www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 12-26-2006, 05:20 PM   #1
jockeя
Administrator

jockeя Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 20
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi : jockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond repute
Varsayılan Erdoğan, Sözen'i Sivas'la vurdu/26aralık

Başbakan Erdoğan ile CHP'li Sözen'in atışması Meclis tutanaklarına aynen geçti. Erdoğan'ın sözlerini 'benim projem' diye kesen Sözen bakın sonunda nasıl pes etti...
26 Aralık 2006 14:45
Yazı boyutunu büyütmek için

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın başörtüsüyle ilgili sözlerinin damgasını vurduğu bütçenin tümü üzerindeki görüşmelerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Sivas Milletvekili Nurettin Sözen arasında da sert tartışmalar yaşandı. Tam bir söz düellosuna dönüşen tartışma tutanaklara da yansıdı. Oturumda tansiyonu yükselten tartışmada Erdoğan da Sözen de birbirini “yalan söylemekle” suçladılar. Erdoğan, Sözen’e İstanbul’dan milletvekili olmadığını ima ederek “Neden Sivas’a kaçtınız” diye sordu.

Başbakan Erdoğan ile Sözen arasında yaşanan sert tartışma tutanaklara şöyle geçti:

BAŞBAKAN ERDOĞAN– Türkiye'nin özeti dediğimiz İstanbul'un su meselesi 2040 yılına kadar, evet, master planıyla halledilmiştir. İSKİ yatırımları için 2 milyar yeni Türk lirası harcama yaptık. Önümüzdeki dönemde 3 milyar yeni Türk lirası daha yatırım planlıyoruz. Fakat, bugün bir gazetede -arkadaşlar bana haberini ulaştırdılar -Sayın Sözen "İstıranca Dağları'ndaki barajları ben yaptım" diyor. (CHP sıralarından gürültüler)

SÖZEN - Baraj değil bir kere, regülatör…

BAŞBAKAN ERDOĞAN - Bak, Sayın Sözen… Sayın Sözen…

SÖZEN - Temelini de, ihalesini de ben yaptım, ben attım, sen sahip çıktın! Her şeye sahip çıktığın gibi!

BAŞBAKAN ERDOĞAN - Sayın Sözen… Sözen, Sözen…

SÖZEN - Temelini ben attım.

BAŞBAKAN ERDOĞAN - Sayın Sözen… Sayın Sözen…

SÖZEN - Ben yaptım, sen sahip çıktın.

BAŞBAKAN ERDOĞAN - Sayın Sözen… Sayın Sözen, bak…(CHP sıralarından gürültüler)

SÖZEN - Temelini de ben attım, ihalesini de ben yaptım.

BAŞBAKAN ERDOĞAN - Sayın Sözen, dürüst hareket et, doğru konuş!

SÖZEN - Sen dürüst ol.

BAŞBAKAN ERDOĞAN - Hangi barajın temelini attın, nasıl bıraktın.

SÖZEN - Erdal İnönü ile birlikte temelini ben attım!

BAŞBAKAN ERDOĞAN - Erdal İnönü ile attın, beton mu kaldı orada sadece?

SÖZEN - Yüzde 40'nı da tamamlamıştık.

BAŞBAKAN ERDOĞAN - Yalan söyleme! Yok öyle bir şey! (CHP sıralarından sıra kapaklarına vurmalar, gürültüler)

SÖZEN - İhalesini ben yaptım, sen yalan söylüyorsun! Tarihi değiştiriyorsun, tarihi!

MUSTAFA ÖZYÜREK - Bu üslup Başbakana yakışmıyor Sayın Başbakan!

BAŞBAKAN ERDOĞAN - Yok öyle bir şey… Yok… (AK Parti sıralarından alkışlar, CHP sıralarından gürültüler)

SÖZEN (Sivas) - Yalan söylüyorsun.

SÖZEN - İstanbul'da bir tek projeniz yok.

BAŞBAKAN ERDOĞAN - Bakınız, burada her türlü vesaikle konuşmaya hazırım. Aynı şeyi metroda da yaptın.

GÖKHAN DURGUN - Sen mi yaptın metroyu?

SÖZEN - Onu da ben yaptım.

BAŞBAKAN ERDOĞAN - Metroda… (CHP sıralarından gürültüler)

SÖZEN - İstanbul'da bir tek projen yok. Bir tek proje söyle!

BAŞBAKAN ERDOĞAN - Ya, metronun neyini yaptın? (AK Parti sıralarından alkışlar)
Döneminde… Döneminde…

SÖZEN - Temelini kim attı?

BAŞBAKAN ERDOĞAN - Döneminde hak ediş olarak ödediğin para 50 milyon dolar, 80 milyon dolarlık hak ediş vardı; 30 milyon doları ödemediğin için müteahhitler işi bıraktı. Biz geldik 600 milyon dolara mal olan bu metroyu biz tamamladık, biz. Ayıptır ya! Ayıptır!

