![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2552
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Marslarimiz... FETİH MARŞI Yelkenler dikilecek, yelkenler biçilecek. Dağlardan çektirilen kalyonlar çekilecek. Dağlardan çektirilen kalyonlar çekilecek. Elde sensin dilde sen, gönüldesin baştasın. Fatih'in Istanbul'u fethetigi yaştasın. Delikanlım işaret aldğın gün atandan, Yürüyeceksin; Millet yürüyecek arkandan. Sana selâm getirdim Ulubatlı Hasan'dan. Elde sensin dilde sen, gönüldesin baştasın. Fatih'in İstanbul'u fethetiği yaştasın. Bu kitaplar Fatih'tir; Selim'dir, Süleyman'dır Şu mihrap Sinanüddin, şu minare Sinan'dır. Haydi artık uyuyan destanını uyandır. Elde sensin dilde sen, gönüldesin baştasın. Fatih'in İstanbul'u fethetiği yaştasın. ESKİ ORDU MARŞI Ceddin deden, neslin baban Hep kahraman Türk Milleti Ordularin pek çok zaman Vermiştiler dünyaya şan Türk Millet Türk Millet!i Aşk ile sev milliyeti Kahret vatan düsmanını Çeksin o mel'un o zilleti. MEHTER MARŞI Gafil ne bilir neşe-i pür sevk-i vegay-ı Meydan-ı celâdetteki enver-i sefayı Meydan-ı gazâ aşk ile tekbirler alınca Titrettiyine rûy-i zemin arş-ı semâyı Allah yonuna cenk edelim, şan alalım şan Kur'an'da zafer vâdediyor hazreti Yezdân Farz eyledi Halak-u cihan harb-i cihâdi Hep cenk ile yükselmede ecdadımın adı Dünyaları fert eyleyen ecdadımız elhak Âdil idi hifz eyler idi hakkı ibâdı Allah yolunda cenk edelim, şan alalım şan Kur'an'da zafer vâdediyor Hazreti Yezdân GENÇ OSMAN MARŞI Of, of Genç Osman dediğin bir küçük uşak, Beline bağlamış ibrişim kuşak oy oy!... Aman, askerin içinde birinci uşak Allah, Allah deyip geçer Genç Osman oy, oy! Of, of Genç Osman dediğin bir küçük aslan Bağdat'ın içine girilmez yastan oy, oy!... Aman her ana doğurmaz böyle bir aslan, Allah, Allah deyip geçer Genç Osman oy, oy! Of, of Bagdat'ın kapısın Genç Osman açtı, Düşmanın cümlesi önünden kaçtı oy oy!.. Aman kelle koltuğunda üç gün savaştı Allah, Allah deyip geçer Genç Osman oy, oy! KAHRAMANLIK MARSI Kahramanlık ne yanlız bir yükseliş demektir, Ne de yıldız gibi parlayıp sönmektir. Ölmezliği düşünmek boşuna bir emektir; Kahramanlık: Saldırıp bir daha dönmemektir. Sızlasa da gönüller düşenlerin yasından Koşar adım gitmeli onların arkasından. Kahramanlık: İçerek acı ölüm taşından İleriye atılmak ve sonra dönmemektir. Yırtıcılar az yaşar... Uzun sürmez doğanlık... Her ışığın altında gızlıdır bir karanlık; Adsız sansız olsa da, en büyük kahramanlık; Göz kırpmadan saldırıp bir daha dönmemektir Kahramanlık ne yanlız bir yükseliş demektir. Ne de güneşler gibi parlayıp sönmektir. Bunun için ölüme bir atılış gerekir. Atıldıktan sonra bir daha dönmemektir... ESTERGON KALESİ Estergon kalesi su başı, durak, Kemirir içimi bir sinsi firâk. Gönül yar peşinde yar ondan ırak. Akma Tuna akma ben bir dertliyim; Yar peşinde koşar kara bahtlıyım. Estergon kalesi su başı hisar, Baykuşlar çağırır bülbüller susar; Kâfir bayrağını burcuna asar. Akma Tuna akma ben bir dertliyim; Yar peşinde koşar kara bahtlıyım TÜRKLERİN TÜRKÜSÜ Dilek yolunda ölmek Türklere olmaz tasa, Türk'e boyun eğdirir yanlız töreyle yasa; Yedi ordu birleşip karşımızda parlasa Onu kanla söndürüp parçalarız, yeriz. Biz tufanı yarattık uyku uyurken Batı, Nuh doğmadan kisnedi ordularımızın atı. Sorsan söyle diyecek gök denilen şu çatı: Türk gücü yıldırım, Türk bilgisi bir deniz. Delinse yer, çökse gök; yansa, kül olsa dört yan Yüce dileğe