![]() |
![]() |
#1 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Mesajlar: 308
Teşekkür Etme: 9 Thanked 136 Times in 88 Posts
Üye No: 28171
İtibar Gücü: 1474
Rep Puanı : 6781
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() MALZEMELER
1 Kg Taze Ispanak 40 gr Tereyağı 1 orta boy sogan rende 30 gr Un 1 Bardak Süt veya et suyu "Tablet" 1 demet maydanoz 2 diş sarmısak Tuz, Karabiber ![]() "Viyana Usulü" Ispanakların saplarını kesiniz ve yapraklarını bir kaç su iyice yıkayınız ve tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Haşlanmış ıspanakları mümkün olduğunca ince kıyınız veya blenderden geçiriniz. Tereyağını eritiniz ve rende soğanı katıp öldürünüz. Unuda katıp kavurduktan sonra ateşi kısınız ve karıştırmaya ara vermeden süt veya et suyunu azar azar katınız. Koyuca bir beşamel elde ediniz. Bu karışıma iyice dövülmüş macun haline gelmiş sarmısağı, tuzu ve karabiberi ilave ediniz. Son olarak çok ince doğranmış bir demet maydanozu da hazırladığımız beşamel sosuna yediriniz. Artık beşamel ile Ispanak püresinin karıştırma zamanı gelmiştir. Her ikisini iyice karıştırıp ateşte bir taşım tıkırdatın. Bu tip hazırlanmış Ispanak püresi bir çok et yemeğinin yanına garni olarak verilebilir. Afiyet Olsun.!… |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ton Balikli Ispanak Salatasi | Tilki_Andre | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-09-2008 06:44 PM |
Ispanak Adasında Levrek | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-22-2007 10:04 PM |
Ispanak Boranisi | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-16-2007 09:33 PM |
ßorç Çorßası [ Rus Mutfaqı ] | iktisat_58 | Eskiler (Arşiv) | 1 | 04-02-2007 08:40 PM |
ÇuLama [ Türk Mutfaqı ] | iktisat_58 | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-02-2007 08:36 PM |