www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 12-30-2006, 02:45 AM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye
 
KoJiRo Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21
Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8776
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Question Bebegi öpmek Tehlikeli!!!

Edirne'de bir hastanede oluşan bakteri nedeniyle meydana gelen bebek ölümleri bebek sağlığı konusunu gündeme getirdi. Uzmanlar, bebeklerin enfeksiyon kapmaması için fazla öpülmemesi gerektiğini belirttiler

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Neslihan Tekin, bebeklerin enfeksiyon kapmaması için fazla öpülmemesi gerektiğini söyledi. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 8 bebeğin öldüğünü belirten Prof.Dr. Neslihan Tekin, her hastanede enfeksiyonu olabileceğini söyledi. Prof.Dr. Tekin, “Hastane enfeksiyonları tıbbi bakımın sonucu ortaya çıkan enfeksiyonlardır. Aslında bunları tamamen ortadan kaldırabilmek mümkün değildir. Her hastanenin veya sağlık merkezinin belirli bir hastane enfeksiyon yüzdesi olabilir. Bunlar kabul edilebilir sınırlar içerisinde kalmasına özen gösterilmelidir. Avrupa ülkelerinde dahi bu risk yüzde 8-10 arasındadır. Risk, dünyada çok çeşitli merkezlerde de yüzde 6 ila 25 arasında değişiklik göstermektedir'' dedi.
Yeni doğanlar ve özellikle prametüre bebeklerin enfeksiyona en açık olan grubu oluşturduklarını kaydeden Prof.Dr.Neslihan Tekin şöyle konuştu:
“Bu gruptaki bebeklerde hem hastanede yatış sürelerinin uzaması hem de katater uygulanması gibi ya da solunum cihazlarına bağlanması hastane enfeksiyonları riskini artırmaktadır. Ayrıca bu bebeklerin savunma mekanizmalarının yetersiz olması da riski arttırır. Burada en önemli faktör bebeğin bakımından sorumlu olan personelin el yıkamaya özen göstermesidir. Sağlık durumu ağır olan iki bebeğe bir hemşire düşmesi gerekir. Ama Türkiye koşullarında bunu sağlayabilmek hemen hemen hiçbir merkezde mümkün olmuyor. Talep ve bebek sayısının çok, merkezlerin olanaklarının kısıtlı olması nedeniyle iki bebeğe bir hemşire dediğimiz halde kimi zaman bazı merkezlerde bu sayı 8-10’a bile çıkabiliyor.'' Prof.Dr. Neslihan Tekin, bebeklerin hastaneden taburcu olduktan sonra evde de enfeksiyonlara karşı korunması gerektiğini söyledi. Prof.Dr. Tekin, taburcu olan bebeklerin enfeksiyonlardan korunmaları için ailelerinin özen göstermesi gerektiğini vurgulayaark şöyle dedi:
“Bebeğin enfeksiyondan korunması günlük temizliğinin yapılması, mutlaka anne sütü almasının sağlanması, annesi dışındaki bireyler ile temasının daha az olması ile sağlanabilir. Bebeğin göbek bağı düşene kadar göbek bölgesinin temiz tutulması gerekiyor. Bunun için günde iki kez pansuman öneriyoruz. Bebeklerin vücut temizliği de çok önemli. Yıkanmasalar bile silinmeleri, alt bakımlarının iyi yapılması gerekiyor. Onu emziren annenin dışındaki kişilerin bebeği fazla öpmesi enfeksiyon riskini artırır. Bu nedenle efeksiyonlara karşı bebeğin fazla öpülmemesi gerekir.''

Bebekleri tehdit eden 20 bakteri

Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Adnan Tekin, enfeksiyon sonucu ölümlerin dünya genelinde yaşanan ciddi sağlık sorunları arasında yer aldığını söyledi.

Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Adnan Tekin, hastanelerin yeni doğan bebek ünitelerinde, bebeklerin enfeksiyon kapabileceği en az 20 çeşit bakterinin bulunduğunu belirterek, ''Yeni doğan bölümüne gelen bir ziyaretçi ya da elini yıkamayan bir görevli de ünitedeki bütün bebeklerin ölümüne yol açabilir'' dedi.

Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşanan olayların her hastanede olabileceğini ifade eden Tekin, bazen hastanelerde bebek ölümlerinin yüzde 10'lara bile ulaşabileceğini belirtti. Bunun önüne geçebilmek için hastanelerde Enfeksiyon Kontrol Komitesi kurulduğunu ifade eden Tekin, şunları kaydetti:

''Bu komite, enfeksiyonu minimuma indirmek için gerekli tüm tedbirleri alır. Yeni doğan bebek ünitelerinde bebeklerin enfeksiyon kapabileceği en az 20 çeşit bakteri var. Normalde zararsız görünen bir bakteri savunmasız haldeki bebeğin ölümüne yol açabilir. Hastanemizde kurulu komite Trakya Üniversitesi'nde gerçekleşen olayın arkasından, olağanüstü toplanarak tedbirleri artırdı. Enfeksiyon riskinin ortadan kaldırılması bazı kriterlere bağlı. Bunların başında yeni doğan ünitesine girişlerin sınırlandırılması geliyor. Buraya görevlilerin dışında kimsenin girmemesi gerekiyor.''


''ENFEKSİYON GENELLİKLE DOKUNMA YOLUYLA KAPILIR''

İlgili görevlilerin üniteye girerken özellikle ellerini özel olarak temizlemesi gerektiğini vurgulayan Tekin, ''Hava yoluyla enfeksiyon kapma riski binde bir civarındadır. Yani bulaşmanın hava yoluyla gerçekleşmesi neredeyse olanaksızdır. Enfeksiyon genellikle dokunma yoluyla kapılır'' diye konuştu. Yeni doğan bebek ünitesinde kullanılan aletlerin temizliğinin sürekli yapılmasının şart olduğunu ifade eden Tekin, hastanelerinde belli dönemlerde bebekleri dışarı çıkararak ünitede UV ışınları ile temizlik yaptıklarını söyledi.
Yeni doğan bebek ünitesindeki temizliğin ameliyathanelerden bile önemli olduğuna dikkat çeken Tekin, şöyle devam etti:

''Dışardan gelecek bir mikroorganizma çok tehlikeli sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. Üniteye dışardan gelecek bir bebek bile çok riskli. Bu yüzden özellikle görevlilerin temizliği büyük önem taşıyor. Ziyaretçilerin yeni doğan bebek ünitesine girmekte ısrarları da bebek ölümlerine neden olabilir. Yeni doğan bölümüne gelen bir ziyaretçi ya da elini yıkamayan bir görevli ünitedeki bütün bebeklerin ölümüne yol açabilir. Çünkü bir ziyaretçi üzerinde enfeksiyon sonucu ölüme yol açacak çok sayıda bakteriyi bulundurabilir.'' Tekin, hastanelerin yeni doğan bebek bölümlerine ziyaretçilerin girme konusunda ısrarcı olmamalarını istedi.
KoJiRo çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kel Sarisin Bebegi iyi Bagirtiyor Edward77 Yabancı Adult Videolar 0 02-12-2010 09:25 PM
Guzel Bebegi Sahilde Yapiyor Edward77 Yabancı Adult Videolar 0 12-28-2009 10:35 PM
Öpmek GooD aNd EvıL Eskiler (Arşiv) 0 10-07-2007 08:01 AM
Öpmek samira Eskiler (Arşiv) 0 01-20-2007 02:47 PM
2006 Ferrari F430 GT..Ferrari'nin Pistlerdeki Yeni Bebegi... ๏๒รєรรเ๏ภ Eskiler (Arşiv) 3 03-20-2006 03:48 PM

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:34 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.