![]() |
![]() |
#1 |
Forum Müdavimi
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 11 Thanked 4 Times in 4 Posts
Üye No: 43347
İtibar Gücü: 1853
Rep Puanı : 5050
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Astsubay Üstçavuş Mahmut Özdemir, Ankara'da toprağa verildi
Şehit Astsubay Üstçavuş Mahmut Özdemir için Kocatepe Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Ahmet Necdek Sezer, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, bakanlar ve komutanlar da katıldı. Sezer, camiye gelişinde Özdemir’in babası Serhat, annesi Ayşe ve eşi Gizem Özdemiríe başsağlığı diledi. Sezer, öğle namazından sonra kılınan cenaze namazında bakanlar ve komutanlarla saf tuttu. Cami avlusunda ise vatandaşların yer aldığı bölüm ile şehit ailesi, basın ve protokolün bulunduğu bölüm polis barikatıyla ayrıldı. Kocatepe'de öğle namazının ardından cenaze namazına katılmak isteyen vatandaşlar ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Cenaze namazının ardından Özdemir’in cenazesi bir süre askerlerin omuzunda taşındı, ardından top arabasına konuldu. Şehit Özdemir'in cenazesi daha sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda gözyaşları ve dualarla toprağa verildi. Bu arada, Şırnak'ın Uludere ilçesinde 1 Ağustos'ta teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan Jandarma Er Orhan Kaya, Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Göğdeli beldesinde toprağa verildi. Cenaze törenine konuşan, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, ''Asker kar, buz, sıcak, soğuk demeden her türlü şartta bu mücadeleyi sürdürmektedir. Ama bakın ben size dağdaki mücadeleden bahsediyorum. Vatandaşlarımız dağdaki mücadele yönünden hiçbir tereddüt yaşamasınlar. Ama bir de açıklıkla ifade ediyorum, bugün sorun dağda değil. 'Nerede?' diye sorarsanız bunu bana sormayın biraz bakarsınız nerede olduğunu görürsünüz'' dedi. GENÇLERDEN ANLAMLI MESAJ Cenaze töreninde Şentepe Ülkü Ocakları üyesi oldukları bildirilen ve kendilerine "şehit adayları" diyen bir grup askeri yürüyüş yaparak, "Her şey vatan için", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. "Ben kim miyim? Ana, yeğen, bey, dayı. Şehit adayı" yazılı tişört giyen grup içinde Şehit Özdemiríin dayısı ve kardeşinın da bulunduğu öğrenildi. Cenaze namazı sırasında ise camiye alınmayan bu grup ile güvenlik güçleri arasında bir süre arbede yaşanırken güvenlik güçleri zor anlar yaşadı |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Devletin zirvesi şehit cenazesinde | TυяKѕ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-26-2008 04:02 PM |
Hamile sevgili böyle uğurladı | Shekil | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-30-2007 06:33 PM |
07/15/07 - Şehitleri binler uğurladı | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-15-2007 11:11 AM |
Mardin şehidini 10 binlerle uğurladı / 29 nisan | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-29-2007 03:44 PM |
ASELSAN, devletin zirvesi için ’güvenli alo’yu buldu / 19 ocak | jockeя | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-19-2007 04:09 PM |