![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Müdavimi
![]() Üyelik Tarihi: Apr 2007
Teşekkür Etme: 32 Thanked 56 Times in 49 Posts
Üye No: 39171
İtibar Gücü: 1845
Rep Puanı : 3277
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, görevi sırasında ortaya atılan 'cumhurbaşkanlığına aday olacak' iddialarına noktayı koydu.
Adaylık konusunu hiç düşünmediğini açıklayan Özkök, "Biz askerlerin önünde bir Faruk Gürler olayı vardır. Bunun nelere mal olacağını iyi biliriz." dedi. Genelkurmay Başkanı Faruk Gürler, 1973'teki 6. Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmuştu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteğini alan Gürler, Adalet Partisi Genel Başkanı Süleyman Demirel ve CHP lideri Bülent Ecevit başta olmak üzere tüm milletvekillerine yapılan tehditlere rağmen seçilememişti. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'e konuşan eski Genelkurmay Başkanı, AK Parti'den hiç cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifi almadığını belirtti. Bu konuda kendisine imada dahi bulunulmadığını ifade eden Özkök, "Görevden ayrıldıktan sonra Başbakan'la ne konuştum ne de karşılaştım." diye konuştu. Özkök, Genelkurmay'ın internet sitesinde yer alan özgeçmişiyle ilgili spekülasyonlara da cevap verdi: "Orada yer alan, 'Anayasa'ya göre, Başbakan'a karşı sorumlu olan Orgeneral Özkök, barış zamanında TSK'yı savaş zamanında cumhurbaşkanını temsilen, TSK'nın Başkomutanı olarak görev yapar.' ifadesi benim dönemimde kondu."
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
yine kırmızıÇam grup olayını devam ettiriyorlar | axe86 | Türk Video | 0 | 05-22-2009 03:02 PM |
Cezayir Fransa'ya geçmişi hatırlattı 13.11.06 | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 0 | 11-13-2006 01:45 AM |
Toyota Otobüs Olayını Abartt | Stinq | Eskiler (Arşiv) | 11 | 10-26-2006 10:29 AM |
Ahmedinejad Hiroşima'yı hatırlattı/20eylül | DHeMLy-CHaY | Eskiler (Arşiv) | 2 | 09-20-2006 05:25 PM |
turkcell üçbin mesaj olayını Avea ve telsimdede kullanabilme | x_r3aL | Eskiler (Arşiv) | 8 | 06-05-2006 06:00 PM |