![]() |
![]() |
#1 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 55 Thanked 47 Times in 44 Posts
Üye No: 25019
İtibar Gücü: 1463
Rep Puanı : 2360
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Aşktan da öte !Anadolu A.Ş. Genel Müdürü Bekir İrdem’in tam 50 bin Fenerbahçe fotoğrafı var.Anadolu A.Ş. Genel Müdürü Bekir İrdem, 50 binin üzerinde Fenerbahçe fotoğrafının yer aldığı dev bir arşive sahip. Siyah-Beyaz fotoğrafları da Sarı-Lacivert’i görmek için boyamış.
O, tam bir Fenerbahçe aşığı. 1969 yılında 9 yaşında bir çocuk olarak gittiği Fenerbahçe-Manchester City maçı sonrası, takımının turu geçmesinden o kadar mutlu olmuş ki, o günden beri Fenerbahçe fotoğrafları toplamaya başlamış. Koleksiyonunun ilk parçası, o günkü Milliyet Gazetesi olmuş. Can Bartu’nun, O maçta gol atan Ogün Altıparmak, Abdullah Çevrim’un fotoğraflarını saklamış. Şu anda 50 binin üzerinde fotoğrafa sahip. Onlarla, her biri 20 kilonun üzerinde cilt cilt kitaplar yaratmış. Siyah-Beyaz fotoğrafları da, “Sarı-Lacivert’e olan aşkım fotoğraflarda da yer almalı” diyerek renklendirmiş. ‘Futbolcularda yok’ Fenerbahçe kulübü ve 1907 Fenerbahçeliler Derneği üyesi, Anadolu A.Ş. Genel Müdürü Bekir İrdem, koleksiyon yapmaya başlamasını, “O dönem Fenerbahçe’nin maç görüntülerini sinemalarda özet olarak izlerdik. Ayrıca takımımı fotoğraflardan takip etmek benim için çok cazipti. Bu nedenle fotoğrafları atmadım ve biriktirmeye başladım” sözleriyle açıklarken, şunları söyledi: “Bu fotoğrafların bazıları futbolcularda bile yok. Örneğin Can Bartu, bunu dile getirip, şaşkınlığını göstermişti. Lefter’in milli takım formasıyla fotoğrafı yoktu, arşivimden çıkartıp, Ada’ya kadar giderek, kendisine armağan ettim.” ‘Bilmek zorundayım’ Başkan Aziz Yıldırım’ın, arşivini incelerken, 1950’li yıllardaki kadroyu tek tek ezbere saydığını ifade eden İrdem, kendisinin, “Hepsini tanıyorsunuz” demesi üzerine, “Ben, Fenerbahçe Başkanıyım. Hepsini bilmek zorundayım” dediğini vurguladı. Bu çalışmasını camiayla paylaşmak istediğini dile getiren Bekir İrdem, “Öncelikli düşüncem bunu bir kitap haline getirmek. Başkanımız da inceleyip beğenmiş ve bu konuya olumlu yaklaşmıştı. Sanırım şimdi 1907 Derneği’nin böyle bir projesi var. Ben, 100. yılda fotoğraf ağırlıklı bir albümü taraftarlarla paylaşmak istiyorum” dedi.
![]() |
#2 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2005
Teşekkür Etme: 547 Thanked 425 Times in 271 Posts
Üye No: 3561
İtibar Gücü: 3167
Rep Puanı : 28119
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() fenerbahçe aşkı bir başkaymış adamın.aslında hepimizin öyle (:
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |