![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 75 Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2835
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Koç’un eksik harfleri Arap harfleri çıktı
7 Nisan 2007 Selçuk YAŞAR/İSTANBUL ![]() TOPKAPI Sarayı’nda "kutsal emanetler"in sergileneceği Has Oda Salonları’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, alfabenin 32 harf olmasına yönelik konuşmasına açıklık getirdi. Bakan Koç, Arap alfabesindeki bazı harflerin karşılanmasının iyi olacağını anlatmak istediğini belirterek, şunları söyledi: "Son zamanlarda konuşmalarımı yanlış anlıyorsunuz. Ben, ’Türkçe, 32 harf olsaydı bazı sesleri daha rahat karşılardı’ dedim. Arap alfabesinde bazı sesler daha iyi karşılanmıştır. ’Bazı sesleri karşılamak üzere harflerin ilave edilmesi iyi olurdu’ demek istedim. Şimdiye kadar ’Hı’ sesinin karşısını başka hangi harfle doldururuz diye tartışmalar olmuştur. Bir fikir söylenmeyecek mi, bir eksikliğimiz anlatılmayacak mı? Bununla ilgili ne bir çalışmamız var, ne de başka bir şey. Üzüldüğümü izah edeyim. Ben meselenin böyle olduğu şey etmemiştim. Yine ’şey’ dedim. Böyle olduğunu düşünmemiştim. ’Alanya’da 15-20 bin Alman yaşıyor, onların da dinlerini şey edeyim’ sözüm de yanlış anlaşıldı. Oradaki şey, dini ihtiyaçlarına cevap verelim anlamındaydı." Bakan Atilla Koç, alfabe konusunu anlatırken bazı konuların kanunlarla korunmasını uygun bulmadığını söyledi. Atatürk’ün Türk Dil Kurumu’nu kurduğunu belirten Koç, "Çünkü bu iş zorlamalarla olmaz. Eğer bazı şeyleri kendin icat etmezsen, onu Türkçeleştirmenizle, Arapçalaştırmanızla iş değişmiyor" diye konuştu. Kutsal emanetlerin sergileneceği Topkapı Sarayı Müzesi Has Oda Salonları’nın restorasyonu için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İl Özel İdaresi bütçesinden 4 milyon 700 bin YTL kullanılacak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#n/a |
Bot
![]()
Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
|
saphirarya (04-08-2007) bu konu için teşekkür ettiler...
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
#2 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007
Teşekkür Etme: 129 Thanked 127 Times in 76 Posts
Üye No: 32883
İtibar Gücü: 1632
Rep Puanı : 2560
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() SAOLASIN PAYLAŞIM İÇİN
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2007
Teşekkür Etme: 16 Thanked 6 Times in 4 Posts
Üye No: 37989
İtibar Gücü: 1358
Rep Puanı : 310
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() kimsenin sözleri durup dururken yanlış anlaşılmaz o da kelimelerini seçerken daha fazla özen göstersin bakan olduğunu unutuyor galiba
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sevgi sözcüğünün harfleri karıştı, | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-09-2008 12:00 PM |
Enflasyonun ’faili’ döviz kuru çıktı Merkez umudunu ’dar talep’e bağladı | slipknot | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-05-2008 01:14 PM |
Frankenstein’ın gizli bölmesinde ameliyatlı 4 yabancı hasta çıktı / 28 nisan | Spy_MasteR | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-28-2007 07:32 PM |
Ay’da kullanılacak robot görücüye çıktı / 7 nisan | Spy_MasteR | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-07-2007 09:27 AM |
!!!!Msnde ki tüm gizLi harfLeri deşifre ettim!!!! | watican_666 | Eskiler (Arşiv) | 11 | 07-20-2006 11:14 PM |