![]() |
![]() |
#1 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007
Teşekkür Etme: 74 Thanked 33 Times in 27 Posts
Üye No: 30674
İtibar Gücü: 2230
Rep Puanı : 7464
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() AÇEV'den '7 çok geç!' kampanyası
Eğitim kurumlarınca verilen okulöncesi eğitimden yararlanma imkânı olmayan çocuklara yönelik programlar düzenleyerek, 8 yıllık eğitime destek veren Açev, ilköğretim için 7 yaşının çok geç olduğunu belirten bir kampanyaya destek çağrısı yaptı. Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), eğitim alanında çalışmalar yapan 6 sivil toplum kuruluşu ile birlikte okul öncesi eğitimin önemini ve gerekliliğini savunduğu “7 Çok Geç” Kampanyası için son 2 yıldır yoğun faaliyet sarf ediyor. Kampanya mesajlarında, insan kaynağına okul öncesi dönemde yapılacak eğitim yatırımlarının geri dönüşünün çok yüksek olduğunu, bu dönemde çocuğa verilecek eğitim desteğinin okulda ve hayatta başarıyı getirdiğini, özellikle sosyo-ekonomik açıdan yetersiz koşullarda bulunan çocuklar için eğitimde eşit bir fırsat yarattığını sıkça tekrarlayan AÇEV "sağlam bir temel oluşturulmadan insana yapılacak her yatırım, kaynakların boşa harcanması demektir. Eğitim sorunlarının temelinde nesillerin hayata tam donanımlı olarak hazırlanamaması yatmaktadır" görüşünü savunuyor. Bu kısır döngüyü kıracak en radikal adımın, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve ülkemizdeki tüm çocukların bu eğitim hizmetinden yararlanıyor hale getirilmesi olduğunu savunan AÇEV yetkililerine göre, "Hükümetler üstü bir iş olan okul öncesi eğitim konusu siyasetin yekvücut hareket etmesini gerektirmektedir. Tüm siyasilerin bu konuda kararlılık göstermesi ve gerektiğinde bunun maliyetlerine katlanma gücü sergilemesi önemli". Bu konuda en büyük sorumluluğun hükümetlerde olacağı ifade edilen kampanya çerçevesinde AÇEV yöneticileri şunları söylüyor: " Çağrımız herkesedir: Siyaset, akademi ve iş dünyası başta olmak üzere toplumun bütünü taşın altına elini koymalı, ilk adım olarak 5-6 yaş eğitimin zorunlu hale gelmesi için gerekli çalışmala yapılmalı, okul öncesi eğitimin iyi bir müfredatla yaygınlaştırılması için ulusal bir seferberlik başlatılmalıdır. Bu konuda çalışmalar yapan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının birikimlerinden ve alternatif modellerinden yararlanılmalıdır. Bizler de okul öncesi eğitim için yapılacak her çalışmanın takipçisi ve destekçisi olacağız" dediler. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
gnctrkcll oyun kampanyası var! | mayan | Haberler | 2 | 03-08-2010 11:30 PM |
Yazılım kampanyası | slipknot | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-14-2009 10:15 PM |
haydi okula kampanyası -II | ukela | Eskiler (Arşiv) | 6 | 04-05-2007 09:52 PM |
Her eve bilgisayar kampanyası | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 1 | 10-29-2006 11:36 AM |
Onur Air kampanyası.. | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 5 | 09-19-2006 09:09 AM |