doğru yine yürürüz yayan. Yıldırımdan, tipiden, kasırgadan yılmayan. Ölümlerle eğlenen tunç yürekli Türkleriz... PLEVNE MARŞI Tuna nehri akmam diyor Etrafımı yıkmam diyor Şanı büyük Osman Paşa Plevne'den çıkmam diyor. Olur mu böyle olur mu Evlât babayı vurur mu Sizi millet hainleri Bu dünya size kalır mı Düşman Tuna'yı atladı Karakolları yokladı Osman Paşa'nın kolunda Beşbin top birden patladı. Kılıcımı vurdum taşa Taş yarıldı baştan başa Askerinle binler yaşa. Namı büyük Osman Paşa. KAFKASYA MARŞI Kafkasya daglarinda çiçekler açar Altin günes orda, sirmalar saçar. Bozulmus düsmanlar hep yel gibi kaçar Kader böyle imis ey garip ana Kanim helâl olsun güzel vatana. Kafkasya daglarina bomba koydular Türk'ün sancagini öne koydular Sanli zaferlerle düsmani bogdular Kader böyle imis ey garip ana Kanim helâl olsun güzel vatana. Kafkasya daglarinda oturdum kaldim Sehit olanlari deftere yazdim Öksüz yavrulari ben bagrima bastim Kader böyle imis ey garip ana Kanim helâl olsun güzel vatana. Türk ogluyum ben ölmek isterim Toprak diken olsa yatagim yerim Allah'indan utansin dönenler geri Kader böyle imis ey garip ana Kanim helâl olsun güzel vatana. FATİH MARŞI Yürekler kabarık, gözlerde damla, Mehteri saygıyla dur da selâmla. Bir huşû içinde dinle gülbankı Sesleniyor tarih, bu ses o yankı. Sen böyle yürürken tuğla sancakla. Türk'ün savaşları geliyor akla. Asırlar boyunca çınladı serhat. Doğu'dan Batı'ya Yemen Belgrat... Duyarak bakışan gözler görüyor. Fatih Topkapı'dan şehre giriyor. Sen böyle yürürken tuğla sancakla. Türk'ün savaşları geliyor akla. KERKÜK MARŞI And olsun, mavi asmânım sana And olsun şanlı toprağım sana. Vatan için çalışırız Ya ölürüz ya kalırız Hizmet etmek için sana. Ey Moskof'lar geçti gaflet günleri Kanımızla çizdik biz plânları Çok çalışma gaflet için Çok yorulma dönmek için Süngümdür cevap sana. Yürüyelim hep bu yolda zafere Bayrağımız kaldıralım göklere Koy görsünler şanımızı Cihana destan olur. Milletim; şan milletim! Genci Bozkurt milletim! Bu vatanı bekleriz biz Canı feda ederiz biz Allah'ım, Bayrağım, Toprağım! Andım sana... TEKBİR VE CENK MARŞI Rahim Allah, Kerim Allah (3 kere) Ey şanlı ordu, ey şanlı asker Haydin gazenfer, umman-ı safder Bir elde kalkan bir elde hançer Serhadde doğru ey şanlı asker Deryada olsa her sey muzaffer, Dillerde tekbir Allahü ekber Allahü ekber Allahü ekber Ordumuz olsun daim muzaffer. Rahim Allah, Kerim Allah (3 kere) ÇANAKKALE MARŞI Çanakkale içinde aynalı çarşı Anne ben gidiyorum düşmana karşı. Çanakkale içinde sıra sıra selviler Binbaşı oturmuş asker öğütler. Çanakkale içinde bir kırık testi Anneler babalar ümidi kesti Arı burnundan çıktık yan basa basa Düşmanlar kaçıyor, kan kusa kusa.. ZAFER MARŞI Tarihi çevir, nal sesi kısrak sesi bunlar Delmiş Roma'nın kalbini mızrak gibi Hun'lar Göktürkler, Uygurlar, Oğuzlar, Peçenekler Türk'ün tarihine binbir zafer ekler Dünya atımın nalları altında ezildi Kaç haçlı sefer göğsüme çarpınca kesildi Bir gün gemiler dağlara tırmandı denizden Kudret ve zafer bizlere miras dedemizden. GENÇLİK MARŞI Dağ başını duman almış, Gümüş dere durmaz akar. Güneş ufuktan şimdi doğar. Yürüyelim arkadaşlar. Sesimizi yer, gök, su dinlesin; Sert adımlarla her yer inlesin. Bu gök, deniz nerede var, Nerede bu dağlar, taşlar. Bu ağaçlar, güzel kuşlar Yürüyelim arkadaşlar. Sesimizi yer, gök, su dinlesin; Sert adımlarla her yer inlesin. Her geceyi güneş boğar Ülkemizin günü