![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12092
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acırım Şimdi
Üstümde yılların ezikliği var Vefâsız, dünyâmı etti bana dar Çektiğim çileler kaldı sâde kâr Çürüyen gençliğe acırım şimdi... Yüzüme gülüşü, yalanmış meğer Koynumda besledim, yılanmış meğer Zehrini kusmaya dolanmış meğer Boşuna sevgiye acırım şimdi... Kahretti, hayâta küstürdü beni İçime kapattı, susturdu beni Her şeyden bezdirdi, pusturdu beni Kaybolan benliğe acırım şimdi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Anlamaz Mısın?
Eğer ki, taa yürekten sevmediysem ben seni, Nâmerd olayım gülüm; tükür, yûhâla beni! Bu can uğruna fedâ, yemînliyim bir kere! .. Sen olmadıktan sonra, neyleyim bu bedeni? Daha duymayan varsa, duysunlar bu andımı! .. Bilmem ki, senin için kimse böyle yandı mı? Hem Mecnûn'a, Ferhat'a, ibret olsun bu sevgi! .. Kerem hâlimi görüp, acabâ utandı mı? Vücûdum cayır-cayır, olmuş alev yumağı Zihnim, havsalam kaynar, fokurdatır dîmağı Anla ki; perişânım, nâ-çârım, giriftârım Fîrâkın susuzluğu, kurutuyor damağı... Aşk kelâmı mecâzî, sensin girdabın adı Her nefes senin için, senle var âh'ın tadı İşitenler titredi, görenler acır oldu Senden gayrı bilesin, cümle âlem anladı! .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Annem
Besledin, büyüttün, kol-kanat gerdin Ömründen kıymetli, zamanlar verdin Her zaman ben oldum, en büyük derdin Üstümde emeğin, büyüktür annem Cennet ayağına, Hakk'tan serilmiş Böyle güzel rütbe, sana verilmiş Anaya isyânkâr, evlâd yerilmiş Üstümde emeğin, büyüktür annem Uykuyu terkettin, ben uyanınca Başımda bekledin, hastalanınca Gözyaşı akıttın, canım yanınca Üstümde emeğin, büyüktür annem Cennet ayağına, Hakk'tan serilmiş Böyle güzel rütbe, sana verilmiş Anaya isyânkâr, evlâd yerilmiş Üstümde emeğin, büyüktür annem |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk
Aşk denilen bu illet; ne kânun, kural tanır, Ne hüküm fermân dinler; ne arlanır, utanır... Dâvetsiz kapı çalar; zannetme ki usanır! .. Girdimi bir gönüle, nasıl yakar kavurur Perme-perişân eder, küller gibi savurur *Önüne geçmek* diye, deyim icâd bulmamış Bir tutulan, bir daha aslâ iflâh olmamış Göster! Hangi filinta, sâm-u zebûn solmamış? Yağız delikanlı mı, yiğit mi, demez vurur Şâh'a pençe taktımı, tâc-ı saltanât kurur Çökmesin bir yüreğe; inletir, süründürür Velî'yi deli eyler, Kırk hâle büründürür Tanınmaz mecâl verir, yek-pervâne döndürür Ne şeref, izzet kalır; ne de bırakır gurûr Deldirir ferhât gibi, önünde dağ mı durur? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bahtsız
Gün yüzü görmeyişim; sayılmaz pek de tuhaf Ebede dek tâlihim, yâver gitmekten muaf *Zâten doğarken bahtımdan yemişim tekmeyi, Kahrın rütbelisini, üstlenmişim çekmeyi* Hâkim müebbed yazmış tek celsede cezâmı; Temyîz, fesih imkânsız; değiştirmez kazâmı Kazırlarken Künyem'i levhâlara, çelikten Yolumu geçirmişler, iplik geçmez delikten İrâdem tâ özünden yüzüztü yere mıhlı Firâsetim zincirli, basîretim çarmıhlı Sonuç: --Mahrûmluklar içinde, tek kulvarlı bir yarış --Sonu programlanmış, başından belli varış... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Belli Değil
