www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 01-05-2007, 02:19 PM   #1
DHeMLy-CHaY
Forum Kalfası

DHeMLy-CHaY Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 547
Üye No: 3561
İtibar Gücü: 3166
Rep Puanı : 28119
Rep Derecesi : DHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond repute
Varsayılan Hollywood yıldızı değilim!

Usta kalem Gökmen Özdenak sordu, Gerets cevapladı:

* Sezon başından beri yönetim ile aranızda sorun olduğu yönünde spekülasyonlar yapılıyor...
- Böyle bir şey olmadığını daha önce de söylemiştim. Bunların yazılması, bu tür haberlerin verilmesini kendi kişiliğime karşı bir saygısızlık olarak görüyorum. Çalıştığım diğer ülkelerde saygı duyulan bir kariyerim var. Sayın Polat ve Sezgin ile tartışılacak bazı konular oluyor ama bunlar takımın iyiliği için yapılan konuşmalar. Bu da doğal. Hiçbir zaman kavga düzeyinde değil, sadece konular tartışılıyor.

* Bu tür spekülasyonlar oyuncularınızı olumsuz etkiliyor mu?
- Tabii gazetelerde bu haberleri okuyunca memnun olmuyorlardır. Olmayan bir olayın varmış gibi gösterilmesini terbiyesizlik olarak görüyoruz.

* Oyuncularınızı motive etmekte sorun yaşıyor musunuz?
- Böyle bir şey yok. Teknik ekip olarak takıma motivasyon sorunu yaşatmayız. Böyle bir şey düşünmek yersiz olur.

* Galatasaray’ın ilk yarı performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Kendi sahamızdaki maçlarda çok iyi oynadık. Çok gol pozisyonuna girdik ama maalesef hepsi gol olmadı. Gol oranımızın düşük olması bizi üzdü. Çok kötü oynadığımız maçlar da oldu. Onlar için hem biz hem de oyuncularımız üzüldü ve utandı. Bize yakışmayan 1-2 maçımız oldu. Bu da bir gerçek.

* Girdiğiniz gol pozisyonlarını değerlendirebilseniz, Fenerbahçe’nin 6-7 puan önünde olabilirdiniz. Buna çözüm bulabilecek misiniz?
- Bunun analizini yapmak zor. Golcülerimizin kendilerine olan güvenlerini yeniden kazanmaları gerekiyor. Diğer arkadaşlarının da onları daha iyi pozisyonlara sokması görevleri olacaktır.

* Tecrübeli oyuncuların gol kaçırması diğerlerini de etkiliyor mu?
- Golcülerimizin ne kadar kaliteli olduğunu biliyoruz. Kendine güvenmenin en büyük faktörü gol atmaktır. Ama atamayınca, genelde tek forvet oynuyoruz, ilerideki oyuncu, “Atamazsam yedek kalırım” endişesi ile daha fazla strese girebiliyor.

* Yönetim ile transfer konuştunuz mu?
- Evet konuştum...

* Olacak mı?
- Ümit ediyorum...

* Hangi mevkiilere transfer istediniz?
- Mevkiileri söylemek yersiz olur. Aile içerisinde konuştuk. Söylemek oyuncularımıza saygısızlık olur...

* Galatasaraylı futbolcuların müthiş bir disiplini var. Çok gol kaçırılması, yorgunluktan ya da güçsüzlükten olabilir mi?
- Bu düşünce biraz ucuz olur. Bilhassa 2 ön liberonun önünde oynayan ofansif orta saha ve forvetimizin çok daha rahat olması gerekiyor. Çok rahat ve emin bir bölgede oynuyorlar. Daha rahat atak yapmaları gerekiyor.

* İnamoto ve Carrusca’nın performansından memnun musunuz?
- İnamoto ilk 1-2 maç alışma döneminden sonra çok iyi işler yaptı, herkes gördü. Çok önemli bir futbolcu olmaya başladı. Onun performansından çok memnunum. Son maçlarda takımın en iyilerinden biriydi. Carrusca’yı maalesef az gördük. Ama orada Arda sağ ayaklı olmasına rağmen daha iyi oynuyor. O yüzden Carrusca’yı az görebildik. Ama oynadığı maçlarda iyi kumaşı olduğunu gösterdi. Tam oynayacakken bir sakatlık geçirdi. İleriye dönük olumlu bakıyoruz.

