![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acı
Gözlerim görmüyor, açık olsada Derman olmuyorki yaşlar dolsada Gelip geçen, sille tokat vursada Bana bundan beter, acı veremez Sorsan anlatması, o kadar zorki Çaresi olmalı, kalbim diyorki Bu dert birincisi, daha sonraki Bana bundan beter, acı veremez Gezip dolaşırım, hep aynı yerde Her yer kapkaranlık, sanki alemde İşkence yapsalar, tüm bedenimde Bana bundan beter, acı veremez Çalsın dertli ud’um, söylesin dilim İş’e yaramıyor, ama gözlerim Dünya zehir olsa, inan sevgilim Bana bundan beter, acı veremez
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adamın Yoksa
Sorulur sorular, A, dan Z, ye dek Bilinirmi talih kime gülecek Kim kazanıp yada kim elenecek Düşün babam düşün zamanın çoksa Elden ne gelirki adamın yoksa Dayıyla amcayla işler yürüyor Para göz kırparsa herşey oluyor Garip kimsesizce sefil duruyor Düşün sefil düşün zamanın çoksa Elden ne gelirki adamın yoksa Bir umut ışığı yanar diyorsun Harcanmış aklınla ne biliyorsun Eller Ay’a çıkmış sen bekliyorsun Bekle babam bekle zamanın çoksa Elden ne gelirki adamın yoksa Durmadan kaybeden sen olacaksın İyi niyetinle kahrolacaksın Onlar meşgul diye sen yanacaksın Yan dur garip yan dur zamanın çoksa Elden ne gelirki adamın yoksa (söz) akrabalığın ve hatır'ın, etkili ve yetkili insan'ların literatüründen çıkmadığı sürece, toplumsal huzur’a kavuşmak, mümkün değildir.
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlama
Derde derman, olmasada ağlama Kader sana, gülmesede ağlama Ocağımız, tütmesede ağlama Her işin sonunda, bir hayır vardır Sen ağlarsan, yüreğim mahfoluyor Sen ağlarsan, gözlerim yaş doluyor Sen ağlarsan, gonca güller soluyor Ağlama, ağlama, gülmek varken ağlama Sevdiğini, kaybetsende ağlama Tüm gücünü, sarfetsende ağlama Acı ile, dert çeksende ağlama Her işin sonunda, bir hayır vardır Sen ağlarsan, yüreğim mahfoluyor Sen ağlarsan, gözlerim yaş doluyor Sen ağlarsan, gonca güller soluyor Ağlama, ağlama, gülmek varken ağlama
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ahkam Kim mi
Hareket var meydanlarda, hareket, Bayram havası gibi, Renkli simalar, avcı olmuşlar, avlarıyla Kenar mahalle kıraathanelerinde Karşılıklı çay içme uydurmasıyle pazarlanıyorlar, Tilki ile karga nın peynir hikayesi misali, Arı gibi çalışıyorlar,vatanımız için Kapı kapı gezerek,ahmağızya, Ceketlerinin önleri düğmeli Asıllarının karşısında eğilerek, Hööörmet gösterisinde bulunuyorlar, Propagandalarını sergileyerek, Dünü hiç yaşamamışlar gibi, Bak ne güzel ve doğru konuşuyor Dedirtiyorlar, ahmaklara, Ahmaklık değilmidir? Birkaç günlüğüne, İnsan sanıldığını sanmak, Ahmaklık değilmidir be ahmak? Birkaç gün sonra aldanmak, Aldandığını anlamak, Dahası ağlamak, Yoksa hakkın değilmidir İnsan gibi yaşamak! Şairin,bilmiyormuşçasına,ahmak kim? Dediği gibi, Ahmak kim mi? Ahmak ben, sen, o Ahmak biz, siz, onlar Ahmak çoooook! Neyiz ki biz koyunlar Ahmak olmazsak,bu kadar olandan sonra Karşımıza,nasıl çıkarki bunlar.
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akan Gözyaşlarım Senden Eserdir
Kimse zorlamadı kimse vurmadı Aldığım darbeler benden eserdir Divane yüreğim çoştu durmadı Akan gözyaşlarım senden eserdir Sazımı sözümü elimi tutup Gönlümün çaldığı telden eserdir Çekip gidiyorsan beni unutup Canımın yanışı elden eserdir Yollarına bakıp umut gülünü Sana yolluyorsam özden eserdir Sayamadım sensiz geçen günümü Önümde deryalar gözden eserdir Zamanı gelmeden bağda bahçede Dökülen yapraklar yelden eserdir Kabahat arama zavallı dilde Bülbül ötmüyorsa gülden eserdir Muradım yanına gelemiyorsam Sevdamdan değildir dizden eserdir Sana birkaç kelam diyemiyorsam Gönlümün yarası sözden eserdir
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akıllı Ol
Fazla havalanma, uçtun madem ki Bak kalıcı değil, kimsenin erki Yakarasan birini, yanarsın bil ki Akıllı ol, kahpe dünya dönüyor Ne yıldızlar vardı, kayıp gittiler Ateştiler,küle dönüp bittiler Onlar da sırayla,ant içmiştiler Akıllı ol,kalpler bir gün duruyor Güneşin doğuşu,batmak içindir Kimseyi yok sayıp,sanma ki hiçtir Hesaplar sorulur,hesaplar bir bir Akıllı ol,hesap günü geliyor Yasa korur,yasa vurur,adama Bir kalemle,insan gider idama Kimse bakmaz,ne feryat ne figana Akıllı ol, zaman senden gidiyor Dost arkadaş yetmez,darda kalırsan Sular fayda etmez,ateş alırsan Sende zay olursun,zalım olursan Akıllı ol, herkes birgün ölüyor Her şeyin vebali,şu an sırtında Hak hukuk çiğneyip,kalma altında Kenar köşe değil,vatan sathında Akıllı ol, millet seni görüyör Hiç kimseye kalmaz,bu hikmet bu erk Kim etmek ister ki,vatanını terk Sanma ki yıkılır,bu cumhuriyet Akıllı ol, ülke seni deniyor Bilin ki diyen var,bir zaman, kısmet Tarihten bir zattır,diyen ya İsmet Artık geri gitmez,bu ulus millet Akıllı ol, taş yerine uymuyor
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alacağım Var
Bu aşkı burada bitti sansanda Bir mendil misali tutup atsanda Kolay kolay ölmem,çekip vursanda Daha senden çok şey alacağım var Mehtabım dediğim gözden yanaktan Bal kaymak bildiğim dilden dudaktan Bırakıpta giden,elden ayaktan Daha senden çok şey alacağım var Ölümüne seven bakışlarımı Ateşler içinde yakışlarını Sayende dökülen göz yaşlarımı Daha senden çok şey alacağım var Seni tanımadan önceki beni Çekip ellerimden aldığın seni Hele sensizlikten olmadan deli Daha senden çok şey alacağım var
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aramızda Artık Ara Olmasın
Eğer bana döneceksen, gelişin Bir esimlik bulut gibi olmasın Seviyorsan şakası yok bu işin Gidiyorum unut gibi olmasın Bir yaktın bir daha sakın düşünme Geleceksen dönüşün hiç olmasın Aşkımızı el ağzına düşürme Gideceksen gelişin hiç olmasın Yokluğuna alışmış bu canımı Yakacaksan barışın hiç olmasın Gözyaşıma karıştırıp kanımı Dökeceksen sarışın hiç olmasın Yara bana ben yara ma dem iken Dayanamam başka yara olmasın Yüreğimde zaten varken bir diken Aramızda artık ara olmasın
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Artık Sana Doğru Akmayacağım
Bilmem ne katmışlar senin özüne Eyvallahım olmaz artık sözüne Bundan sonra bil ki değil yüzüne Boş kapına bile bakmayacağım Telef ettin beni gönül katımdan Binmişken düşürdün sevda atımdan Değil seni sevmek, en saf altından Taç olsan başıma takmayacağım Canım yüreğine can demiş idi Bu senin kaçıncı terk edişindi Diz çöküp amanla köleler gibi Yalvarsan karşına çıkmayacağım Umurumda değil aşk ile canla İstediğin yere düş damla damla İçimde çağlayan sevgi suyumla Artık sana doğru akmayacağım Kalsın kurağında zavallı Murat Sende neyim varsa kaldır çöpe at Kazanlar üstünde olsanda sırat Basıp üzerinden geçmeyeceğim
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk
Seni tanıyorum Seni iyi tanıyorum aşk Senin olduğun yerde,gözyaşınında olduğunu bilmeme rağmen Neyleyim,ben bendeki seni gemleyemiyorum İşte,onun için sen varsın Onun için sen aşksın Bilirim ki senin ömrün Cüzdanımın içindekilerinin ömrü kadardır Bilirim ki senin ömrün Nikah masasına oturuncaya kadardır Bu ihtimallerden sonrası Ya eyvallah Ya gözyaşı Ya dırdır Ya sıkılıyorumlar Veya şiddetli geçimsizlikten sulh ceza mahkemesinin Kapısına gidilecektir,ondan sonra,aşkın şeyi çıkacaktır Ya senin kurbanın ne yapacaktır Meyhane köşelerinde konaklayacak,hala cüzdanının içerisinde Bir şeyler kalmışsa,hatırı sayılır müşteriler listesinde olacaktır, Eyer kalmamışsa,eski günlerin varsa,hatırına iki kapıdan birine En yakın yerde ağırlanacaktır. Ya sokak kapısı Ya mutfak kapısı.. Ondan sonrası,kaldırımlar,parklar,traşsızlıklar vs Biliyormusun aşk Butün bunları bilmeme rağmen,insanım ya Yinede sensiz olmuyor Demeyi unutmuştum,tabi ki bir ihtimal daha var,umut,umutlu olmak Direnmek,dayanmak,yıldızların üstünden hiç inmemek Hayatın son demine kadar,bir yastıkta iki başla kocamak Senin yerini başka isimler almış olsa bile,yinede ne güzel Saygı,sevgi gibi İhtimal dedimya,bilmem kaç milyarlık dünya nufüsunda bu şansa Kaç yüce çift sahiptirki Ben seni iyi tanırım aşk Sen tuttunmu birini,ya vezir ya rezil eden değilmisin Seninle haşır neşir olan,ne yapacağını bilmiyorsa nasıl sevinsin Ayaklarını yerden kesip,havalarda uçurduktan sonra,yerlere Çarpmayacağını nereden bilsin İşte aşk,ne seninle,nede sensiz olmuyor Hırçınlığın,vazgeçilmezliğin,ama kanlı ama kansız Öldürüyor,öldürüyor,öldürüyor Demezlermi,aşk,insanı ya öldürür,ya süründürür diye Olsun, Aşk için ölmeyene,aşık denirmi Ama beni hiçmi hiç unutma aşk,çünkü,ben ve o olmasaydı Sen hiç olmayacaktın,bilirmisin hiç.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|