![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 32 Thanked 29 Times in 24 Posts
Üye No: 43307
İtibar Gücü: 1765
Rep Puanı : 7482
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Haluk Ulusoy'dan Önemli Açıklamalar
Türkiye Futbol Federasyonu (Tff) Başkanı Haluk Ulusoy, Trabzonspor-vllanzia Maçının Ardından Gazetecilerin Sorularını Cevaplandırdı. Trabzon'da Yapılan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Toplantısının Ardından Yabancı Oyuncu Sayısıyla İlgili Alınan 6+1 Kararının Trabzonspor'un Trafikteki Plaka Kodu Olan 61'e Benzetilerek Eleştirildiğini Belirten Ulusoy, Bunun Gerçekle İlgisi Bulunmadığını Söyled... Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Haluk Ulusoy, Trabzonspor-Vllanzia maçının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Trabzon'da yapılan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısının ardından yabancı oyuncu sayısıyla ilgili alınan 6+1 kararının Trabzonspor'un trafikteki plaka kodu olan 61'e benzetilerek eleştirildiğini belirten Ulusoy, bunun gerçekle ilgisi bulunmadığını söyledi. Bu kararı inanarak aldıklarını kaydeden Ulusoy, 6+1 uygulamasının Türk futboluna olumlu yansımaları olacağını dile getirdi. Futbol Federasyonu başkanı olan kişinin hiçbir kişi ve kurumla probleminin olmaması gerektiğini vurgulayan Ulusoy, Kulüpler Birliği ile federasyon arasında toplantı yeri konusundaki tartışmalarla ilgili olarak şunları söyledi: "Ben bugüne kadar böyle bir problemi içimde yaşatmadım. Kapris yapmaya veya gönül koymak gibi bir lüksüm yok. Ama yapılanın çok çirkin olduğunu, çok yanlış olduğunu defalarca söyledim. Çünkü TFF, Türkiye'nin önde gelen kurumlarımızdan bir tanesi. Kulüpler Birliği de bir kurum olduğuna göre yazışma yapıldı, bir gün tayin edildi ve TFF de kendini o güne göre hazırladı. Ancak toplantıya bir gün kala karar değişti. Toplantının İstanbul'dan Ankara'ya alınması, maalesef Kulüpler Birliği başkanının gönülden aldığı bir karar olduğuna inanmıyorum. Toplantının, ismini vermek istemediğim bir kişin istediği için Ankara'ya alındı. Herkes biliyor zaten kim olduğunu. Bir kişinin isteğini eğer Kulüpler Birliği iki kurum arasındaki yazışmayı hiçe sayarak toplantıyı Ankara'ya alıyorsa burada bir kırgınlık olabilir tabi ki. Ama o kırgınlık, o gün içindir. Biz Kulüpler Birliği ile yine beraberce en iyi şekilde çalışmak mecburiyetindeyiz. Kendi aralarında almış oldukları 18 maddelik bir karar var. Biz de hazırlığımızı yapıyoruz. O kararlarla ilgili biz TFF olarak neler yapabileceğimizi tartışıyoruz. Çarşamba veya Perşembe günü İstanbul'da yapacağımız toplantıda kararlarımızı alacağız. Tüm kamuoyuna duyuracağız." Trabzonspor'u kazandığı galibiyetten ötürü kutlayan Ulusoy, önümüzdeki sezon için bütün kulüplere başarılar diledi. "Önümüzdeki sezonda tüm kulüplerimize kazasız, belasız, sakatsız çok güzel bir lig geçmesini diliyorum" diyen Ulusoy, "Futbol sahalarında en ufak bir toz bulutunun bile olmasını istemiyoruz. Futbol sahalarımızda çirkin tezahüratları ve kavgaları görmek istemiyoruz. İnşallah bu önümüzdeki sezon, geçmiş sezondan daha iyi bir lig olacağına inanıyorum. Elbirliği ile hep beraber futbol ailesi içinde olan her insanın çok dikkatli davranması lazım. Medyasından tutun başkanından yöneticisine Futbol Federasyonuna kadar herkes büyük görevler düşüyor. Çünkü yeşil sahalarda çirkinliği