![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 30. HARF
yorgun vücudumu sersem de geceye gayrisafi hafsalam baki kalmaz kimseye şiirden öte köy yoktur dersem de yalandır benim zaten her yana uzuyor ellerim batan her şilepte yitirdim bir başka yanımı ne ömür zaman gibidir ne zaman ömür gibi geçer unuttuğum ne çok şey var anımsadığım kovuldum da her aşkın yurdundan kendime bir yurttan sesler korosu kurdum her insan biraz da annesinin yüzüdür kırık camlarda canlanır sabah yanıtsız bir sorudur aşkın serinliği çalan telefonlardaki kimliği belirsizlik yalanın defterini dürdüğümden beri adli tıp morglarına gidiyorum ölülerin de tırnakları uzuyor günaha da sevaba da hevesim yoktur düşten düştüm ben akşamüstü düştüm kendimi gezdirdiğim kuytularda kunduz kudurtan dizyaralarım var bundandır iğbirar çiçekleri gibi kanamam gecenin ucuna astım kendimi mevsimidir kırlangıçlara ev sahipliği yapmanın
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ALTINDAĞLI YOLDAŞA
-Necdet Adalı'ya- gece kararır altındağ sokaklar boşalır evler susar ve sessizce kanar kabuk bağlamış tüm yaralar sen hep o köşede otururdun önceleri lisenin karşısında yüksek yerde oturup acıları içerdin sanki azar azar hayatı içerdin gece kanayan bir yaradır altındağ bir ana ağlar basıp ellerini koynuna çocuklar varamaz hiçbir şeyin ayırdına masum uyurlar içerki odada gece vakitsiz gelen bir ölüm haberidir altındağ "Necdet bu sabaha karşı idam edildi acısı hıncımız anısı onurumuzdur" ve bir çingenenin onun ince boynuna taktığı iple direnmenin resmini çizdi ülkemin gögsüne şimdi sensiz söylüyoruz türkülerimizi ve biliyoruz yokluğun yakacak bir gün eylül'ün sararmış yorgun yüzünü
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ANSIZIN HAZİRANIMSIN
ansızın bitti mayıs halasçiçekleri ile geldi haziran sevmek böyle telaşlı böyle çoşkulu afacan sevmek akdeniz ellerim neden ulaşmaz ellerine neden sana böyle yakın ve uzağım beni böyle birbaşıma neden yalnız bırakırsın böyle çoğaltarak seninle her gece öldürdüğüm kim bu adam öyküler kuşkulu kaypak şiirler gülkurusu akşam ve gülen bir fotoğraf -parmaklıklar arkasında bir kadın yüzünde hep papatyasarısı bir aşk- kime böyle bu sayfalar dolusu mektuplar bu tamamlanmamış günleri acısı (gece ansızın uyanıyorum yatakta birbaşıma korkunç sigarasızım) vazoda solmaya yüz tutmuş bir karanfil tepemde yanan ampül yere saçılmış kitaplar bazı ******* çıkıp dolaştığım çocukparkları rakılar. kırık kadehler bir kanepe ahşap bir masa (ben bu masada yazarım şiirlerimi) ve uçuk renkli battaniyeler. çaybardakları pikniktüpü. bir kova su ve sokakta işçiler yorgun vardiyadönüşü geceyle gündüzün arkadaşları gece ansızın uyanıyorum fotoğrafının karşısında korkunç yalnızım kardeşimi seviyorum yeni geldi askerden vatan-millet-ada(m)pazarı parola: asker üşümez / geberir emret komutanım ablamı seviyorum evlenecek yakında çeyiz sandığında gizli geleceği naftalin kokulu yazılmamış bir roman annemi seviyorum. biraz feodal ama yine de benden aydın git oğlum diyor doğruysa yolun seninle ben de varım babamı seviyorum. insan ölünce emekli olur diyen ve hayata karşı direnen yorgun bir işçiemeklisi kendimi seviyorum yasalarda serseriye çıktı adım seviyorum kendimi ama değilim asla narsist