SÖZEN - Kim ihalesini yaptı? Bir proje söyle, bir proje. İstanbul'da sana ait bir proje söyle? Her projelere sahip çık.

BAŞBAKAN ERDOĞAN - Bütün Istranca halkı senin orada ne yaptığını çok iyi biliyor.
Bakın, uluslararası tanımı veriyorum. Tanım nedir… Temelden yüksekliği on beş metre veya su depolama hacmi 3 milyon metreküpü bulan su depolama tesisleri baraj olarak kabul edilir. Baraj bu.

İZZET ÇETİN - Belediye başkanı mısınız Başbakan mı?

BAŞBAKAN - Biz ülkenin meselelerini konuşuyoruz, hepsini burada konuşacağız. Bakınız, Düzdere Barajı, Kuzuludere Barajı, Büyükdere Barajı, Sultanbahçedere Barajı, Kazandere Barajı, Papuçdere Barajı bunların tamamı temeli de tarafımdan atılmıştır, açılışı da tarafımdan yapılmıştır.

SÖZEN - Yalan söylüyor.

BAŞKAN - Sayın Sözen, lütfen oturun yerinize. (CHP sıralarından gürültüler)

ALİ RIZA BODUR (İzmir) - Burası belediye mi?

BAŞBAKAN ERDOĞAN - Hazmedeceksiniz, hazmedeceksiniz, hazmetmeden olmaz. Siz yerelle genel yönetimi birbirinden ayrı düşünemezsiniz; hepsi bunların iç içedir, el eledir. Eğer böyle düşünürseniz, yanılgıya düşersiniz. Bu, bir ayrımcılıktır. O zaman kusura bakmayın, yerel yönetimlerle genel yönetimin, tamamen bağlarını koparalım öyle mi? Mantığınız bu mu?

K. KEMAL ANADOL - Burası belediye meclisi değil, Millet Meclisi, Millet Meclisi!

BAŞBAKAN ERDOĞAN - Sabırlı ol, bu Meclisin içerisinde eğer bu konulara giriliyorsa bu söylenilir ve geliyorum bir başka konuya…

ALİ RIZA BODUR - Sen hâlâ orada kalmışsın Sayın Başbakan!

MUHARREM İNCE - Cezan var mı, yok mu?

İZZET ÇETİN - Hapis cezası aldınız mı, almadınız mı?

ZEKERİYA AKINCI - Sözen'in yaptıklarını hazmedin Sayın Başbakan. Güzel şeyler yaptı Sözen.

BAŞBAKAN ERDOĞAN - İstanbul bir kongre merkezi haline gelmiştir.
SÖZEN - Kim yaptı kongre salonunu?

BAŞBAKAN ERDOĞAN - Bu kongre merkezi haline gelişte de evet, atılan adımlar, yapılanlar, bunların hepsi bellidir.

SÖZEN - Kim yaptı kongre salonunu?

BAŞBAKAN ERDOĞAN - Hepsi bellidir.

MUSTAFA ÖZYÜREK - Lütfi Kırdar'ı kim yaptı?

BAŞBAKAN ERDOĞAN - Bakın, Lütfi Kırdar, benim dönemimde Kültür Bakanlığına devredilmek suretiyle Kültür Bakanlığı tarafından yaptırılmıştır. Dürüst ol, doğru konuş! Dürüst ol!

SÖZEN - Sen açmadın, ben açtım!

BAŞBAKAN ERDOĞAN - Ben açtım, ben. Benim dönemimde… HABİTAT II toplantısıyla açtım, HABİTAT II toplantısıyla açtım. (CHP sıralarından gürültüler)

SÖZEN - Yalan söylüyorsun, yalan!

ZEKERİYA AKINCI - Atıyorsunuz Sayın Başbakan, atıyorsunuz!

BAŞBAKAN ERDOĞAN - Değerli arkadaşlarım, Lütfi Kırdar Kongre Sarayı, HABİTAT II toplantısıyla bizim tarafımızdan ve Sayın Demirel'in Cumhurbaşkanı olduğu dönemde birlikte açmışızdır. Beyefendinin bununla ilgisi, alakası yoktur.

SÖZEN - Yalan söylüyorsun, yalan! İstanbullular izliyor!

BAŞBAKAN ERDOĞAN - Bazı şeyleri öğreneceksin. Zaten, Genel Başkanını da ve heyeti de öyle aldattın galiba. Niye o zaman Sivas'a kaçtın da İstanbul'da kalmadın. Kalsaydın İstanbul'da!

SÖZEN - Kaçmadım! Kaçmadım!
jockeя çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı