![]() |
![]() |
#1 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2007
Teşekkür Etme: 1 Thanked 15 Times in 12 Posts
Üye No: 37912
İtibar Gücü: 1363
Rep Puanı : 760
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Hasan Karakaya
Kurmay yapmaz bu hesabı... Ulusalcılara şah olsa! İlk önce “YÖK’ün hesabı”nı, sonra “Genelkurmay’ın hesabı”nı vereceğim, ama onlardan da önce, bir soru sormak istiyorum YÖK Başkanı Erdoğan Teziç’e... Öğrencilerinizin ifadelerine göre; siz, “Anayasa Hukuku” derslerinde, sürekli “Magna Carta”yı savunur ve hep ondan örnekler verirmişsiniz... Hatta, “Magna Carta”ya o kadar bağlı imişsiniz ki; “1974 Harekâtı”nın gerçekleştiği günlerde, “Kıbrıs’taki Türk askerleri”nin, aslında birer “işgalci” olduğunu bile söylermişsiniz!.. Evet, 1974’lerde böyleymişsiniz... Şimdilerde ise; “işgalci”(!) dediğiniz askerlerin “emekli”leriyle kol kola “miting”lerdesiniz!.. Hem de, “Meclis’in seçmesi” gereken Cumhurbaşkanı’nı “Meclis’e seçtirmemek” için!.. 19 / 04 / 2007 09:51 “MECLİS, İNSAN HARİÇ HER ŞEYİ YAPAR!” Dedim ya; 1974’lerde, sıkı bir “Magna Carta’cı” imişsiniz!.. Magna Carta’ya, hem de “iman” derecesinde öyle bir inanıyormuşsunuz ki; “Batı parlamentolarında” diyormuşsunuz; “Meclis, İNSAN HARİÇ her şeyi yapmaya muktedirdir!” Doğrusu, öğrencilerinizden Hamit Yıldırım’ın sizden naklettiği bu sözü duyunca, hayli şaşırdım!.. Nasıl şaşırmayayım; Bir “Anayasa profesörü” olan siz, Meclis’lere o kadar “yetki” veriyor, Meclis’leri o kadar “güçlü” görüyormuşsunuz ki; “İnsan hariç, her şeyi yapmaya muktedirdir” diyorsunuz!.. Ama hemen ardından ekliyorsunuz; “Tabiî, Batı ülkelerinde!.. Çünkü, Türkiye’de demokrasi yok!.. Dolayısıyla, Meclis’in de eli-kolu bağlı!” Peki, “33 sene sonra” bugün “ne değişti” ki; 1974’lerde, “insan hariç, her şeyi yapmaya muktedir” diyerek kutsadığınız Meclis’in, bugün; “Cumhurbaşkanı seçmesini engellemek” için bin dereden su getiriyorsunuz?.. Nerede 1974’ün Teziç’i, Nerede 2007’nin Teziç’i?.. Ne oldu “Magna Carta”ya?.. “Caartt caart” yırtıp, attınız mı?.. 1 OYLA NASIL REKTÖR SEÇTİRİLİR? Sordum, öğrenciniz Hamit Yıldırım’a; “Hocanız Erdoğan Teziç’teki bu değişimin sebebi, sizce ne olabilir?” Tek kelimeyle; “Saltanat endişesinden olabilir” dedi!.. Ve ekledi: “O zamanlar idealistti, koltuğun tadını aldıktan sonra herhalde pragmatist oldu!” “Nasıl yani?” diye sordum, önüme bir “hesap” koydu... “600 öğretim üyesi bulunan bir üniversitede 1 oy alan bir aday nasıl rektör seçtirilir?” sorusunun cevabını hiç düşündünüz mü?.. Sonra, açıklamaya başladı: Oylama yapılır... A adayı 150 oy alır... B adayı 90 oy alır... C adayı 40 oy alır... D adayı 10 oy alır... E adayı 3 oy alır... F adayı 1 oy alır... Gerisi boş çıkar... YÖK, “en az oy alan”, yani “10, 3 ve 1 oy” alanları Cumhurbaşkanı’na sunar... Cumhurbaşkanı da; her ne hikmetse “1 oy alanı” rektör seçer!.. Yani, senin anlayacağın; “YÖK Başkanı demek, 600 öğretim üyesinden sadece 1 oy alan adayı rektör seçtiren kişi” demektir!.. Düşünün şimdi; Eğer YÖK-Köşk uyumu” olmazsa, “1 oy” alan, yani sadece “kendi oyunu alan” bir aday, hiç “rektör” seçilebilir mi?.. Bugüne kadar seçtiler!.. Ama, Sezer’in görev süresi doluyor ve oraya “AK Partili biri” çıkacak!.. Dolayısıyla; Erdoğan Teziç, “600 öğretim üyesinden, sadece 1 oy alan” birini rektör adayı olarak Köşk’e gönderemeyecek!.. Gönderse bile, seçtiremeyecek!.. Yani, “çark” bozulacak!.. Şimdi anladınız mı Teziç’teki “değişim”in esbab-ı mucibesini?.. Böyle bir “krallığı”, böyle bir “saltanatı” ve “yetki”yi elinden kim çıkarmak ister ki?.. İşte bu sebepledir ki, 1974’lerde; “Meclis, insan hariç her şeyi yapmaya muktedirdir” diyen Teziç, bugün “Cumhurbaşkanı’nı Meclis’in seçmemesi” için elinden geleni yapıyor!.. Eee, kolay değil tabiî; “Köşk’ün el değiştirmesi” demek, “YÖK Krallığı’nın sarsılması” demek!.. Bay Teziç tutuşmasın da, kim tutuşsun?.. MİLYON DA, GÖRMEYELİ EPEY KÜÇÜLMÜŞ! Ne dersiniz; Hamit Yıldırım’ın bu sözleri, sadece Akdeniz Üniversitesi’nden “500 öğretim üyesi ve öğrenci”nin, niçin “Tandoğan’daki mitinge” seyirttiğini anlatmaya herhalde yeterlidir!.. Yine aynı şekilde; “Mitinge katılanlar”ın sayısının, “neden bu kadar abartıldığını” anlamaya da kâfidir!.. Biliyorsunuz, bazı rektörlere göre, mitinge katılanların sayısı “2.5 milyon”du, bazıları ise “milyonlarca” diyerek, “avcı palavraları”na taş çıkarttılar!.. N’aapsın adamcağızlar; “YÖK Krallığı tehlikede!” Sayıyı iyice abartmalılar ki, “AK Partili birinin Cumhurbaşkanı olmasının istenmediği”ne bahane oluşsun!.. Gerçi Tayyip Bey, önceki gün bu “milyonlar”(!)ın cevabını verip; “Gazetelerde farklı farklı rakamlar. Aman Yarabbim, milyonlar filan!.. Milyon da çok basite indi. Aynen bizim 6 sıfır attığımız banknottaki milyonlar gibi... Ne kadar uçuk. Herhalde bunlar bir alanın yüzölçümünden bihaber... Biz bu işin kompetanıyız. Ömrümüz bu işlerle geçti, ölçüp biçmekle geçti. Başka sermayemiz yok. Karadeniz sahil yolu açılışına gelip, bunu fotoğraflayıp koymuş olsaydılar, neyin ne olduğunu gayet iyi görürlerdi. 81 vilayetten bindirilmiş kıtalarla değil, tamamen o bölgenin insanlarının sevdasını, aşkını ortaya koyduğu bir yürüyüştü o.” Dedi ama, bizim Serdar Arseven; “Gidip, bir de kendi gözlerimle göreyim” deyip, Anıtkabir’e gitmiş!.. ANITKABİR’İN KAPASİTESİ 41 BİN KİŞİ Giderken de, bir yandan, merhum Üstad Necip Fazıl’ın şiirini mırıldanıyormuş: “Allah’ın on pulunu bekleyedursun on kul Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul Bu taksimi kurt yapmaz, kuzulara şah olsa Yaşasın, kefenimin kefili karaborsa!” Evet, bu şiiri mırıldanıyormuş... Çünkü, daha önce, çeşitli vesilelerle defalarca gittiği Anıtkabir’in “kapasitesi”ni gayet iyi biliyormuş!.. Ama, öte yanda da koskoca Genelkurmay’ın açıkladığı “ziyaretçi sayısı” varmış kafasında!.. Malûm, “Tandoğan mitiginin bittiği” ve dolayısıyla “mitinge katılanların sayısı”yla ilgili farklı rakamlar telâffuz edilmeye başlandığı saatlerde; “Genelkurmay’ın internet sitesi”nden bir açıklama yapılmış ve denilmişti ki; “14 Nisan günü Anıtkabir’i ziyaret edenlerin sayısı 370 BİN’dir!” İşte bizim Serdar, Tayyip Bey’in grup konuşmasındaki