* Son haftalarda Sabri’nin olağanüstü bir performansı var. Orada Hasan Şaş oynuyordu. Şimdi ne olacak?
- Oradaki rekabet çok çok güzel. Keşke her pozisyonda, her mevkiide böyle olsa. Bu, her takım için güzel olur. Ümit ediyoruz ki, sakatlıktan çıkan Aydın da iki oyuncumuzu daha yüksek performans göstermeye zorlayacaktır.

* Galatasaray çok gol yiyor, özellikle bireysel hatalardan. Bunun nedeni orta sahanın rakibe basmaması mı?
- Maalesef bu sene kişisel hatalar geçen seneye göre daha yüksek bir oranda. En büyük sorunumuz kişisel hatalardan yediğimiz goller. Defansımızın solundaki sorun, Orhan’ın sakatlanması. Yerine Ferhat’ı denedik, sonra da Ergün’ü. Ortada Song sakatlandı. Defansta bir dengesizlik yaşadık. Ama ikisi de iyileşiyor. Herhangi bir sorunumuz kalmayacak. İkinci yarıda defans sorunu yaşamayacağımızı umut ediyorum.

* Fark 7 puan... Şampiyonluk için ne söyleyeceksiniz?
- Son maça kadar kovalayacağız. O güçte olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Rakibimiz ile deplasmanda oynadığımız maçta en az onlar kadar iyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Ama onlar iyi bir transfer politikası izledi, orta sahalarını daha da sağlam tutuyorlar. Geçen sezon gibi puan kaybedecekler mi bakacağız. Ama biz kendimize güveniyoruz ve sonuna kadar kovalayacağız...

* Kadıköy’de alnınız yarıldı. Buna rağmen son derece asil davrandınız ve maçtan sonra konuyla ilgili soruyla, “Atan çok iyi nişancıymış” diyerek esprili yaklaştınız. Oysa olumsuz bir hareket ya da söylemlerle takımınız adına avantaj sağlayamaz mıydınız?
- Güzel, kaliteli bir maçta böyle bir olayın olması tabii ki üzücü. Ama kendimi yere atarak şov yapmak gibi bir düşüncede olamam. O zaman Hollywood’da olmak, film çevirmek lazım. Rakibim daha fazla ceza alsın ya da zarar görsün diye hiçbir zaman düşünmem...

* Henüz Galatasaray ile masaya oturmadınız. Sezon sonu tekliflere nasıl bakacaksınız?
- Durum şu; burada 2 senelik mevcut bir kontratım var. Buna son gününe kadar uyulacak. Bu arada, anlaşma yapılmaması iki tarafı da başka tekliflere karşı serbest bırakıyor, onu düşüneceğim. Son maça kadar uzatılmazsa, o zaman antrenörlük hayatım başka bir yerde devam eder.

* Ciddi teklifler var mı?
- Yakında ikinci yarı başlayacak. Bu, tekliflerden daha önemli. Bu konuda konuşalım...

* Geçen sezon Galatasaray son maçta şampiyon oldu. Ama kamuoyunda, “Galatasaray olmadı, Fenerbahçe hediye etti” yorumları yapılıyor. Bu, sizi rahatsız etti mi?
- Böyle abuk sabuk şeylere inanmamız, kızmamız söz konusu olamaz. Ortada 83 puan var ve bunları bize kimse hediye etmedi! Çok şey yaşadık. Bu başarıyı kimileri kabul etmiyorsa, bu, onların sorunu...

* Galatasaray ile Fenerbahçe arasında futbol kalitesi olarak fark var mı?
- Futbol kalitesi açısından bizden daha iyi olduklarını söylemek mümkün değil. Bizi geride bırakan faktörler, şanssızlık ve yaptığımız kişisel hatalar...

* 2 sezondur Erdal Keser ve Stumpf ile çalışıyorsunuz. Diyaloglarınız iyi mi?
- Ne Erdal ne de Stumpf Hoca ile hiçbir sorunumuz yok. Çok yakın arkadaş olduk. Bu birliktelik en azından 25 sene daha sürecek.

* Taraftara mesajınız?
- Bizi desteklemeye devam etsinler. İhtiyacımız var. 1-2 maç kötü oynasak da desteklesinler. Şunu bilsinler ki, mücadelemiz sonuna kadar sürecek. Bu da başarıyı getirecektir.

* Bu sezonda takımı şampiyon yaparsanız ve daha iyi bir takımdan teklif gelse, kalır mısınız, gider misiniz?
- Galatasaray bir teklif sunarsa değerlendireceğim. Başka bir teklif olsa bile seçenekler arasında yer alır. Önce teklif sunulmalı ki, ben de değerlendirebileyim.

Röportaj: Gökmen Özdenak
DHeMLy-CHaY çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı