![]() |
![]() |
#1 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 594 Thanked 2,624 Times in 685 Posts
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3945
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() >'Şeker Hoca', bir alem hoca: 'Peygamberimiz yaşasaydı cipe binerdi;
>zaten devenin de iyisine binmiş' > >Teravih namazına eli boş gelen kadınlara, 'Seda Sayan'ın programına >börek çörek yapıp gidersiniz, buraya eliniz boş geliyorsunuz' diye >takılıyor. >Söylediklerini oya sunuyor, cuma namazının farzını kıldırıp, >'memleketin 330 milyar dolar borcu var, hadi şimdi gidip çalışın' diye >cemaati >işlerinin başına gönderiyor. O, Malatya'nın ünlü Şeker Camii'nin 29 >yıllık Şeker Hoca lakaplı imamı Celal Tilgen. > >Basın Yayın Halkla İlişkiler mezunu. Yaşını sorduğunuzda, '52 modelim' >diyor. Onunla görüşüp dönerken anlattığı bazı hikáyelere hálá >gülüyorduk. > >- Sizin cemaatiniz camiden taşıyormuş. Nedir bu işin esbabı mucibesi? > >- Zebanilerden, cehennemde kaynayan kazanlardan, cehennem ateşinde >yananlardan bahsetmem. Cami korkutma değil, sevdirme yeridir. Adam >camiye zaten dert, ıstırap içinde geliyor. Bir de cehennemden mi >bahsedeceğiz? > >- Camide promosyon uygulamanız varmış. > >- Gelenleri caminin monoton havasından kurtarmak lazım. Camiye gelen >çocuklara camiyi sevdirmek gerekir. Onlara sorular soruyorum, bilseler >de bilmeseler de şehirlerarası bilet, çeyrek, cumhuriyet altını veriyorum. > >- Cemaatiniz sadece erkekler mi? Kadınlar yok mu? > >- Kadınlar özellikle teravih namazına gelirler. 'Seda Sayan'ın >programına börekli çörekli gidersiniz, buraya eliniz boş gelirsiniz' diye >takılırım. >Kadınları camiden uzaklaştırmak için bir dolu safsata uydurmuşuz. Niye >kadınlar cuma'ya gelmesin, cenazede saf tutmasınlar. Hacda herkes >namazı karışık kılıyor. Niyetin bozuk olduktan sonra Kábe'de de niyetin >bozuktur. > >AYAKKABILARIN KASKOSU VAR > >Camilerde niye sürekli ayakkabılar çalınır? > >- Bizde ayakkabılar kaskoludur. Ayakkabısı çalınana ayakkabı alıyorum. > >- Hep böyle grand tuvalet mi giyinirsiniz? > >- İslam dini cüppe, sarık, takke ve tespihten ibaret değildir. >Peygamberimiz sıcak iklimde yaşadığı için entari giyinmişti. Kutuplarda >yaşasa öyle mi giyinecekti? Hayatta olsaydı, en şık te galoş >giydirelim dedim. Henüz alamadım ama 1000 tane alıp koyacağım camiye. > >ÖZAL AİLESİNİN İMAMLIĞINI YAPTI > >Sabah namazı için camiye gelmiştim. Üstünde hırka olan birini gördüm >ama çok karanlıktı kim anlayamadım. Kimsiniz dedim, Turgut Özal'ım dedi. O >sırada başbakandı. Korumalarını atlatıp gelmiş. Annesi Hafize Hanım'la >tanıştırıp aile imamları olmamı, dini konularda onları yönlendirmemi ve >yılda 5 kez hatim indirmemi istedi. Babam için bile beş kez hatim >indirmiyorum, ancak bir kez yapabilirim dedim. Peki ben öldükten sonra >mezarıma beş yıl boyunca gelip dua okur musun dedi, 'Ya Amerika'da, >Arabistan'da ölürseniz, nasıl geleyim' dedim onu da kabul etmedim. Ama >dört yıl boyunca Özal ailesinin aile imamlığını yaptım. > >Şeker Hoca maceraları > >CAMİDE REKLAM BÖYLE OLUR > >Cami yeni yapıldığı zaman dört avize gerekiyordu. Halde çalışan birine >'Sen camiye avizeleri getir, ben senin reklamını yapayım' dedim. Cami >doluyken cemaate, namazın farzı kaç diye sorsam aranızda bilen olur, >bilmeyen >olur. >Hadi ondan da vazgeçtim, abdestin farzını sorsam onu da bilen olur, >bilmeyen olur. Ama kaliteli, ucuz sebze ve meyvenin hal binası No.47 >Şahin Topaloğlu'nda satıldığını bilir oraya gidersiniz dedim. 15 gün sonra >avizeleri getirdi, hocam gelen giden benim dükkanı soruyor, caminin >başka bir ihtiyacı var mı, diye sordu. > >RADARA YAKALANDIM > >Dünya kupası maçıydı. Birkaç rütbeli kişi teravih namazını da, maçı da >kaçırmak istemiyorlardı. Hocam ne yapacağız diye sordular. Teravihe >gelin hızlı kıldırıp sizi maça yetiştiririm dedim. Birkaç rekatı hızlı >hızlı >kıldırdım. Sonra biraz rolantiye almışım. Maça geciktiler. Hocam ne >yaptın? >İyi gidiyordun sonra yavaşladın dediler. Yahu radara yakalandım. >Görmediniz mi cemaatin arasında Malatya Müftüsü vardı dedim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 6949
İtibar Gücü: 1429
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() ya çokk şeker bi adammmışş
![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Teşekkür Etme: 3 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 6920
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() böyle insanlar dini hakettiği yere taşıyacaktır.bizi şeker hocayla tanıştırdıın içi teşekkürler kardeşim
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 87 Thanked 22 Times in 15 Posts
Üye No: 4532
İtibar Gücü: 1527
Rep Puanı : 1126
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() süper valla adamı görmeden ben de bihayranı oldum
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2005
Teşekkür Etme: 63 Thanked 48 Times in 21 Posts
Üye No: 31
İtibar Gücü: 1568
Rep Puanı : 2415
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() ne değişik adam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 0 Thanked 15 Times in 9 Posts
Üye No: 3764
İtibar Gücü: 1469
Rep Puanı : 760
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() şeker gibi adam maşallah
emeğe saygı
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
4x4 İmam | *DewiL* | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-04-2007 10:23 AM |
jET İmaM ...::: İndirme Yok :::... :):):):):) | K r a L | Eskiler (Arşiv) | 9 | 10-23-2006 09:03 PM |
İmam ve Tanri... | ๏๒รєรรเ๏ภ | Eskiler (Arşiv) | 3 | 03-03-2006 03:41 AM |
malalatyalı ŞEKER İAMAM | bluekeys™ | Adult eski arşiv | 0 | 01-07-2006 11:53 AM |
The İmam | NEONS | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-03-2005 01:56 PM |