Yokluğundan dem vurup, Yine hasretinle cedelleştiğim, gecenin üstüme çöktüğü bir ân Zifiri karanlıklarda neyi ariyorsa gözlerim? .. Ciğerlerimi kavuran, Sînemi parçalayan bu illet Çürüttü artik beni Hümeyrâ Fakat yüreğim, Neden hâlâ bedenimi ayakta tutmaya ısrâr ediyor? .. Oysa bu güne kadar; İstenilmediğim yeri ânında terkeden ben Yüzüme kapatılan kapılari bir daha tıkırdatmayan ben Arşınladığım yollara sed çekildiğinde, Aslâ ikinci bir kez aşındırmayan ben Ne oldu da böyle oldum Hümeyrâ? .. Hayâlin gözümün önünden şerit olup aktığı vakit Azgın Okyanus Dalgaları'nın, Med-Cezir kabartısıyla, Geçit vermez kayalıkları dövdüğü gibi Hamle yapıp, sıçrayıp dokunmak istiyorum hayâline Bakışlarınsa artik îmâlı Tabutluktan süzüyorsun gözlerimi Çekil git karşımdan desem olmuyor Ne seni kovabiliyorum Ne gözlerimi bakışlarından alabiliyorum İlk göz göze geldigimiz günü hatırlar mısın bilmem? İşte o tılsım Alamıyorum kendimi senden Hümeyrâ Alamıyorum... Aşk denilen bu iksîri; Sevgi hamuruyla Kara Sevdâ çamuruyla Gözlerimden akan yaşlardaki acı sularla Sabâhı beklediğim *******de, Dipsiz bir kuyunun derinliklerinde, Gün ışığı görmemiş ızdırâbımla yoğurmuşum Hümeyrâ! .. Sızılarım, iniltilerim, Lokmân'in devâ bulabileceği türden değil... Tebâbet ilminde çâresi yok bunun Aklın tartacağı bir yük değil bu Hümeyrâ Mantik orjinli hendese hesâplarının çözeceği cinsten hiç değil... Adına dert desem, dert değil Sen değil, ben değil Ya sen ya da ben değil Sensizliğe isyân da değil Ben mi sendeyim, sen mi bendesin? Neyin ne olduğu belli değil... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Geldim
Dönüp dolaşıp yine, bak ben geldim kapına! Biraz ürkek, çekingen; yapıştım kulp sapına Kim O, diye hiç sorma! Ben, bildiğin serseri Hem mahcûb, hem de arsız, döndüm bir daha geri Bilsen ki, pişmânlığım ne mertebede şu an; Beslemezdin hakkımda, şüphe dolu sû-i zann ***** Aylar var ki; avâre, şaşkın, dolaştım durdum Girdâblarda benliği, meçhûllere savurdum Bir ümid belirtisi, ışık; uzak noktada Taktı peşine beni; o önde, ben arkada Ha bu gün, belki yarın; erişmek bahâsına Günleri nezîr ettim, umutlar hülyâsına Fakat, kapandı yollar; beyhûdeymiş güzergâh Kabûl etmedi beni, o şatafatlı dergâh Yazık oldu mesâim, boşunaymış tüm gayret Ne kadar ahmakmışım, ettim kendime hayret... ***** Geldiğim yöne doğru, gözlerimi çevirdim Şöyle süzdüm, düşündüm; Kaç Bin Fersâh devirdim? Varmış olduğum mevkî, topu topu esâret Bir geri adım için, gerek Milyon cesâret Tekrar katetmek çok zor, bu kadar uzun yolu Bu yolda mahcûbiyyet, bu yolda gurûr dolu -Dedim; hisleri bırak! Mantığını duy, dinle! Her şeyden evvel şimdi; barış kendin, kendinle! Karınca`nın mîsâli, uzaksa da mesâfe, Gün gelir de aşılır, zuhûr eder izâfe ***** Yaradan`a sığınıp; Bismillah, attım adım Hem yürüdüm sessizce, olanlara ağladım Bir taraftan yürürken, kendimle hesâplaştım Cevâb yok, yorum yok, yok; haddimi çoktan aştım Bilmecenin çözümü, 'NEDÂMET' tek kelime Affet, affet, bağışla; âh dolandı dilime Sayıkladım ha bire; mekânsız, yurtsuz, yersiz Çâreyi sende buldum, yine senden habersiz Nihâyet vardım sana, dayandım eşiğine, Al beni, yatır beni; merhâmet beşiğine... Sen olmayanı teptim, gurûrları da deldim Bu son dönüşüm sana, aç kapıyı ben geldim! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Neyim?