kanaryanın ötüşü daha da güzeldir kayalıklarda anlıyorum ritsos'un şiirlerini ve rahmaniof'u tanıyorum kuvayı milliyedeki karayılanı sanki yaşadım aytmatova'nın öykülerini ehremburg'un romanlarındaki aşkları seviyorum yeşilin doğaya uyumunu. karabuçak'ı özgürlüğün çocuğu akdeniz'i. içimin derin uğultusunu ve seviyorum sevdiğimi hiç söylemeden apaçık sevmeyi seviyorum güneşte insan gölgesini gözlerine baktıkça mayıs mı saçların mı haziran mı unutuyorum seni ben uzun mavi kirpiklerinden ve gözlerinden seni ben gülümseyen sarıpapatyaların ve çatalbakışlı fotoğrafından kezlerce öpüyorum gece ansızın uyanıyorum bana mektup yazmışsın içerden özgürce yazmışsın bu kez içine bir de fotoğrafını koymuşsun aydınlatır mahpushaneleri sevdamızın ateşi şimdi çıkıp gelsen ansızın karanlıklardan açsan demirkapıları telörgüleri nöbetçi kulübelerini ve iki kez çalsan kapımın zilini bekliyor olsam tutulsam sevinçten öylece baksam bir süre yüzüne. bakışsak unutsak sözcükleri hiç konuşmasak ve bir kırık plak olsa dudaklarımız dönse hep aynı yerde gece ansızın uyanıyorum şunlar eski gazeteler alışığım yalnız okumaya ama artık çekilmiyor şunlar sanat dergileri parasız alıyorum çoğunu eşten dosttan şunlar bitmemiş şiirler dayanamıyorum görünce bu yaz mersinden çağırıyorlar beni deniz sıcak olur yazın orada namrun yaylası serin göznede rakı içmek dostlarla kıvrılıp bir derenin kenarına mersinden çağırıyorlar bu yaz beni oysa sen çıkınca ben seninle uzaklara uzaklara gitmek istiyorum bir demet mormenekşe bir demet karanfil ince uzun bir şiirdir yaşamak sarıpapatyalar arasında gülen bir kadın yüzü yani paylaşmak haklı güzel bir ömrü tasasız kavga içinde şu anda ben anlatmak için bu aşkı bütün bunlardan başka ne söyleyebilirim saçlarınla ansızın haziranımsın...
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AŞKIN SERİNLİĞİNDE BOĞ BENİ
bu şimdi yaz akşamın en tatsız saatidir. güneşkurusu hiç bir yolcu treninin uğramadığı istasyonhüznü bu şimdi benim sana yolum bağlıdır aşkın ırmak sanılan serinliğinde kendine çağlayış annemin gültadında kanadığı akşamdır. bu şimdi duvaksız beni toprak yerken yakaladığı yüzündeki telaş birden dallarından bütün yaprakların boşalması yağmurdur. sancıdır. üstesinden gelinmez bir başağrısı bu şimdi kurbağa bacaklı bir yazdır. akşamsız uzak kurmuşsa yuvasını kalbimize kırlangıçlar mekansızdır sır olmak. eriyen bulut. çözülen damla aşkın yüzünden yolunan aydınlık bu şimdi ellerini çözüp ayrılığa beni vurduğunda kanayandil annem elleri dağyası yüreği kartalçığlığı aşkı güzelleştiren telliturna bu şimdi birden uyanma hali çalan telefondaki kimliğibelirsizliğe biberin kızaran ucundaki taddir ilkyaz aşkı acı kekre ve iliğine kadar 'samış bu şimdi ayrılıkönü yakılmış bir sigaranın ilk nefesidir kentli oğlanların saksılardan kopardığı gülden damlayan kan yarim sevişmelerden artakalan buğunun yabanıl çıplaklığı adressiz postalanmış bir zarfta çürüyen pul bu şimdi akşamın alnıma bir izdüşümü yanıtsız sahipsiz yazın gizindeki nemin kurutulmuş resmi bu şimdi gitmek bülbül çıldırtan sabahın sisi solmuş bir insan yüzüdür ufukta silinen annem bir filozof benim aşkı koynunda dürülmüş mendil gelecekten değil daha çok geçmişten korkan bir türküdür annem benim cennetkuşu. süzülmüş kekik bu şimdi akvaryumda dolaşan bir oğulun boğulan gülümsemesidir bu şimdi beni de götür denilmesi gereken yerde dünyaya çarpan bir hoşçakal çığlığı sevgili beni yağmurun yüzüne as beni akşamın çürüğüne sar beni aşkın yelekcebine koy beni de götür... bu şimdi telefon kulübelerine sığmaz bir konuşmanın son anıdır bulutlar daha alçaktır turna sürüsünden ellerimizde büyüyen salkımsaçakdal kırlangıç yuvasıdır bu şimdi nereye gidiyorsun diyen bir serçenin canından düşen telek bu şimdi kıyısında durulan bir derenin içindeki çağlayanın kırdığı umut bu şimdi beni yolunun üstüne ser beni kanat... beni öldür... aşkın serinliğinde boğ beni
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ATSIZKARINCADA ÖLÜMÜ AŞKIN
kedi kuşu avlayacak diyorum kadına söyle kuşa çıldırtmasın kediyi ne kadar çok telek var yüzünde. ve kelebek dolaşıyor adımlarında. bir yün yumağı oluyor gün söyleyecek film kalmadı kedi. ben artık ölüyorum arkamdan kapanan kapıların adreslerini sana bırakıyorum kimse gitmek istemiyorsa kendinden başka bir yere kadının ve kuşun elinden tutup ölüyorum kadın hafifmeşref hayallerinin atsızkarıncasında kuş operameydanında vuruyor kendini tarifsiz bir aşkla akşamgazetesi satan adam ağlıyor. gözlerinden bulvar akıyor yaşanamayan aşk geçmişin çürük ağacıdır
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BİR DÜŞ
bir nisan pazarı. belki de cuma. iyice karıştırdım artık günleri elimi uzatıyorum tutsana. başım dönüyor düşebilirim elimi uzatıyorum tutsana. bulutlar çöküyor gözlerime elimi uzatıyorum tutsana. yüreğim ağrıyor ölebilirim elimi uzatıyorum tut ve bırakma. dayanamam tek başıma aylardan nisan günlerde belki bir görüş vakti elimi uzatıyorum tutsana ya da bir içli türkü söyle sıçramalarla uyanıyorum geceyarıları. düşiçindeyim aklımda dayanılmaz bir sancı bir hayal gibi dolaşıyor etrafından insanlar ve sadece gözlerini gördüğüm beyazlar içinde bir kadın elinin içiyle kapıyor gözlerimi: ÖLMÜŞÜM elimi uzatıyorum tutsana bütün zehirler karışmış damarlarıma elimi uzatıyorum tutsana yağıyor üzerime dünya biliyorum ki bir zaman sonra çiçekler satacak genç bir kız sokaklarda iliştirip şiirlerimi yakasına -bayım bir çiçek alır mıydınız açlık grevinde öldü arkadaşımız ben sevda diyorum adına
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BENİ DE ÇOCUK
gözleri kuşlu çocuk aklı yokuşlu çocuk düşününce annesini karnı acıkan çocuk anar mısın beni de yıldız takarken gökyüzüne elleri karlı çocuk yüreği dağlı çocuk üşüyünce sokaklarda şarkılar söyleyen çocuk güler misin beni de koşarken dünyanın üstüne saçları dalgalı çocuk kirpiği martılı çocuk yanarken yakamozlar düşlere dalan çocuk yüzer misin beni de şişirip yelkenlerini ömrü yağmurlu çocuk adı bulut çocuk savrulurken rüzgarda geleceğe bağıran çocuk yağar mısın beni de ayaklandırıp çiçeklerini
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BİR ŞEHRE YAĞACAK YAĞMURUM