sözlerinin doğru olduğunu ve “Anıtkabir’in insan kapasitesi”ni de bildiği halde; “Kurmay yapmaz bu hesabı, ulusalcılara şah olsa” deyip, düşmüş Anıtkabir’in yollarına!.. Alana, mümkün olduğunca fazla sayıda vatandaşın sığması için her türlü özeni gösteren Arseven, en fazla 41 bin rakamına ulaşabilmiş!. Çünkü efendim; kitlenin büyük bir bölümünün bulunduğu “tören alanı”nın kapasitesi, “resmî rakamlara göre 15 bin” imiş!.. Arseven, bu rakamın “tören duruşu”na göre hesaplandığını göz önünde bulundurarak, biraz da “bonkörlük” yapıp, alanın kapasitesini sıkışık nizam 32 bin 895’e yükseltmiş!.. “Aslanlı Yol”la birlikte ortaya şöyle bir hesap çıkmış: Tören alanı boyutları: 129x84.24=10.965 metrekare. Metrekareye düşen vatandaş sayısı: 3... Tören alanına sığabilecek azami vatandaş sayısı: 32 bin 895... Aslanlı Yol’un boyutları: 262x11=2.882 metrekare... Tören alanına sığabilecek azami vatandaş sayısı: 2 bin 882 çarpı 3, eşittir 8 bin 646 kişi!.. Tören alanı ile Aslanlı Yol’a sığabilecek toplam vatandaş sayısı 32 bin 895 artı 8 bin 646 eşittir 41 bin 541 kişi!.. GİRİŞ-ÇIKIŞ, TOPLAM 16 SAAT! Evet, gördüğünüz gibi, “Serdar’ın bonkörlüğü” bile, “ziyaretçi sayısı”nı yükseltmeye yetmiyor!.. Genelkurmay’ın “370 bin” rakamına ulaşabilmek için, “Anıtkabir’in 9 defa dolup-boşalması” gerekiyor!.. Peki, bunun mümkünü var mı?.. Serdar Arseven, onu da takmış kafaya ve gitmiş, “Şeref Holü”nde bir “sinüs-kosinüs hesaplaması” yapmış!.. Malûm; Miting günü, Tandoğan Meydanı’ndan ayrılıp Anıtkabir’i ziyaret eden vatandaşlar, gruplar halinde Şeref Holü tabir edilen bölüme girerek, Atatürk’ün sembolik lahdinin önünden geçtiler... Vatandaşlardan bazılarının, sembolik lahde yüz sürdüğü, öptüğü gözlendi. Hole giren bir vatandaşın ne kadar sürede çıkabileceğini tespit etmek için alanı turlayan Arseven, dışarı hızlı adımlarla yürüdüğünde 1, normal adımlarla yürüdüğünde ise 2 dakikada çıkabilmiş!.. Çevresi 120 metre olan salona beş metre genişliğindeki bir kapıdan giriliyor. Bu kapıdan aynı anda en fazla 7 kişi geçebiliyor. Uzatmayalım... Bütün “ihtimal hesapları”nı düşünen ve üstelik “ziyaretçiler lehine pozitif ayrımcılık” yapan bizim Serdar, sonunda şu kanaate varmış: “370 bin kişinin, gruplar halinde Şeref Holü’ne girmeleri, lahdin önünden geçmeleri ve tekrar kapıdan çıkmaları gereken süre, en iyimser hesaplamalarla 980 dakikadır!.. Yani, 16 küsur saat!” Bu da demektir ki; Anıtkabir’e ziyaretler, “sabahleyin 07.00’de” başlasa, Anıtkabir ancak ve ancak “gece 23.00’te” boşalır!.. Peki, Genelkurmay, “ziyaretçi sayısının 370 bin olduğunu” ne zaman açıkladı?.. “Mitingin dağılması”ndan hemen sonra!.. Yani, “saat 20.13”te!.. Buyrun, çıkın işin içinden!.. BU DA, YÖK’ÜN HESABINA BENZEDİ Size bir şey söyleyeyim mi; Bir yanda “Genelkurmay’ın açıklaması”, öte yanda “Serdar’ın hesaplaması”na bakınca, kafam iyice karıştı!.. Sonra düşündüm de; Genelkurmay’ın, “mitingçilere zımnî destek” verme anlamı taşıyan rakam açıklaması, bana biraz, içlerinde “rektör”lerin de bulunduğu “YÖK hesabı” gibi geldi!.. Malûm, YÖK de; rektör atamalarında, “1 oy, 600 oydan fazladır” diyor!.. Yani, işine geldiğinde, “BİR”i, “600” ile denk tutabiliyor!.. Eee, bu “hesaplama yöntemi” ile; Serdar’ın “41 bin 541” rakamı da, Genelkurmay’ca “370 bin” olarak niye gösterilmesin?!? Nereden bilsinler; Serdar’ın Anıtkabir’e gidip de, “milim milim ölçüm” yapacağını?.. Yapıp da, “balon”ları patlatacağını?!? Olmuyor işte, “çalınan minare”ye her zaman “kılıf” uydurulamıyor!.. “Meydan”a kılıf bulunsa, “Hol” açıkta kalıyor!.. Olmaz ki, böyle de “gol” yenilmez ki!.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2006
Teşekkür Etme: 2 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 18503
İtibar Gücü: 1386
Rep Puanı : 39
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() ben de 100 bin falan sanıyordum o kadar da değilmiş
![]() ![]() mesaj için saolasın!
![]() |
#3 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2007
Teşekkür Etme: 16 Thanked 6 Times in 4 Posts
Üye No: 37989
İtibar Gücü: 1358
Rep Puanı : 310
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() gerçekten çok bilgilendirici bi haber olmuş bu. sadece 1
oy ha,gerçekten çok şasırdım bunu bilmiyodum.
![]() |
#4 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Apr 2006
Teşekkür Etme: 11 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 11516
İtibar Gücü: 1413
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() O günkü mitingte sayısal veya görsel öğelerden ziyade o insanları oraya getiren düşünce ve duyguların çok daha önemli olduğunu düşünüyorum?Bir laf vardır " Küçük insanlar kişileri ve olayları,büyük insanlar fikirleri tartışır!"
Saygılarımla... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2006
Teşekkür Etme: 2 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 18503
İtibar Gücü: 1386
Rep Puanı : 39
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() hiç olmazsa bunu kabul etmene sevindim!merak etme "meclisin iradesi milletin iradesidir" afişlerini yırtan,Ankaraya gitmeyen öğretim görevlilerini fişleyen malum zihniyetin demokrasiyi aslında istemediğini de birgün anlayacaksın!bundan kuşkum yok!
![]() |
#6 |
Aktivasyon yapınız
Teşekkür Etme: 0 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 31380
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() lan göt verenler siz mitin yapında biz de konuşalım hadi yapsanıza amcıklar sizene la millet gider gitmrez siz ancak nette konuyşursunuz böle işteeee götünüz yeme sizin şerefsizler ....amcıkoğlular yarrağımın tayiibi götümün abdullağı sikik bülen t arın amcık fetto
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Maskelerin yalanları | mystical_waynak | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-14-2007 01:21 PM |
Transfer Yalanları | sara74 | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-18-2007 11:56 AM |
>>>>Taksi şoförü yalanları<<<< | srsrxxx | Eskiler (Arşiv) | 2 | 02-09-2006 11:35 AM |
Evli yalanları :) | Anarchist | Eskiler (Arşiv) | 3 | 01-09-2006 12:39 AM |
Kellerin Yalanları | Misyoner | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-04-2005 07:35 PM |