![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
|
Konu Araçları
![]() |
Görünüm Modları
![]() |
|
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 75 Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2833
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İlköğretim son sınıf öğrencilerinin girdiği Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı'nı (OKS) değiştirme kararı alan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda yapılan yazılı sınavlara da el attı.
Liselere yerleşmek için yapılacak sınavlarda ilköğretim başarı puanının da etki edecek olması, okullarda yapılan sınavların önemini artırırken, bakanlık okullardaki yazılı sınavlara bir standart getirecek. Hem ilköğretim hem de liseler için uygulanan sınav yönetmeliklerinde değişiklik yapma kararı alan bakanlık, okullarda yapılan yazılı sınavlara derslere göre soru adedi standardı koyacak. Bu standart asgari 3 veya 5 soru olacak. Yazılı soruları o güne kadar işlenen tüm konuları kapsayacak. Talim ve Terbiye Kurulu'nun yaptığı çalışmalara göre, ilköğretimde Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, İngilizce, fen ve teknoloji derslerinin zümre öğretmenleri tarafından hazırlanan soruları içeren, okul düzeyinde her ders için ayrı ortak sınavlar yapılacak. Ortak sınavlar, halen bazı ilçelerde uygulandığı gibi, eğitim bölgeleri düzeyinde de gerçekleştirilecek. Okul ve bölge düzeyindeki sınavlar yapılırken öğretmenlerin işbirliği yapmaları da sağlanmış olacak. Bu şekilde öğrenciler, öğretmenler ve okullar kendi konum ve başarı düzeyleri hakkında fikir sahibi olacak; ayrıca hem okullar hem de öğrenciler ve öğretmenler arasında rekabet ortamı gelişecek. Önümüzdeki öğretim yılından itibaren uygulanması düşünülen ortak sınavların sonuçları bir yazılı notu yerine geçecek. Sınavları güvenceye almak ve sistemin sağlıklı işlemesini sağlamak için hazırlanan sorular okul müdürlüğünce ve bölge koordinatörünün onayından geçecek. Bu düzenlemeleri sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmek için de illerde 'ölçme ve değerlendirme merkezleri' kurulacak. 'Okullara dinamizm getirir ' Yeni getirilen 'ortaöğretime geçiş modeli' hakkında bilgi veren Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı İrfan Erdoğan, "Yapılacak yeni düzenlemelerle okullarımıza bir dinamizm gelecek, OKS ve ÖSS gibi sınavlar nedeniyle anlamsız ve işlevsiz olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan okullarımız, hak ettiği önemi, değeri yeniden kazanacak." dedi. Mevcut OKS sisteminin sadece belli liselere geçişi düzenlediğini, yeni modelin ise tüm liselere yerleştirmeyi sağlayacağını belirten İrfan Erdoğan, diploma puanının sınavlarda değerlendirmeye katılmasının, okulda yapılan sınavların önemini artıracağını kaydetti. Okullardaki sınavlarda öğrenci hakkında nesnel bir karar vermenin zor olabileceğine işaret eden Erdoğan, "Çünkü büyük ölçüde öğretmenlerimizin iradesine bırakılan sınavların nesnel bir standardı bulunmuyor. Öyle ki aynı ders için iki ayrı öğretmenin yaptığı değerlendirmeler bile birbirinden farklılık gösterebiliyor. Bugün okullarımızda bir soruyla da, 20 soruyla da sınav yapan öğretmenler var. Sınavlarda soruları sadece işlenen konuların yüzde beşlik bir kısmından soran öğretmenler olduğu gibi tamamından soranlar da var." ifadelerini kullandı. Bakan Çelik'ten ailelere internet kullanımı uyarısı Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 21. yüzyılın en büyük buluşunun internet olduğunu, ancak çocukların ve gençlerin interneti etkin olarak kullanırken olumsuz etkilerinden korunması gerektiğini söyledi. MEB, Intel firması ve Türk Telekom tarafından yürütülecek öğretmenlerin internet eğitimine ilişkin protokolün imza törenine katılan Bakan Çelik, çocukların internet kullanımı konusunda anne ve babaları duyarlı olmaya çağırdı. Çelik, "Daha önce insanlar tuvalet kapılarının arkasına yazdıkları şeyleri şimdi internette yazıyorlar. Bunun önüne geçilmesi lazım. Eğer çocuk odasına kapanıp saatlerce internetle haşır neşir oluyorsa hayra alamet değildir." diye konuştu. İnternet tiryakisi çocukların asosyalleştiğini belirten Çelik, "Her şeyin aşırısı zarar." dedi. |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mehmetçiğe otomatik bombaatar geliyor 13 Nisan | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-13-2008 02:44 PM |
Mehmetçik'e modern piyade tüfeği geliyor 9 Nisan | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-09-2008 08:34 PM |
Korsan taksiye önlem geliyor 5 Nisan 2008 | slipknot | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-05-2008 01:03 PM |
Ölüm mantarı Türkiye'ye geliyor / 23 Nisan | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-23-2007 07:42 AM |
23 Nisan şenliğine 61 ülkeden misafir geliyor / 11 nisan | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-11-2007 08:00 AM |