görmek istemiyoruz" diye konuştu. Trabzonspor'un maçına geldiği gibi diğer takımların da maçına gidip gitmeyeceğiyle ilgili bir soru üzerine Ulusoy, şu açıklamayı yaptı: "Muhakkak ki göreceksiniz. Benim geçen sene maçlara gitmememin sebebi, çekindiğimden veya olabilecek hadiselerden dolayı değil Allah'a şükür ben yürekli bir insanım. Her stadyuma girebilecek durumdayım. Çünkü ben inanıyorum ki gittiğim statlarda seyirciler, yöneticilerimiz ve başkanlarımız TFF kurumunu temsil eden Haluk Ulusoy'u en iyi şekilde ağırlar. Bu sene Trabzonspor ile başladım. Fenerbahçe, Galatasay, Beşiktaş ve Anadolu'daki diğer takımlarımızın tüm maçlarına da vakit bulduğum müddetçe gideceğim. Onlarla tek yürek olacağız ve inşallah güzel bir lig geçireceğiz." Ulusoy, FIFA'dan TFF Mali Genel Kurulu'na gönderilen mektupla ilgili olarak ise, "FIFA'dan biz resmi istekte bulunmadık. Ama FIFA zaten aylardır Türkiye'deki olan hadiseleri siyasetçilerin futbola ne kadar müdahale ettiklerini, dış etkenlerin ne kadar müdahale ettiklerini görüyor. Bunları bizim söylememize zaten gerek yok. Artık öylesine bir çağda yaşıyoruz ki, bizim bir şeyler söylememize veya buralardan bir haber gitmesine gerek yok. FIFA bütün dünyada federasyonlarını korumak mecburiyetinde. FIFA ve UEFA zaten siyasetin futbolun içinde olmasını hiçbir şekilde kabul etmiyor. Türkiye'deki bu gelişmelerden sonra Genel Kurulumuza hitaben bir yazı yazdı. FIFA'nın genel kurul üyelerine yazdığı yazıyı bizim gizleyecek halimiz yoktu. Mecburen biz kendilerine bunları okumaları gerektiğini FIFA'dan gelen mektubu tercümesi ile beraber kendilerine iletmek mecburiyetindeydik. Bana göre çok olumlu davranıştı bu. İnşallah Türkiye'de böyle kaosları yaşamayız" ifadelerini kullandı. Görevini en iyi şekilde yaptığına inandığını belirten Ulusoy, "İyi işler yaptığıma inanıyorum. Zaten bu inancımın son taçlandırışı da Mali Genel Kurul'da büyük bir ezici çoğunlukla bana 'Yeniden devam et, sana inancımız, güvenimiz, her şeyimiz sonsuz' dendi. Her zaman da söylüyorum, Genel Kurul ne derse o olur. Zaten beni Genel Kurul göreve seçmiş. Beni istediği müddetçe ben görevime davam edeceğim. Türkiye'de topraklarında yaşayan her vatandaşıma aşığım ben. Onlar için mücadele veriyorum. Kişi, kurum ve kuruluşlar için görev yapmıyorum ben. Ülkem adına görev yapıyorum. Türk bayrağı adına görev yapıyorum. Ekibimle beraber Türk bayrağını ben dünyanın her hangi bir yerinde en yüksek noktalara taşıyabiliyorsam, bu benim için büyük bir mutluluktur. Biz fahri görevler yaşıyoruz. Bize güvensinler, bize inanmaya devam etsinler. Analar-babalar ve kardeşler bize dua etmeye devam etsinler, biz yüreğimizi ortaya koymuşuz, canla başla çalışıyoruz" şeklinde konuştu. (GÖK-MU-MFS-S) (İhlas Haber Ajansı) 8 dakika önce.. [900672]
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bahçeli'den önemli açıklamalar | Author41 | Yurttan Haberler | 0 | 06-23-2009 10:55 AM |
Baykal'dan önemli açıklamalar | slipknot | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-06-2009 04:54 PM |
Başbakan'dan önemli açıklamalar | slipknot | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-06-2009 04:53 PM |
Ulusoy'dan destek | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-20-2007 09:18 AM |
Ulusoy'dan FenerbahÇe'ye TeŞekkÜr!.. | kasirga78 | Eskiler (Arşiv) | 1 | 10-06-2006 07:38 PM |