![]() |
![]() |
#1 |
Administrator
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Mesajlar: 8,106
Teşekkür Etme: 20 Thanked 155 Times in 28 Posts
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
Ünvan : Admin
|
![]() MALZEMELER
500 gr. taze bezelye 500 gr. mantar 1 demet dereotu 2 bardak jasmin pirinç 1,5 bardak sıcak su tereyağ tuz karabiber HAZIRLANIŞI Bezelyeler ayıklanıp yıkanır, haşlanır.Yıkanıp doğranmış mantarlar yağsız tavada 10 dakika sote edilir. Pilav tenceresine haşlanan bezelyeler ve sote edilmis mantarlar, ayıklanıp yıkanmış pirinç, çok ince kıyılmış dereotu, tereyağ, tuz ve karabiber konup 2-3 dakika çevrilerek kavurulur. Sıcak su ilavesi ile 20 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Altı kapatılır, kapağın altına birkaç adet kağıt havlu konularak 15 dakika kadar demlemeye bırakılır. (Tavuk yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz, hem çok lezzetli, hem de çok hafiftir. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mantarlı Pilav | F.S.Mehmet1453 | Yemek Tarifleri | 0 | 07-24-2009 09:06 PM |
Mantarlı Bezelyeli Pilav | F.S.Mehmet1453 | Yemek Tarifleri | 0 | 07-24-2009 08:46 PM |
HavuÇlu Ve Bezelyeli Pilav | F.S.Mehmet1453 | Yemek Tarifleri | 0 | 07-24-2009 08:34 PM |
Bezelyeli Pilav | F.S.Mehmet1453 | Yemek Tarifleri | 0 | 07-24-2009 08:23 PM |
Havuçlu ve Bezelyeli Pilav | jockeя | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-30-2007 05:51 PM |