www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 12-24-2006, 10:02 PM   #1
jockeя
Administrator

jockeя Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 20
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi : jockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond repute
Varsayılan Balık ve hububat astıma birebir

Hollanda'da Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü'nde yapılan bir araştırmada tam tane hububat ürünleri ile balığın astım riskini yüzde 66'ya varan oranlarda azalttığı belirlendi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Boyacıoğlu, Hollanda'da bulunan Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü'nde, batı toplumlarında astım hastalığının yaygınlaşmasındaki artışla ilgili bir araştırma yapıldığını söyledi. Araştırmacıların, çalışmalarında beslenme üzerinde durduğunu vurgulayan Boyacıoğlu, şunları kaydetti:

''Çocukluk Döneminde Alerji ve Astım Uluslararası Çalışması'na (ISAAC-2) kayıtlı 8 ve 13 yaş arasındaki çocuklarda astımla gıda tüketimini inceledi. Araştırmacılar, astım veya hırıltılı nefes ile turunçgil meyveleri, sebzeler ve süt ürünlerinin tüketimi arasında belirgin bir ilişki bulamaz iken, balık ve tam tane hububat ürünleri tüketimiyle bir bağlantıya ulaştılar.''

Çalışma sonucunda tam tane hububat ürünleri ve balığın astıma karşı koruyucu olabileceğinin belirlendiğini ifade eden Boyacıoğlu, şöyle devam etti:

''Tam tane hububat ürünleri, örneğin buğdaydan öğütme sırasında kepek gibi hiçbir kısmının ayrılmadan elde edilen üründen yapılan gıda maddeleridir. Büyük porsiyonlarda tam tane hububat ürünleri ve balık tüketen çocuklar astım gelişme riskinde bir azalmaya sahip olabiliyor. Araştırmada, astım hastalığına sahip olma olasılığında tam tane hububat ürünü tüketenlerde yüzde 54 ve balı yiyenlerde ise yüzde 66 oranında bir azalma görüldü.''

AA
jockeя çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı