![]() |
![]() |
#1 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007
Teşekkür Etme: 235 Thanked 266 Times in 182 Posts
Üye No: 31562
İtibar Gücü: 2445
Rep Puanı : 11542
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() AFRİKADAN ÇARPICI RAKAMLAR:
AFRİKAYA YARDIM ETMEK İSTİYORSAN ÜZERİME TIKLA 1 milyar nüfuslu Afrika’nın %1,2’si âmâdır. Afrika genelindeki 10 milyon âmânın yarısı katarakt hastasıdır. Afrika’da katarakt hastası olup tedavi görebilenlerin oranı milyonda 500 kişidir. “Üçüncü Dünya Ülkeleri”nde her 5 saniyede bir kişi ve her 1 dakikada bir çocuk kör olmaktadır. Özellikle Sahra kuşağı üzerinde yer alan Nijer, Çad, Mali, Burkina Faso, Etiyopya gibi ülkelerde ortalama olarak 40.000 insana bir doktor düşerken, milyonlarca insan hayatlarında hiç doktor görmeden yaşıyor. Dünya AIDS’lilerinin %80’i Afrika’da yaşıyor. Batı Afrika’nın Nijer, Mali, Burkina Faso gibi ülkelerinde her dört çocuktan birisi 5 yaşını göremiyor. Afrika’nın 1 milyara varan nüfusunun yarısından fazlası günlük 1 doların altında bir gelirle yaşamak zorunda. Her on saniyede bir Afrikalı çocuk, önlenebilir hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor. Nijer’de ameliyat yapabilen göz doktoru sayısı sadece 11’dir. Bu da, 1,2 milyon kişiye sadece bir göz doktorunun düştüğü anlamına gelmektedir. AFRİKAYA YARDIM ETMEK İSTİYORSAN ÜZERİME TIKLA sevgili adminler modlar süper modlar reklam yapıyorsam konu kilitlensin:wink:
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yardim Edİn LÜtfen Yardiminiz Fİkİrlerİnİz | akorenli | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-04-2007 11:17 PM |
Acİİİl Yardim Bİlen Yardim Etsİn Yafff!!! | sonerbabaslan | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-07-2007 11:32 AM |
Bana Yardim Edİn | halende | Eskiler (Arşiv) | 33 | 10-08-2006 02:45 PM |
Dİkkat Edİn Gozlerİnİz Bozulabİlİr | perfect0061 | Eskiler (Arşiv) | 6 | 12-31-2005 12:33 PM |