Neyi andırıyorum, bu bir merâk konusu... Dertlerin mübtelâsı, suskunluk Okyanusu Çekmek ile yükümlü, tescillenmiş tapusu Pâdişâh fermânıyla, tellâlların kurbânı Dalkavuklar ağzıyla, sâbitleşen husbânı... Konuşmaya hakkım yok, hem bu çok büyük ayıp Ben de insanım dersem, ederim zarar, kayıp Kabûl etmem gerekir, kendimi şerli sayıp Hep ucuza satılan, insanlık pazarında Evet sâdece hiçim, herkesin nazarında... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beni Kaybettin
Yollarıma gül serip, atlas kumaş döşesen, Sana tenezzül edip, döneceğimi sanma! Bülbülâne vird ile, hep İsmim'i söylesen, Geçti artık, istemem; bir daha sakın anma! Gündüzleri düşünde, gece rüyânda görsen, Hayâlleri gerçeğe, karıştırıp da kanma! En ufak kıvılcımı, ısrârla körüklesen, Duman tütmez ateşte, boşa kavrulup yanma! Yırtık bir resim bulup; hani, bana benzetsen, Yanılmıştır gözlerin, ben değilim; inanma! Uzaktan, derinlerden, kısık nidâ işitsen, Benden ses-sedâ çıkmaz; ümîdlenip, aldanma! Bunlar hep belirtisi; kaybını bilebilsen... Otur da hâline yan; bağır, ağla, utanma! Oysa çoktan kaybettin, keşke anlayabilsen... Hiç bir şey yokmuş gibi, şaşkın şaşkın davranma! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilâl
Sokakta bir Türk genci, boynunda yıldız-hilâl Yaklaştım, sual ettim, meğer ismi de Bilâl Dazlak yapmış kafayı, kulağında bir küpe Bir de keçi sakalı, tamamlamış o tipe Zincir, köstek, bilmem ne; boynunda hepsi tasma Ceketinde halkalar, çılbırlar basma basma Kıçına yapıştırmış, blucin denen bir don Dizlerinde delik var, paçalar yırtık sidon On santim topukları, ayağında pabucun, Nonoş gibi, rengârenk, çekmiş üstüne mâcun -Dedim; bu ne vaz'iyyet, yakıştı mı hiç sana? Alaylı bir bakışla, ne dese iyi bana? -Va'az, nasihât etme, bırak bu ayakları! -Ben veririm kendime, özgürlüğü, hakları Tabi dedim içimden, senin hiç bir suçun yok Baban olacak godoş, bunda hatâlıdır çok Her tarafın Türk olsa, senin cürmün ne kadar? Allah, Kitap yoksunu, tam Şeytan`a kafadar Zamânında terbiyen, köklü gelmemiş belli Şimdi netîce açık, görünüyor besbelli Yazık ki hem çok yazık, bir de yazık İsmin'e Habeş'den hiç benzerlik, aksetmemiş cismine Bilâl, Ahmed, Hüseyin, niceleri var daha... Âilede kopukluk, çocuk gâfil Allah'a... Müslüman geçinenler, bizim işimiz çok zor! Sütü bozuk bir nesil, kanıma dokunuyor... İpsiz, sapsız zübbeler, salınmışlar çayıra Bu gidişât çok fenâ, benzemiyor hayıra Çok yakında Hasan'lar, şaşmayın Hans olunca! .. İş işten geçer sonra, belâ bizi bulunca... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|