![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57904
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() AKAN SUYU YAKALAYIP DURDURMAKTIR MEÂL
kimse tanımasın için onları şairler kimi sözcüklerini yok ettiler bütün öyküleri yazıp tüketti bir kendi öyküsü kaldı dışarda kuşluğun son kuşu çekilirken sular uzaklaşır kıyı genişler işaret tırnağım boyandı, çıkmaz bir kölenin gövdesine döndü gövdem en ağır sınavdan en saf olan geçer öder, geçer
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ANNELER İLAHİSİ
Yitiğin tartıldı orda burda bozuk mu düzgün mü tartılarda durdun söylenmemiş, anlatılmamış, söylenememiş olanı anlaşılır durdu duruşun öyle bakıyorsun içinde dolaştırdıkları o karışık ayna senin çıplak gözlerine ne kadar ne kadar yabancı suya düşmüş arıyı gözleyen bu dünya düşündürmez mi kimin hayatı kimin umurunda oysa sarmalandın, paylaşıldın ortasında sen gibi bir kalabalığın Anneler olmasa kim kimi severdi saklı tuttun o insanı insana bağlayan güvenci yollar boyu, eskitilmiş alanlarda solgun bir bedeni gezdirmedin Metin' in annesi
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ANNESİ ÇALIŞAN ÇOCUĞUN AĞIDI
Attım. Boyalar ne işe yarayabilir Yalnızlık için karadan başka Hangi rengi kullanabilirim Kuru masa, donuk tavan, somurtuk halı Solgun durmalı resimlerim Pencerem kuşları çekmiyor Soluğu azaldı nergislerin Üç tarak olsa taranmaz Yuku-Lilinin saçları Ben annesi çalışan bir çocuğum Yollarda damlarda eski yazdan kalma Mavi çizgileri kar gelir kapatır Sustum. Sevincin sesleri de Bir iki deneyip susacak Duvar diplerinde kedisel çığlıklar Bahçelerde çirkin kasımpatları açmalıdır
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AŞK
Sıfırda insancıl yaşamamız başladı Sıfırda koptun kayboldun aradık Sessiz ya da rüzgarlı kıyılardan Sana seslendik kör kuyu Yokluğun orda çiçeklerde Dünya seninle de sensiz de aydınlık Başka tutkularımız var beraber yalnız Yokluğun orda yaşamamızda Varlığın orda, yoksa *******imiz bizimdi Ellerimizi bir yere koymayı bilirdik Ağlamayı bilmezdik kendimizi öldürmeyi Varlığın orda yaşamamızda
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AYRINTILAR İLAHİSİ
Ben neyi kimden aldım, nerden aldım her şeyi bir yerden aldım yorgunum yorganım uzakta dışarda sabrımı bolca verdiler içerden aldım sözler gelip geçsin diyedir, öfke sen bekle örselendim ağrıdın oyuldun, henüz değil ölüm ten bekle bağırmalıyım, çığlığım kıştan ilkyaza değmeli A yasak, hayır korkulu, evetten usandım Mecnun masaldan atılmış -tele şov- milyonla kopyeye bölünmüş Leyli suretler ne gülümseyiş ne sır ne şaka sandım ki gülümser maskeleri suretler sandım durur muydum bu gömütlükte neyim var tuhaf dedi çılgınca tuhaf ayrıntılar, paslı sürgüler, yosunlu taşlar ya altındakiler ardındakiler Gültene kandım
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BALİNA
Göğü gördüm imkâna tutuldum düşü sevdim dalıp çıkmalarım "orda bir şey"e dönüktü kaç kez bir şey, başka bir şey sıçradım hem yittim hem belirlendim derin durdum, teknenin altına girdim sarstım sarsıldım vuruşun gitgide usta vuruşuydu sustum düşe düştüm senin mi kan, yaralarımdan mı hey kaptan ne balinayım ben şimdi inadı içinde ne senin mavi balinan
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BİR GÜNEYDOĞU AĞIDI
İlk bu sabah İlk bu sabah göğü görmedim İlk bu sabah kaysı çiçeklerini Hüzün ilk kez konuk gibi gelmedi Efendim, ev sahabım Karacamı suya indiremedim Şahanım uçurdum döndüremedim Dağlar Enikli kapılar kitlendi Taş avlular sustu, ben sustum İlk kez bekledim ölümü Dostu bekler gibi bekledim Dağlar Benim acım acıların beyidir Canıma bir doru kısrakla gelir Öfkeyi sabırda eritir Umut yer Suyunu gözümden içer bir zaman Dağlar of dağlar
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BİR KAYIĞA BİNER *******İ
Tadını, yağmura duygulanmanın Paylaşır kuşlarla biri gizlice Gülmesini tutamamış bir sincap Sallanır utanç bahçesinde Yalnız atlar yıkılır düzlerde suya özlemlerinden Bir ben miyim yalnızlığa yenilen, sen, sen, sen Uzun sokakların ucunda evleri İlk denemelerden geri dönülmüştür İtildikçe, içe durduğu bilinen Bazı dostları yitirmeye gidilir Yalnız atlar yıkılır düzlerde suya özlemlerinden Bir ben miyim yalnızlığa yenilen, sen, sen, sen Bir kayığa biner *******i Sığlıkta o kadın tek başına Dua biçiminde inceltir korkuyu Sunar içtenliksiz, tanrısına Yalnız atlar yıkılır düzlerde suya özlemlerinden Bir ben miyim yalnızlığa yenilen, sen, sen, sen
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BİRİKEN
Her şey birikir Sözler düşünceler ve nesneler biçiminde Her şey birikir Duru sular ters yazılar emek ve gözyaşı Akıyor sanılan kuruyor sanılan Haklar haklılıklar, ölüm zulumlar Uçuyor sanılan her şey birikir Deney birikir Bizcil sen de Kuş mu sandın yalanı yanlışı Taksan kanatlanır mı? Yediğin seni yakacak Vurduğun seni yakacak Gör cehennem yok mu var mı? Her şey birikir Gösteren parmaklar, gören gözler Susan konuşan birikir Yargılarlar davasız dosyasız Silahsız sözcüksüz kansız kavgasız Dağ mı değil, ova mı Kent mi alan mı, değil Bir ülke insan birikir
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ÇAĞRI
Evler büyük dedikçe büyük Ben insanların en garibi Uzağı ilk defa kavradım Görür yahut dokunur gibi Eski bir saçakta kuşlarla Yele yağmura karşı oturdum İç içe daireler çiziyor İçine adını yazıyorum Gün uzun türküsünü bitirdi Karlı dallara yürüdü karanlık Yalnızlık çekilmez bu vakit Delirdi denizde yosun çayda balık Gel artık
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|