![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() AĞIR ÇEKİM
Maskeli yüzleriyle Eş dost hısım akraba Gelirler arada bir Söz döner dolaşır yine Kurda kaptırınca kuzu Ekşidir hep gülüşleri Dilleriyse kaya tuzu Artık yeller ateşlere Doğru eser ve kuyu Dibindeki Yusufların Sayısı artar hızla Akrep gibi kendini Sokan aşklarımızla En sıcak günlerde dağ Çığ salar üstümüze Sulak ovalarda susuz Kalmış bitkiler gibi Yüzümüze korkuların Yerleşir soluk rengi Örter alev damlası kum Develerin de üstünü Kaç ay oldu gelmediler Giderek büyür fırtına Bu yüzden kervanımız Kaldı çöl ortasında Ne erken ölümü yeğle Ne bir kurtarıcı um Gibi çelişkilerde Bir ses: Boğuluyorum
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ağrı
Dağından söz edecektim, bu beni aşar Ağrımdan söz edeyim, kapalı anlamımdan Geniş görünen evdeki odanın darlığından Ben burada sahiciyim, büyük hayaller Kurmayı unutalı yüzyıllar oldu Evin oğlu yama gibi duran balkondur Evin kızı bir merdiven boşluğu Bu evin toplamı dört kişiden ibaret Değildir işte, size öyle geliyor Bu evin toplamı ıssızlıklardan Yazmak bana düşüyor, okumak bir yaprağa Bir kez daha kopuyorken dalından Yüksek sesle düşünmeye çekiniyoruz Kemandan tel koptuğunu ah birimiz söylese Kaya gibi görünen kum tanesinin Acıklı durumuna son vermeyi denese Sürekli yağmur yağmasa gökyüzü görünecek Sürekli rüzgâr esmese dalında duracak yaprak Bu evin toplamı odalardan oluşmuyor Bu evin toplamı dört otobüs, dört durak Durgun bir göl gibi duruyor karım Kurumuş kuyular gibi duruyor bakışları Değişen şeyler var da konuşmuyoruz Biten bir şeyler var, ekler gibiyiz Ev dediğin artık büyükçe tabut Dört omuz taşıyor, evet bildiniz Akrabalar, komşular, saçaktaki kuşlar için Öldürücü bir rolü oynayan biziz Evin içi kabukla gizlenmiş yara çay içmeye bile çıkamıyoruz Düşeceğiz korkusuyla balkona
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AHŞAP RUHA TEN GİYİNMEK
Hiç bu kadar boğulmadım içimdeki bir gölde Sunu yazısı başlığı olacaktı kitabında Yaprak bir ormanı algılıyorken Parkla insan yüzlerini karıştırdı her zaman Ferit çünkü benziyordu parklara Bir parti marşının sözlerini yazmayı İsteyen bir adamdan kara bir cümle daha İçeriği boşaltılan bir anlamda yaşıyoruz Ten giyinmek zorundayız bu ahşap ruha Hepimiz Yesenin'dik yani şehrin kır kokusu Yanlış yerlerde gezerdik polis götürürdü bizi Başımız derde girerdi Haydar açıklayınca İçimizdeki ıssızlıktan başlardı Haydar - Bırak ulan felsefeyi! dedirtirdi sonunda Ah Ferit neden öldün park değildir mezarlık Dördümüzü bine böldün ve böylece azaldık
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AŞK BENİ GEÇER
Çünkü bacakları uzun, mesafe tanımıyor Çünkü rüzgârın atında, büyük deneyiminde Elbette aşk beni geçer haritayı kendi çizmiş Dağları iyi biliyor, nehirleri de Bir ateşin koynunda uyuyorken bile geçer Serin su başlarında dinleniyorken bile Ve ben onun peşinden kurşun olsam yetişemem Okyanusa vardığında göle gelmiş olur muyum O çınar olduğunda yaprak olur muyum ben? Bir dille yetinirim, bütün dilleri öğrenmiş Dumana tanım ararım, yangınlardan geçmiş o Ben merdiven arıyorken çoktan çıkmıştır göğe Bir kadının saçlarına takılıp kalmış iken Ruhunu ele geçirmiş binlerce sevgilinin Bende bir esimlik yel, onda her zaman deprem Elbet aşk beni geçer Tren rayların üstünden Aşk şiiri yazdığımı sanırım, ne hafiflik Destanı bitirmiş olur ben çıkarken ilk dizeden Uçup gitmiştir evet dünyayı kanat eyleyip Ben iki teleği yanyana getirmişken Aşk beni bir daha geçer Tren rayların üstünden
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Var
Yıkandım, bütün sular tenime değdi Atlasıma yeni dağlar ekledim Yeniden tasarladım kitabımın kapağını Seni sevdim, yazdıklarım aşka ilişkin Bana yeni incelikler kazandıran sevdanın Sularında yüzüyorum, ruhuma değiyor sular Evet seni sevince öyle oldu, şaşırdım Dallarımda zerdali, yelkenimdeyse rüzgâr Kırgınlığa uyaklı şiirler yazıyorum En az kırk yerinden yırtıktı kalbim Gör yarışa kalktım büyük akan nehirle Aşk var, köprü aramam karşıya geçmek için
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşkım ve Ülke
Ülkem kötüye gidiyor bendeki aşk iyiye Bir yanda aymazlığım çılgınlığım bir yanda Çölde çiçek açıyorken kopuyor dalından yaprak Aynı anda yaşıyorum iki değişik duyguyu Aşk bahsinde cesurum Ülke bahsinde korkak Ülke diyorum uçurum, aşk deyince köprüler Birine düşüyorken tutuyor beni öteki Dengelemek konusunda yetersiz kalıyorum Aşkımı ve ülkemi Kolay mıdır suları ateşlerle söndürmek Elinde harita yoksa yol gostermek kolay mı Dağların arasında rastladığın bir nehre Ülkeysen yavaş yavaş Aşıksan birdenbire Ülkem de aşkım kadar iyi olsun isterdim Kuğuyu özlemiyor havuzu çekilmiş de Üstesinden gelirdi yangınların, depremin Aşkım kadar güçlü olabilseydi ülke
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BABAM VE GÜZ
Başlık yanıltmasın sizi, babam yaza benzerdi Ama her zaman için güzden yaprak alacaklı Babam yaza benzerdi, kendine susamam için Gözlerine bakardım, kurumuş kuyu ağzı Yaza benzerdi babam, balkonda çay içmeye Ya bana öyle gelirdi ya bardaklar kanardı Babam bana benzerdi, bir göl manzarasına Aniden fırtına çıkar kayık dediğin batardı
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Babam ve Mehtap
Şimdilerde yitirilmiş esin yeriydi mehtap Günümüzün şairlerinin küçümsediği Hiç unutmam ben bir kadın görmüştüm Saçların, bacakların mehtaba değdiğini Olsun varsın, gecikmiş bir oğulu Azarlasın babası, dövsün belki de Mehtap dördü katlanmış kağıt olarak Şiir biçiminde dönerdi eve Günümüzün şairlerine benzemiyorum Bu yüzden uzun sürüyor bendeki akşam Mayınlı babadan geçerek kağıtlara Yine o kadını, mehtabı yazsam.
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BABAM VE ORMAN
Bir kibrit çöpünün gücüne şaşılır hep Kavla buluştuğunda yok olur orman Baba ormansa eğer oğul kibrit çöpüyse Külün raporu istenir Abdülkadir Budak'tan
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BAĞIŞLA BANA ADINI
- Leyla'yı anlat bana Ey şiir, sesin çığlık Uyağın vaha Leyla'yı anlat bana Yeldirmesi aşk oyalı Etekleri yangın yeri Kays adlı ağacın dalı Bir sevdanın son depremi Olan o güzel Leyla'yı Anlat bana çölün dili Kana benzeyen sahrayı Anlat bana, hangi deli Yıkmış gönül sarayını Gül kanatan mezar yeri Çağrıştırıyor Leyla'yı - Bağışla bana adını
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|