![]() |
![]() |
#1 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 8 Thanked 30 Times in 20 Posts
Üye No: 23785
İtibar Gücü: 1392
Rep Puanı : 1586
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Nehire NEHİR hanımefendiden...
"O zamanlar kadınların sanatçı kimliğini yeni yeni kazandığı dönemler. Benim tiyatroda çömezlik dönemim. Muhsin ERTUĞRUL Darül Bedai’ye baş yönetmen olarak atanmış. Çok titiz bir insan. Provadan oyuna her şey saat titizliği ile işliyor, perde bir saniye bile geç açılmıyordu. Provaya geç kalan oyuncu derhal oyundan uzaklaştırılıyordu. Eee tahmin edersinizki bu durumda Muhsin Ertuğrul’unda düşmanı çoktu. Bir gece Dolmabahçe’den ATATÜRK’ün Şehir Tiyatrolarına geleciği haber verildi. Ben de karşılamak için hazırdım. Fakat paşa gecikti. Muhsin Ertuğrul kendisini beklemeden perdeyi saniyesi saniyesine açıp oyunu başlattı. ATATÜRK 4 dakika geç kalmıştı. Etraftaki dalkavuklar ATATÜRK geldiğinde Muhsin ERTUĞRUL’un onu beklemeden perdeyi açtığını ellerini ovuştura ovuştura anlattılar ATATÜRK “Yaaa öylemi Muhsin Ertuğrul’la Görüşürüz” dedi. Herkes Muhsin ERTUĞRUL’un işinin bittiğine inanıyor, ben müdür olacağım sen müdür olacaksın kavgaları bile başlamıştı. ATATÜRK piyesin bitiminde Muhsin ERTUĞRUL’u ayakta karşıladı. Deminkileri de yanına çağırarak aynen şunları söyledi. “Sizi tebrik ederim işinizle ilgili cidiyetiniz ülkenin gelişimini cidiye aldığınızı gösterir biz geç kaldık siz vazifenizi yaptınız eğer birtek benim için perdeyi açmayıp oyunu başlatmasydınız bu dalkavukluktan ileri gitmez ve beni çok üzerdi ben herkezin her sahada işini bu kadar ciddiye almasını istiyorum ülke ancak böyle ilerler efendiler “ demezmi. Etraftakilerin suratları görülmeye değerdi o sırada not:Alıntıdır |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 2 Thanked 1 Times in 1 Post
Üye No: 29667
İtibar Gücü: 1376
Rep Puanı : 60
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() güselmiş saolasın
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Jul 2007
Teşekkür Etme: 133 Thanked 123 Times in 109 Posts
Üye No: 43633
İtibar Gücü: 2287
Rep Puanı : 10207
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() sağol...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 11 Times in 8 Posts
Üye No: 18809
İtibar Gücü: 1477
Rep Puanı : 1735
Rep Derecesi :
|
![]() Sağol
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
2 adam esmer güzel hatunu götürüyolar(fizik güzel hatunda) | xxsmaxx | Yabancı Adult Videolar | 0 | 12-13-2009 07:04 PM |
Darwin teorisine dini yöndem en güzel cevap | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-23-2008 02:40 AM |
Kaşın Güzel Gözün Güzel Boy Güzel | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-07-2008 07:46 PM |
MUSTAFA KEMAL ATATÜRKTEN önemli not | вσυя∂¢αη | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-29-2007 10:03 AM |
Atatürkten mektup var!!!!!!!!!!!! | didoş | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-09-2007 01:16 PM |