![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2006
Teşekkür Etme: 197 Thanked 367 Times in 210 Posts
Üye No: 15559
İtibar Gücü: 1756
Rep Puanı : 18330
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() KIRK YASINDASIN
Rahmetini umarak Günahkar bir dille; Allah azze ve celle Ya rasulallah, Âlemlere rahmet hayatin geçiyor kalbimizden, Kalbimizden seyrediyoruz seni. Iste Bir yasindasin, Beni sa'd yurdundasin Sana süt anne olmadi kadinlar Bu yüzden dargin bulutlar Bir damla yagmur indirmiyor Kitlik hüküm sürüyor beni sa'd yurdunda Minicik bir bulut var gökyüzünde Sana asik... Ayrilmiyor basucundan Ve insanlar yagmur duasinda... Hz.halime kucagina aliyor seni Yeryüzünde bir gölgelik...seni günesten korumak için Oysa minicik bulut gökyüzünde Sana meftun, sana kilitli... Ve dua eden rahibin kucagindasin Dünyalar güzeli gözlerine bakiyor rahip Kitligi da unutuyor, yagmuru da, duayi da Ama sen unutmuyorsun Ugruna canlarimiz feda o gözlerinle gökyüzüne bakiyorsun O minicik bulut ilisiyor baksilarina Büyüyor, büyüyor... Sonra nazli, nazli yagmur damlalari iniyor buluttan Fakat çogusu bilmiyor yagmurun gelis sebebini Çogusu bilmiyor seni... Alti yasindasin Medine-i münevvere yolundasin Yaninda aziz annen ve ümmü eymen Yetimligini hissediyorsun baba kabristaninda Sonra yolda, ebva'da öksüzlük karsiliyor seni Mekke'ye annesiz giriyorsun Abdulmuttalip bir baska seviyor seni Ebu talip bir baska seviyor Ya rasulallah Mekke çocuklari annelerine seslenirler miydi senin yaninda Onlar anne deyince sen yere mi bakardin Mekke rüzgarlari kaç gece gözyaslarini tasidi ebva'ya Kaç gece anne diye hiçkirdin Efendim! Senin yerine de anne dedik annemize Senin yerine de baba dedik Yirmi bes yasindasin Ve bambaskasin Kimse sana denk degil sefkat yayiyor kokun Güven veriyor sesin Sen muhammed-ül emin' sin Otuz üç yasindasin Dalga dalga rahmet var Otuz bes yasindasin Hadi gel bekletme yar Iniltiler çaliyor kapisini göklerin Hadi gel bekletme yar Sinesi çatlayacak rasul bekleyenlerin... Hadi gel ey yâr! Nurdagina davet var Iste Kirk yasindasin Hira nur dagindasin Cibril iniyor göklerden Ve nokta nokta her yerden salat, selam yükseliyor Sen kâinatin yüreginden hasretle kopan " ah! " sin Karanlik gecelerimize sabahsin Sen nebiyullahsin Sen habibullahsin Sen rasulullahsin Niye incittilerki seni sultanim Niye iskence yaptilarki sana Ebu talip öldü diye mi bu pervasizca saldirilar Himayesiz kaldin diye mi Kabe'deki aglayisin geliyor gözümüzün önüne " amca yoklugunu ne çabuk hissettirdin " diyisin Haremde namaz kilisin geliyor aklimiza Basina pislikler saçiliyor Baslar feda o mübarek basina Nasipsizler sana bakip nasil da gülüyorlar Biri kosuyor mekke sokaklarindan sana dogru Biri kosuyor ama sanki yere inmis ars-i Âla " bu kosan kimdir " diye bir soru dolasiyor boslukta Bu kosan kim? Ve cevap veriyor biri: Muhammed' in kizi fatimatüz-zehra Velilerin anasi... Yüzünü gözünü siliyor biricik kizin Sana yeryüzünde en çok benzeyen Gülmesi sen, aglamasi sen " aglama kizim " diyisin geliyor aklimiza Niye çikardilar ki yurdundan seni Himayesiz kaldin diye mi Onlar bilmiyorlar miydi seni himaye edeni Seni yetim bulup barindirani Seni alemlere rahmet kilani Onlar deli diyorlardi sana, sen susuyordun Mecnun diyorlardi, sair diyorlardi, sen susuyordun "seni bizim elimizden kim kurtaracak" diyorlardi Sen, Sen " allah! " diyordun Allah azze ve celle Semayi hasyet kapliyordu Sen " allah! " diyordun Ars-i Âla titriyordu Bedir' de " allah! " diyordun Üç bin melek iniyordu alaca atlarda Yüz yirmi bes bin sahabi : " anam babam sana feda olsun " diyordu Ya rasulallah Medine-i münevvere sokaklarinda yürüyordun Neccar ogullari'nin küçük kizlari seni görünce Sevinçten ne yapacaklarini bilememislerdi " beni seviyor musunuz " diye sormustun onlara " seni çok seviyoruz ya habiballah " demislerdi Sen de: " allah biliyor ki ben de sizi çok seviyorum" demistin Bu gün yasayan gençler var Neccar ogullari'nin kizlari digil belki Ama seni onlar da çok seviyor Gözyaslarindan belli ki seni canlarindan çok seviyorlar Senden baska kimseleri yok Allah biliyor ki sen onlari da çok seviyorsun Altmis üç yasindasin Refik-i Âla duasindasin Senin için siyah yünden çizgili bir cüppe dokunmustu Kenarlari beyazdi Onu giyerek ashabinin yanina çikmistin Ve mübarek ellerini dizine vurarak : " görüyor musunuz ne kadar güzel " demistin Meclisinde bulunan biri sana seslenmisti : " anam babam sana feda olsun ya rasulallah, onu bana ver " Niye istemisti ki senden sevdigini bile bile Istendiginde katiyyen " hayir " demedigini bile bile " peki " dedin o zata Ve sen yine yamali, eski cübbeni giydin Dostuna kavusmana bir hafta kalmisti Ayni cübbeden yine yine diktiler Ama giyinmek nasip olmadi Haberler uçurmustun ebu hureyre' nin diliyle : " benden sonra öyle kimseler gelecek ki, keske peygamberi görseydik de ne malimiz ne evladimiz olsaydi diyecekler " Ve Hz. enes ile paylasmistin özlemini " beni görmedikleri halde bana iman eden kardeslerimi görmeyi çok isterdim" Sultaným! Ey medine minberinde " ümmeti, ümmeti " diye hüznü giyen sevgili Ey mekke mihrabinda alemler hesabina " allah! " diyen sevgili Bize lütfu ilahi bahsedilen kapina diz çöktük, bey' at ettik Rabbinden bize ne getirdi isen amenna Duyduk, itaat ettik Ya rasulallah Sen hâlâ kirk yasindasin Ve hâlâ ümmetinin basindasin...
![]() |
#2 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2551
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
|
![]() paylasım icin tskler...
![]() |
#3 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2551
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
|
![]() payalsım ıcın saol
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yazılmış yazısı alnıma kaderin, | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-23-2008 05:19 PM |
Atatürk'e Yazılmış Şiirler | UseLanMaz | Eskiler (Arşiv) | 30 | 08-24-2007 10:25 PM |
Efendimize Sevgi ve Saygı... | RaPoRLu | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-06-2007 03:07 PM |
Sen misin Peygamber efendimize hakaret eden - Danimarka | koray9 | Eskiler (Arşiv) | 1 | 12-02-2006 12:59 AM |
peygamber efendimize yapılan çirkin saldırı | alican56 | Eskiler (Arşiv) | 9 | 06-14-2006 09:46 AM |