www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 08-16-2007, 01:39 PM   #1
sara74
ÇaKaL Üye

sara74 Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 5
Üye No: 43456
İtibar Gücü: 1698
Rep Puanı : 4181
Rep Derecesi : sara74 has a reputation beyond reputesara74 has a reputation beyond reputesara74 has a reputation beyond reputesara74 has a reputation beyond reputesara74 has a reputation beyond reputesara74 has a reputation beyond reputesara74 has a reputation beyond reputesara74 has a reputation beyond reputesara74 has a reputation beyond reputesara74 has a reputation beyond reputesara74 has a reputation beyond repute
Varsayılan AKP Artık Hep Uzlaşacak! 16.08.07

AKP, ARTIK HEP UZLAŞACAK
NASIL YANİ? İNANMIYORSANIZ, OKUYUN

16.08.2007 07:40
Erdoğan, Gül'ün adaylığı konusunda dün yaptığı basın toplantısında müthiş bir siyasi manevra yaptı. Bu manevra medyanın gözünden kaçmış ama okurun gözünden kaçmıyor.

Erdoğan dün, "Uzlaşı" sözcüğünü kendi mülkiyetine geçirdi.

Devletin elindeki "uzlaşı" sözcüğünü dün itibariyle özelleştirildi, ve hukuk diliyle AKP tarafından "ivazsız iktisap" edildi.

Buluş muhteşem: "Büyük Uzlaşma"

Sözleri aynen şöyle:"Hızımızı yavaşlatacak tek engel toplum barışımızı bozmaktır. Bu kritik engel konusunda hepimize düşen sorumluluklar var. Birlik ve beraberliğimizi her şeyin üzerinde tutmak mecburiyetindeyiz. Ben buna büyük uzlaşma diyorum. "

"Uzlaşma" son bir yıl AKP'nin başına bela olan sözcüktü.

AKP'ye muhalefetin tek kelimelik adı.

AKP'liler bu sözcüğü duymaktan nefret ediyorlardı.

Siyasi pozisyonları gereği, "uzlaşma"ya karşı tutum alıyorlardı. Böylece kendiliğinden "uzlaşmaz" duruma düşüyorlardı.

Siyasi bir argüman olarak "uzlaşı" sözcüğünü AKP'ye karşı kullanmayı kimin keşfettiğini bilmiyorum ama büyük bir övgüyü hakettiği kesin. Bu müthiş sihirli sözcük, AKP'ye son bir yılı zehir etti.

Oysa artık AKP'liler bu sözcüğü çok sevecekler. Bundan sonra, AKP muhalefeti bu sözcükten nefret edecek.

Erdoğan, linguistik anlamı güzel ama siyasi sonuçları kendi aleyhine olan bu sözcüğü çok akıllıca dönüştürdü: " Büyük Uzlaşma"

Böylece artık hergün AKP sözcülerinin ağzından bunu duyacağız: " Büyük Uzlaşma".

Madem "uzlaşma" diyorsunuz, alın işte uzlaşma, hem de "Büyük Uzlaşma" diyecekler.

Şimdi AKP muhalefetine yeni bir sözcük lazım.

Ve Büyük Uzlaşmalı basın toplantısında Erdoğan sürpriz bir adım daha attı: Melih Gökçek'i harcadı.

Hürriyet'in Emin Çölaşan'ın yazılarına son verdiği gün Erdoğan da Melih Gökçek'in konuşmalarına son verdi.

Gökçek'in su konusunda "Stratejik hata" yaptığı söyledi. Gökçek'i resmen ve alenen mahkum etti.

Artık Gökçek ne dese boş... Bu bir konuşma yasağı. Açıkca "boş konuşuyorsun, stratejik hata yaptın, uzatma" demekten başka bir sey değil.

Erdoğan'ın Büyük Uzlaşma'sı okurun gözünden kaçmadı.

Bir Ahmet Hakan Okuru

SADECE BİR TESEKKUR YETERLİ!..
sara74 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:29 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.