bu şehre yağmur yağmazsa üşürüm bir bardak suyun yarası kanar bende bir çocuğun avuçlarında kırılmış oyuncak eksilirim. hayat boşa çıkarır beni ben bir kedi yavrusuyum şehri tırmalayan jilet yarasıyım bileklerinde kendini taşımaktan yorulmuş hayatların uçurum kıyısıyım yeşile bezenmiş yoluyorum aklımda ayrıksı otları ben bu şehre az sonra yağacak yağmurum aşkın kirpiğinde takılı haylaz bir bulut içimin sonsuz ormanında koşmaktan yoruldum hey bana bir resimden küsen sevgili yol kalbinin kire bulanmış çiçeklerini yalanlanan gerçek gibi akıyorum şehrin içine zaman geçiyor. aşk uzaklaşıyor her mevsim "ben bu yolculuğa çıkmazsam"lı bir cümle kurmalıyım "eve gitmezsemli" kaygılı bir ağrı mağrur ve yenik tayfasıyım her aşkın bulut topluyorum şehrin ormanından susamışım nihaventim üstelik çevirdim yüzümü hayattan kopacak fırtınanın habercisiyim bu şehre şimdi yağmur yağmazsa annem bağışlamaz beni
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BİRE BEŞ VAR
I. yalnızlık çoğaltmasaydı beni acı büyümezdi bu kadar ölüm inatla yürüyor damarlarıma gölgesi kadar yakındım her insana her yere götürürdü beni sokaklar yağmur devrilirdi ardımsıra ben yürürken ateş düşerdi ormanına devletin adımlarımla kanatırdım sağır kulakları yeminler yalanı gizlemek içindir kavradığım herşey yitiriyor özünü bir duvar var önümde arkasında ölüm kalbim durmadan beni zehirliyor puslu seslerle uyanıyorum ölümden önce aşk vuruyor beni yüzümü yıkarken parçalanıyor aynada suretim bir taş gibi düşüyorum devletin başına yarama zehir döküyorum en 'acıyan yeri kalbidir insanın' dilimde bir şamaş şarkısı bir kısrağın yelesinden sızan ter tanımlar beni dağları emziren benim annemdir kentlerden öcalacak çocuklar büyütür koynunda ateşi ve sabrı ondan öğrendim varolmanın mührüyüm ölümün kapısında II. çarmıha ilk ben gerildim isa'dan önce basına dağıtılan bütün robot resimler bana benziyor gıyaben yargılandım hayata karşı polis sirenlerine karışan aşkları öldürdüm fırladım sokaklara cebimde kibrit saat bire beş kala bir sigara yaktım ağzında şarkıyla gelir tarih: sin lekke unnini vakitsiz ecel şarkıları öğrendim gibil çağırdı beni lilith ödünç verdi kanatlarını vaktim ölüme ayarlı fırladım sokaklara cebimde kibrit kendime bir kürt'istanbuldum aşkın bir numaralı sanığıyım unutuldu unutulmaz sandıklarım annemin öbür adı tarihtir benim ağlarım mevsimler değişir vazifeli bir kurşun vurur kardeşimi sokaklar kürdilihicazkar infaz makamı tilili revasız hawar nafile şiir yalan dağlar çağrı pusulası taşı bile çürütür erken ölüm acısı aklımın saltanatına yenildim içimde bir kürt patlamış bir yanardağ gibi bağırır şizofrenik tarihin piçi: suçluyuz fırladım sokaklara cebimde kibrit
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() CANIMA DEĞMEZ HAYAT
ağır düşlerle geçtim dünyevi ağrılardan kazıdım yüzümdeki kibirli lekeleri tanrılara ait hiç birşey yok dünyada hayat sonsuz. aşk ölümsüz değil asla bir dalı olmalı yaprağın. gülkanı aktı kalbime yatağını bulamayan nehir kadar sancılıyım geçerken çemberinden bir aşkın hayatın saçlarını doladım avuçlarıma içinde ihanet sözcüğü geçen kitapları yaktım veba günlerinde yeşeren bir çiçektir aşk ayrıntılar gizler kokusunu ve kiraz bahçelerde her zaman çalınacak bir şeydir çocuklar için aşkın sağlaması mutluluk etmez kuşların yalnızlığı vurur mağrur kalpleri her sabah yağmur yağar üzerime iliklerim ıslanır da canıma değmez hayat tanrılara ait hiç birşey yok dünyada çözülür elagözlü zamanın kanpıhtısı ve bir aşk daha düşer yakasından devletin yalanlar kendini rüya
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|