doğar, Yol uzun olsa da ne var, Yürüyelim arkadaşlar. Sesimizi yer, gök, su dinlesin; Sert adımlarla her yer inlesin. MALAZGİRT MARŞI Aylardan ağustos, günlerden cuma Gün doğmadan evvel iklîm-i Rum'a Bozkurtlar ordusu geçti hucuma Yeni bir sevk ile gürledi gökler Ya Allah...Bismillah... Allahüekber Önde yalın kılıç türkmen basbuğu Ardında Oğuz'un ellibin tuğu Andırır Altay'dan kopan bir çığı Budur, Peygamberin övdüğü Türkler Ya Allah...Bismillah... Allahüekber Türk, Ulu Tanrı'nın soylu gözdesi Malazgirt Bizans'ın Türk'e secdesi Bu ses insanlığa hakkın müjdesi Bu seste birleşir bütün yürekler... Ya Allah...Bismillah... Allahüekber!.. Yiğitler kan döker, bayrak solmaya, Anadolu başlar, vatan olmaya... Kızılelma'ya hey... Kızılelma'ya!!! En güzel marşını vurmadan mehter Ya Allah...Bismillah... Allahüekber!.. PLEVNE MARŞI Tuna nehri akmam diyor Etrafımı yıkmam diyor Şanı büyük Osman Paşa Plevne'den çıkmam diyor. Olur mu böyle olur mu Evlât babayı vurur mu Sizi millet hainleri Bu dünya size kalır mı Düşman Tuna'yı atladı Karakolları yokladı Osman Paşa'nın kolunda Beşbin top birden patladı. Kılıcımı vurdum taşa Taş yarıldı baştan başa Askerinle binler yaşa. Namı büyük Osman Paşa. KAFKASYA MARŞI Kafkasya daglarinda çiçekler açar Altin günes orda, sirmalar saçar. Bozulmus düsmanlar hep yel gibi kaçar Kader böyle imis ey garip ana Kanim helâl olsun güzel vatana. Kafkasya daglarina bomba koydular Türk'ün sancagini öne koydular Sanli zaferlerle düsmani bogdular Kader böyle imis ey garip ana Kanim helâl olsun güzel vatana. Kafkasya daglarinda oturdum kaldim Sehit olanlari deftere yazdim Öksüz yavrulari ben bagrima bastim Kader böyle imis ey garip ana Kanim helâl olsun güzel vatana. Türk ogluyum ben ölmek isterim Toprak diken olsa yatagim yerim Allah'indan utansin dönenler geri Kader böyle imis ey garip ana Kanim helâl olsun güzel vatana. KARADENİZ MARŞI Çırpınırdı Karadeniz Bakıp Türk'ün bayrağına Ah ölmeden bir görseydim Düşebilsem toprağına Sırmalar sarsam koluna İnciler dizsem yoluna Fırtınalar dursun yana Yol ver Türk'ün bayrağına. Ayrı düştüm dost elinden Yıllar var ki çarpar sinem Vefalı Türk geldi yine Selam Türk'ün bayrağına. Kafkaslar'dan esen yeller Şimdi sana selam söyler Olsun bütün Turan eller Kurban Türk'ün bayrağına. Kafkaslar'dan aşacağız Türklüğe şan katacağız Türk'ün şanlı bayrağını Turan ele asacağız. GÜZEL TÜRKİSTAN Güzel Türkistan sana ne oldu? Seher çağında güllerin soldu Bağ bahçeden berbad, kuşlarda feryat Hepisi bir mahzun...olmaz mı dilşad? Bilmem niçin kuşlar uçmaz bahçelerde...? Birliğimizin sarsılmaz dağı Ümidimizin sönmez ışığı Birleş ey halkım, gelmiştir çağı Bezensin şimdi Türkistan bağı Uyan halkım, bitsin artık bunca zulümler. Bayrağını al, kalbin uyansın Kulluk, esaretin herşeyi yansın Kur yeni devlet düşmanlar ürksün Yüce Türkistan göklere değsin Yayıl, yeşer öz vatanın gül bağlarında KÖYCÜLÜK MARŞI Alevden oklar gibi hızlandık köye doğru Devrim hamlesidir bu, ülkü hamlesidir bu Ruhumuzda tutuşan bu ateşli imanla Hedefe koşuyoruz bu şerefle şanla Seferberiz bu yolda ana, baba, oğul, kız Yarınlarin köyünü kurmak davasındayız. Cengimiz var arkadaş, haydi yürü ilerle Tarihin çok beklediği sarsılmaz hamlelerle Ülküye koşmak dağları asmak gerek Kanatlı rüzgâr olup köye ulaşmak gerek Seferberiz bu yolda, ana baba, oğul, kız, Yarınların köyünü kurmak davasındayız.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|