www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 05-20-2007, 03:17 PM   #1
Nø MΞЯ¢Ψ™
Geçerken Uğradım
 
Üyelik Tarihi: May 2007
Konum: İstanbuL
Yaş: 32
Mesajlar: 96
Teşekkür Etme: 1
Thanked 15 Times in 10 Posts
Üye No: 42637
İtibar Gücü: 1353
Rep Puanı : 760
Rep Derecesi : Nø MΞЯ¢Ψ™ has a spectacular aura aboutNø MΞЯ¢Ψ™ has a spectacular aura aboutNø MΞЯ¢Ψ™ has a spectacular aura aboutNø MΞЯ¢Ψ™ has a spectacular aura aboutNø MΞЯ¢Ψ™ has a spectacular aura aboutNø MΞЯ¢Ψ™ has a spectacular aura aboutNø MΞЯ¢Ψ™ has a spectacular aura about
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan **Sebzeleri Haşlamayın ..

Bilim adamları, pişirme yöntemlerinin sebzelerdeki glucosinolates'ı nasıl etkilediğini araştırdı.

Brokoli, brüksel lahanası ve aynı familyadan olan sebzeler, kansere karşı faydalı olduğu bilinen 'glucosinolates' adı verilen maddeleri ihtiva ediyor. Ancak kaynatılarak pişirilmeleri halinde kansere karşı savaşan maddelerin yaklaşık yüzde 80'i suya geçerek heba oluyor.

Daily Mail'in internet sitesindeki habere göre, Warwick üniversitesi bilim adamları, pişirme yöntemlerinin bu sebzelerdeki glucosinolates seviyelerini nasıl etkilediğini araştırdılar.

Araştırma sonucunda, brokolinin 30 dakika haşlanması halinde glucosinolates miktarının yüzde 77, 10 dakika haşlanması durumunda ise yarısının azaldığını tespit ettiler.

Yarım saat haşlanan karnabaharda yararlı maddelerin yüzde 75'inin, lahanada yüzde 65'inin, brüksel lahanasında yüzde 58'inin kaybolduğu tespit edildi.

Prof. Paul Thornalley, 'Sebze tüketiminden azami faydayı sağlayabilmeniz için kaynatmaktan vazgeçmeniz gerekiyor. Bunun yerine buharda, mikrodalgada veya kızgın yağda pişirmeniz lazım' dedi.

Bu sebzeleri dondurmanın da yararlı maddelerin seviyesinin azalmasına yol açtığı belirtildi.
__________________
MerT | Nǿ MΞЯĈΨ™
Nø MΞЯ¢Ψ™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:36 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.