www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 04-19-2007, 07:13 PM   #1
The JoLLy JoKeR
Forum Aşığı

The JoLLy JoKeR Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 74
Üye No: 30674
İtibar Gücü: 2230
Rep Puanı : 7464
Rep Derecesi : The JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond reputeThe JoLLy JoKeR has a reputation beyond repute
Arrow Üniversite öğrencisine sarıkız ödevi

YÖK’ün üniversitelerinde siyaseti sınır tanımıyor.Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğrencilere “Erdoğan’ın önü nasıl kesilir” konulu bir ödev verildi.

İnönü Üniversitesi’nin, öğrencileri 14 Nisan’daki eyleme götürmek için sınavları ertelemesinin ardından, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde de öğrencilere “Erdoğan’ın önü nasıl kesilir” konulu bir ödev verildiği ortaya çıktı. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Uygulamaları dersinde öğrencilerden ara sınav ödevi olarak, “Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasına karşı yürütülecek bir eylem ve bu eylemi duyuracak bir kampanya tasarlamaları” istendi.

Dağıtılan ara sınav ödevi metninde Başbakan’dan ‘RTE’ diye bahsedilirken, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasına karşı hazırlanacak kampanyanın kendisine karşı çıkacak tüm kesimlerin ortaklaşa sahip çıkacağı bir eylem planı olmasına vurgu yapılıyor. Ödevde öğrencilerden tasarlayacakları eylemin, “Sürekli Aydınlık İçin 1 Dakika Karanlık” benzeri bir eylem olması isteniyor.

İŞTE O ÖDEV...

Ankara Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Reklamcılık ve Tanıtım Anabilim Dalı Başkanı Mehmet Sobacı’nın öğrencilerine verdiği “arasınav ödevi” şöyle: “Ülkemizde her 3 seçmenden ikisinin oyunu almamış olmasına karşın TBMM’nin üçte iki koltuk sayısını elde eden AKP’nin Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklaması bekleniyor. Bu durum kesinlikle yasal, ancak toplumun büyük bölümünde rahatsızlık yaratma potansiyeline sahip. Arasınav ödeviniz, RTE’nin Cumhurbaşkanlığı olasılığına karşı yürütülecek bir eylemin ve bu eylemi duyuracak kampanyanın tasarımı... Ajansınızdan beklenen, Susurluk döneminde gelişen ‘Sürekli Aydınlık İçin 1 Dakika Karanlık’ benzeri bir eylem tasarlamanız ve bu eylemi tüm Türkiye’ye duyuracağınız iletişim kampanyasının ana hatlarını oluşturmanız.”

“BEN DE İSTEMİYORUM, AMA NOTLARA BUNU YANSITMAYACAĞIZ”

Söz konusu dersin hocası AÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Reklamcılık ve Tanıtım Anabilim Dalı Başkanı Mehmet Sobacı, konuyla ilgili sorularımız karşısında ilginç bir savunmada bulundu. Sobacı “öğrencilerin güncel siyasi konulara ilgisiz kalmamaları için böyle bir ödev verildiğini” ileri sürdü.

Sobacı şunları söyledi: “Evet, böyle bir ara sınav yaptığım doğrudur. Ben öğrencilerin güncel siyasi gelişmeler karşısında ilgisiz olmalarına seyirci kalamazdım. Amacım politik olaylara gençlerin ilgisini artırmaktır. Herkesin ortak karşı duruş sergileyip demokratik tepkilerini dile getirmesi için bir eylem planı istemek suç değildir. Amacım yasal ve demokratik bir eylem ortaya koymaktır. Evet, ben de Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasını istemiyorum, ama burada öğrencilere hiçbir baskı söz konusu değildir. Vereceğimiz notlar da kesinlikle eşitlik içinde değerlendirilecektir. Not ile çocukları baskı altına almak söz konusu değildir.”

Ben Mevlana Değilim, Adam OL! Öyle GEL!
The JoLLy JoKeR çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı