![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ***Vakitsiz***
Kızıl çöllerimde Bakışlarıma mühürlenen Sahillerimsin, Ben ise Çırılçıplak sevdamın Giydirilmiş umutları, yakamozların Sessiz ve senli Tebessümleri, Ayaklarına dolaşan Kum taneleri Belki bir rüzgar Sığınak arayan, Belki de bir aşkım Saçlarında dolaşan… Ruhum şimdi Kıyılarında şarkı söylüyor Gecemin rengi değişiyor Yeminli düşlerin arasında Daha dün Sabahlıyordum Nöbetçi isyanların Zindanlarında, Hayallerim Darağacına asılıyordu Meçhulleşen sokak aralarında, Kimse inanmazdı Sen uykudayken Sevdiğimin sonbahar olduğuna… Hüzünlerimin gökkuşağını Işledim yüreğime ilmek ilmek, Çarmıha gerildi Çığlıklarım hesapsızca, Gözlerimde büyüdü ölüm Tükendi zaman Feryat figan, Benden habersiz Renkler soldu sebepsiz Güneş battı vakitsiz Suçmudur Kaderin içinde Alnımıza yerleştirilen Sevmeler, sevilmeler, Bizim için yazılmıştı Tutkuların içinde Ölümüne yaşanan *******…
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() *Sessizliğin Şavkı*
Çırpınışları yazmadım yüreğimin en ücra köşelerine duyulmasın diye, Sıradan yalnızlığımda bahçemin koynunda ki gökkuşağına tutundum, dönüp bakmadım ardımdakilerin nafile haykırışlarına… Soluksuz ve yalınayak koştum sahillerimde, usulca kaydım geceye kutsadım zamanın içine akan yıldızları, büyülü bakışlardı kıyılarımda dolaşan tıpkı yakamozlar gibi büyülü ve ıslak... Ay ışığım ol dedim Umutlarımın gamzelerine dokunabilmek için, hasretim ol dedim yorgun dünlerimin şavkına vuran, geceme amansızca tırmanan aşkın tarihini yaz dedim gökyüzüme yıldızları sermek için, mademki umudumsun sukutum ol gözlerimde ışılda, parmak uçlarıma kon yaprak yaprak, çıplak ayaklarınla yürü tenimdeki samanyolunun bakışlarıma yağan gözyaşlarına, son söz, son bakış deme bana sevdanın adını yaz yüz sürdüğüm toprağına…
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adam Gibi
Bu kenti bırakıp Bir başka kente gitmek istedim. Bir başka kentte Bir başka hayatı yaşamak istedim. Acıtıyordu bu kent canımı artık, İçimde korkular birikiyordu, Yalnızlık yabancı gibi Ürpertiyordu bedenimi, Gündüzler karanlık dünyama dönüşürken, Sokaklar beni tanımıyordu. Seni ararken bu sokaklarda, Çaresizliğimden Bir başka kente gitmek istedim. Belki o kentte seni bulur, seni yaşarım, İçimdeki türküleri sana söylerim, Sevgimi sana veririm. Bir şartım var ama, Sevgime karşı sevgi isterim, Yüreğime yürek, Gönlüme gönül isterim, Anlayacağın Adam gibi adam isterim. Bunun için bir başka kente gitmek istedim. Seni tanıdığım zaman o kentte, Elimi tutabilecek bir el, Başımı yaslayacak siper isterim, Derdim derdin, Sevgim sevgin olmalı, Yüreğin sadece benimle atmalı, Gözlerine beni sığdırmalısın, Korkum değil, efendim olmalısın, Kalbimdeki sevda yarasını silip Yalan yeminleri unutturmalısın. Bunun için gitmeliyim Bir başka kente, Varmısın haydi söyle, Canıma yoldaş olmaya, İçime sevda gibi akmaya, Adam gibi sevmeye varmısın.
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adı Olmayan Sevdalara
Seni söylemek şiir olsa her dize kapanırdı ayaklarına, Her kelime sabah olup dans ederdi pencerende, Ümitler yaşardı çok eskilerden Mutluluk alkışlardı sessizliğin içinde Sanki başka bir mevsimin sözcükleriyle Dudaklarımdan gitmezdin şiir gibi... Seni söylemek şarkı olsa her köşeye sızardı soluksuz nağmelerin, Yanağıma değerdi azat edilmiş hasretin Delikanlıca sarılırdı sol yanıma isimsiz sevişmelerin... Senin dudaklarınla öperdim hüzünleri alnından, Tenindeki son dokunuşuma ezberletirdim sevgimin ezgilerini... Seni söylemek deniz olsa yalnız gemilerinin limanı olurdum, Işgal ederdim bütün kıyılarını akşam kızılı bakışlarımla, Hazan susuşlu yıldızları kavuştururdum dalgalarına, Islak saçlarımı örterdim üstüne Öperdim usulca martı kanatlı umutlarını Senin gözlerinde saklardım kum tanelerinin mahremliğini, Dalardım derinlerine Sırlarını verirdim Vurgun yemiş sevgilerin... Ve seni sevmek ertelenmiş düşlerim olsa *******e yürürdüm gözlerinle, Hiç uyanmamak üzere Uzanırdım mehtabın kollarına...
