![]() |
![]() |
#1 |
Administrator
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Teşekkür Etme: 20 Thanked 155 Times in 28 Posts
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
Ünvan : Admin
|
![]() Mevlana pastik sanatlarda da bir çok sanatçıya ilham kaynağı oluyor.
Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Başbuğ, Mevlana'nın, plastik sanat alanında da gerek Türkiye'de gerekse dünyada birçok sanatçıya ilham kaynağı olduğunu söyledi. Başbuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya üzerinde binlerce inanış, felsefe ve sosyal olayın bugüne kadar insanları bir araya getirdiğini, benzer düşünceye saygı duyan insanları aynı hedefe yönelttiğini belirtti. Mevlana'nın dostlarını etrafında toplayarak ilim meclislerinde Kur'an-ı Kerim ve Mesnevi okutarak gönüllere şifa dağıtmasının, insanlık tarihinin en büyük felsefi ve tasavvufi birlikteliklerinden biri olduğunu ifade eden Başbuğ, şunları kaydetti: "Bugün dünya üzerinde fikirleriyle felsefe alanında en önemli isimlerden biri olan Mevlana hem yaşadığı çağda hem de o çağdan günümüze kadar toplumu her alanda etkilemiştir. Mevlana fikirleri, sanatı, dini, düşünceyi, ahlakı, sevgiyi ve insanla alakalı olan her kavramı etkilemiştir. Mevlana, plastik sanat alanında da gerek Türkiye'de gerek dünyada birçok sanatçıya ilham kaynağı olmuştur. Mevlana fikirleri hayranlık derecesinde insanları etkilerken, verdiği tasavvufi ve dini mesajlar ile farklı inanışa sahip milletler arasında geniş halk kitlelerinin etkilenmesine neden olmuştur." Başbuğ, dünya müzeleri ve Türkiye'deki müzelerde sergilenen plastik sanat eserlerde de bu etkileri görmenin mümkün olduğunu sözlerine ekledi. TRTHABER |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
P.I.P Etkisi | GooD aNd EvıL | Felsefe-Psikoloji | 0 | 04-26-2009 12:59 PM |
Azınlık Etkisi | GooD aNd EvıL | Felsefe-Psikoloji | 0 | 04-25-2009 01:04 PM |
Ölüm İşler mi Sanata | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-07-2007 07:43 AM |
Yunan Felsefesinin Doğuşu | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-25-2006 03:23 PM |
Milli Eğitim bakanının sanata bakışı..... | Tathar Elanessé | Eskiler (Arşiv) | 12 | 04-03-2006 09:09 PM |