www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 04-02-2007, 08:35 PM   #1
iktisat_58
Daimi Üye
 
iktisat_58 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jan 2007
Mesajlar: 308
Teşekkür Etme: 9
Thanked 136 Times in 88 Posts
Üye No: 28171
İtibar Gücü: 1474
Rep Puanı : 6781
Rep Derecesi : iktisat_58 has a reputation beyond reputeiktisat_58 has a reputation beyond reputeiktisat_58 has a reputation beyond reputeiktisat_58 has a reputation beyond reputeiktisat_58 has a reputation beyond reputeiktisat_58 has a reputation beyond reputeiktisat_58 has a reputation beyond reputeiktisat_58 has a reputation beyond reputeiktisat_58 has a reputation beyond reputeiktisat_58 has a reputation beyond reputeiktisat_58 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Ispanak Püre [ Avusturya Mutfaqı ]

MALZEMELER
1 Kg Taze Ispanak
40 gr Tereyağı
1 orta boy sogan rende
30 gr Un
1 Bardak Süt veya et suyu "Tablet"
1 demet maydanoz
2 diş sarmısak
Tuz, Karabiber

"Viyana Usulü"


Ispanakların saplarını kesiniz ve yapraklarını bir kaç su iyice yıkayınız ve tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayınız.

Haşlanmış ıspanakları mümkün olduğunca ince kıyınız veya blenderden geçiriniz. Tereyağını eritiniz ve rende soğanı katıp öldürünüz. Unuda katıp kavurduktan sonra ateşi kısınız ve karıştırmaya ara vermeden süt veya et suyunu azar azar katınız.

Koyuca bir beşamel elde ediniz. Bu karışıma iyice dövülmüş macun haline gelmiş sarmısağı, tuzu ve karabiberi ilave ediniz. Son olarak çok ince doğranmış bir demet maydanozu da hazırladığımız beşamel sosuna yediriniz.

Artık beşamel ile Ispanak püresinin karıştırma zamanı gelmiştir.
Her ikisini iyice karıştırıp ateşte bir taşım tıkırdatın.

Bu tip hazırlanmış Ispanak püresi bir çok et yemeğinin yanına garni olarak verilebilir.


Afiyet Olsun.!…
iktisat_58 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ton Balikli Ispanak Salatasi Tilki_Andre Eskiler (Arşiv) 0 03-09-2008 06:44 PM
Ispanak Adasında Levrek KoJiRo Eskiler (Arşiv) 0 10-22-2007 10:04 PM
Ispanak Boranisi KoJiRo Eskiler (Arşiv) 0 10-16-2007 09:33 PM
ßorç Çorßası [ Rus Mutfaqı ] iktisat_58 Eskiler (Arşiv) 1 04-02-2007 08:40 PM
ÇuLama [ Türk Mutfaqı ] iktisat_58 Eskiler (Arşiv) 0 04-02-2007 08:36 PM

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:33 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.