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adını Koyamadım
Soramadım hüzünlere sorularımı Uyanamadım sarhoş gözlerin derinliğinde Susmak acıtıyor duygularımı Bekleyişlerim kayboluyor yitikliğinde, Kentler uyanıyor nefes aldığımda Yavaş yavaş rengini kaybediyor düşlerim, Özlemim sensizliğin başucunda Hayallerim tedirgin Seni bekliyor hala, Gizlenme bulutların ardına Ansızın gel bana… Her rüya gördüğümde Şarkılar söyler umutlarım Ben gökyüzü, sen dolunay Geceye saklanır dualarım Damla damla akarken yağmurlarım Bir sen kalırsın yüreğimde Seni özlerim Bir dilek dilerim ürkekçe, Hükmü yoktur haykırışların Anlamı kalmaz feryatların Yemin ederim ağlamayacağım Teselli istemem Sen giderken yanımdan Benide al… Bilirim yolum sana doğru Bilirim dünyam karanlık sorgu Yalnızlığıma yaslanırım Bir sokak duvarında Bütün sabahlar gibi Takılırsın dudaklarıma Sancılanır sevdam kavuşamayanlara, Bir ateş ki hiç sönmez Bir rüzgar ki hiç dinmez Bütün umutlarım yaralı Yalnızlık bahçemde hazanlar saklı Avuturken kendimi yalanlarla Tebessüm eder gül dalında, Dikenine aldırmadan Derim yanımda kal. Sen beni sevmedikçe Ellerim üşüyecek öksüzce Kaç güneş doğup batacak Kaç mevsim yorulacak, Sevdamın ninnisinde Yüreğim susmayacak Tutuklu kalacağım teninde, Gözyaşlarım mahzun ve sessiz Veda vakti peşimde Biliyorum gideceğim bir vakit Verdiğim söze gökyüzü şahit Çekerken ellerimi ellerinden Son bir isteğim olacak senden Ardına bakmadan git ama Beni unutma.
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağıtım
Kırların nazlı papatyasıydın, Gelinciklerin kırmızısı dudaklarında, Güneşin ışığı gözlerinde dururdu her an, Göğe tırmanan umutların, Uçsuz bucaksız sevdaların vardı, Hayallerin yıldızlara meydan okurdu, Bir ırmak kadar coşkulu, Türkü gibi içliydi yüreğin, Sıcak bir gülümseme, Ilık bir rüzgardı sevgin, Bir tomurcuktun gül dalında, Gonca oldun, üşüdün kar taneleriyle Ansızın bir gecede soldun. Şimdi hangi bağın gülü oldun. Bu sabah yine yüreğim yanıyor, Artık yas çiçekleri bahçemde, Seni arıyorum soğuk *******de, Üşüyorsan sarmalıyım bedenimle, Yüreğim öksüz feryatlarla kanıyor, Senin için yas tutuyor baharlar. Canım yanıyor senli düşlerimde, Bir ateş ki acımasızca büyüyor içimde. Gözyaşlarım suluyor çiçeklerini, Ellerim kara toprakları seviyor sen diye, Papatyalar diziyorum kabrine, Dualar yolluyorum senin için rabbime, Gölge oluyorum selvilerin yerine, Gelinliğini düşlerken hayalimde Kefeni giydiriyorum gelinliğin yerine. Bil ki bebeğim, Bedenim burada kalsa da Ruhum senin yanında, Korkma, annen her an başucunda, Kürek kürek atsamda Kara toprağı üstüne, O gülen yüzünle uğurla beni, Sensizlik çökse de gözlerime, Doyamasam fani dünyada sevgine, Tarifsiz ıstırabımın içinde, Uyutmadan gitmeyeceğim seni, Sevdiğin ninnilerin eşliğinde.
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alışamadım Anne
Sen gittiğinden beri Boynu bükük kaldık, Uğurladığımız güne Yine gözyaşlarıyla yaklaştık. Bak gideli bir sene oldu Çiçeklerin hala canlı, Resimlerin bize gülümsüyor, Zaman unutturamadı bize seni anne. Beni affet, Yeni evine gelemiyorum, Geldiğim zaman dönemiyorum, Küçük bir çocuk gibi Seni bırakmak istemiyorum. Gücenme bana Bu unutmak değil Sensizlik içimi sızlatıyor anne. Düşlerime geliyorsun bazen, Her geldiğinde Şefkatle öpüyorsun, Sana muhtaçlığımı anlayıp Sımsıcak kollarınla sarıyorsun, Sarmazsan üşüyorum anne. Seni güzelliklerle hatırlıyoruz, Haberlerini ulu çınarların Esintisinden alıyoruz. Özlemini Seni anlatarak, seni yaşayarak unutuyoruz. Hiç gitmemiş, bir gün dönecek gibi Yüreğimizin köşeciklerinde Ve bembeyaz bulutların üzerinde Seni yaşatıyoruz. Kızma bize anne Bugün yine ağlıyoruz, İsyan değil, Tanrıdan bu biliyoruz, Yarın sana geliyoruz, Dualarımızı sana bırakıp Yanından ayrılacağız Ayrılırken yine ağlayacağız, Çünkü biz hala çocuğuz anne, Çünkü sana muhtacız anne.
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() An Gelir
An gelir Terkedemem umutlarımı Isyan yazılır vuslata Iliklerine işlerim gecenin, Cesurca yırtılır karanlıklar Hüzünleri inkar edip Çekerim mehtabın perdelerini… An gelir Özgürlüklerim kanar yasaklarımda Pür telaş korkular tanıdıktır izlerini bırakan tutsaklıkta… Fırtınalar alev alır gecede Ten tutuşur Şimşekler yangındır nefeste… An gelir Düşlerim uzanır ellerine Eşkalini çizer sessizliğim Dudaklarım çaresizliği seyreder… Siyahımın aydınlığı olur sesin Sürüklenir bakışlarım gözbebeklerine Kirpiklerime takılır ezgiler Eğilir öperim sevdanın ölümsüzünü… An gelir Üşürüm erguvan zamanlarda Sokulurum usulca sıcaklığını arar efkarlarım mıh gibi işlenirsin içime yüreğime serpilir sevişlerin, Bırakırım gökkuşağımı dizlerinin önüne Renkler özlemle haykırır Kırmızıya döner hayallerim Yağmura dönüşür mavi An gelir Asi bir bulutun üstünde Geriye dönemez beyaz sevda…
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anayım
Büyütür beslerim bir ah demeden Gözyaşı dökerim kimse görmeden Uykuyu bölerim isyan bilmeden Gülüşüne can veririm, anayım. Derdini derdime katıp yürürüm Çareyi bulmazsam bil ki ölürüm Mutluluğun başı seni görürüm Bakışına can veririm, anayım. Şefkatim perdedir kara gecene Üzülürüm rüzgar değse tenine Dünyalar veririm tebessümüne Susuşuna can veririm, anayım. Gidişin hazandı gelişin bahar Sabırla beklerim günler haftalar Unutma varlığın deryalar kadar Sezişine can veririm, anayım. Kaderini ümit ile işlesem Gülüşünü burcu burcu süslesem Duaları senin için söylesem Nefesine can veririm, anayım.
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anıları Topladım
Gecenin en kasvetli yerinde Özlem öyküleri barındıran Nöbetçi bir rüya gibi Odama girdi anılar, Solmuştu renkleri Kimi yanları kırık Kimi yanları çatlak Bir anı kervanına girdiler yavaş yavaş. Çırılçıplak duygular Yorgun yaşamın suçlusuydular, Sevgilere ve ölüme Meydan okuyorlardı. Adını bile bilmediğim Susmaların içinde Kendimle konuştum. Aklamak istedim karanlıktaki anıları, Yalnızlığımın uykularından çıktım Öyle bir yalnızlık ki Her anıyı öpüyor alnından. Bir öykü var içinde Benim susuşum kadar haykırıyor Dikiyor anıtını ihanetin Korkmadan duruyor namlunun önünde Bir tüfek patlaması gibi Yankılanıyor çürüttüğü yürekte, Sonra kuytulardan seslenip Tökezleyerek gidiyor Aldatıların vurulduğu yere, Şimdi bende kurşuna diziyorum anıları Kelepçeyi vuruyorum gönlüme Güne küskün sabahçı kahvelerinde Demliyorum yeniden Tahta masalara kazıyorum, Cüzzamlı sevgileri anlatıyorum Sigaramın son dumanına, Omuzlarım çökse bile İnadına dik tutuyorum başımı anılara..
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|