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-08-2008 11:06 PM |
"Tası tarağı toplayıp dönmek zorunda kalırız" / 18 Ekim | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-18-2007 07:57 PM |
Tırmanma Şampiyonası yapıldı | sarge | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-10-2007 04:33 PM |
Tıkla ve Para Kazan hiç bir yere para ödemen gerekmiyor | descartes84 | Eskiler (Arşiv) | 1 | 07-06-2006 07:18 PM |