www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-01-2007, 11:20 AM   #1
Nǿ ŦΞДЯ™
Forum Kalfası
 
Nǿ ŦΞДЯ™ Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: Napcan!??
Mesajlar: 7,221
Teşekkür Etme: 75
Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2830
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi : Nǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Fırıncı, ekmeğin gramajını kendisi belirleyecek/ 1 temmuz

Ekmek ile ilgili birtakım düzenlemeler getiren Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, gramaj sınırlamasını kaldırıyor. Böylece fırıncılar, istediği büyüklükte ekmek üretebilecek.
Bakanlık, ekmek çeşitlerine katılacak tahıllara ilişkin alt ve üst limitleri de belirleyecek. Yapılan düzenlemeler çerçevesince halen faaliyet gösteren ekmek ürünleri üreten ve satan işyerlerine 6 ay uyum süresi verilecek. Bu süre içerisinde gerekli düzenlemeleri yapmayan işyerleri ve satış yerlerinin faaliyetine izin verilmeyecek. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi-Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nde yapmayı öngördüğü değişiklik taslağını, kamuoyunun görüşüne açtı. Buna göre normal ekmekte 200 gramdan başlamak üzere uygulanan gramaj sınırlaması kaldırılıyor. Fırıncılar 45, 50, 60, 275, 300, 320, vb. gramajlarda da ekmek üretebilecek. Bakanlık yetkilileri, gramaj sınırlandırmasının fırıncılardan ve piyasadan gelen talepler doğrultusunda kaldırılmak istendiğini belirtiyor. Ekmekte fiyat ve gramajın illerdeki fırıncılar ve esnaf odaları tarafından belirlendiğini aktaran yetkililer, bu uygulama ile denetimin de örgütlere bırakılmış olduğunu kaydediyor. Bakanlık, ekmek çeşitlerine katılacak tahıllara ilişkin alt ve üst limitleri de belirleyecek. Normal ekmek, buğday ununa içilebilir su, tuz, maya ilave edilip tekniğine uygun olarak yoğrulduktan sonra pişirilecek.
__________________
Eskidendi O .
Nǿ ŦΞДЯ™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Adil Serdar Saçan'dan kendisi için suç duyurusu 21 Temmuz GooD aNd EvıL Eskiler (Arşiv) 0 07-21-2008 05:33 PM
DTÖ görüşmeleri pamuğun geleceğini belirleyecek / 23 Ekim KoJiRo Eskiler (Arşiv) 0 10-23-2007 08:53 AM
Kredi taksidini KOBİ belirleyecek/ 1 temmuz Nǿ ŦΞДЯ™ Eskiler (Arşiv) 0 07-01-2007 11:21 AM
Etli ekmeğin kriterleri belirlendi 7 Aralık 2006 CaKaLBoT Eskiler (Arşiv) 0 12-07-2006 06:15 PM
Sınav tarihini valilik belirleyecek 29.08.2006 CaKaLBoT Eskiler (Arşiv) 1 08-29-2006 09:38 PM

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:55 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.