![]() |
![]() |
#1 |
Administrator
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Teşekkür Etme: 20 Thanked 155 Times in 28 Posts
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
Ünvan : Admin
|
![]() Rasullullah Efendimiz(s.a.v) buyurdular ki; ''Cenab'ı Hak günlerden Dört günü, Aylardan dört ayı , kadınlardan dört kişiyi diğerleri üzerine faziletli kıldı.''
1.Cuma günüdür:Onda bir saat vardır ki , bir kimse o saate denk getirip Allahu Teala'dan dünya ve ahirete ait birşey isterse muhakkak Hz.Allah istediğini verir. 2.Arefe günüdür:Cenab-ı Hak Arefe günü meleklerine övünerek.''Ey meleklerim , şu kullarıma bakınız.Mallarını sarf edip meşakkatle yorularak , toz toprak içerisinde geldiler.Şahit olun , ben onları affettim.'' buyurur. 3.Kurban günüdür:Kurban günü olup kul kurbanını kestiği zaman yere düşen ilk damla onun işlemiş olduğu günahlarına keffaret olur. 4.Ramazan Bayramı günüdür:Ramazan orucunu tutup bayram namazına çıktıkları zaman Cenab-ı Hak Melaike-i kirama şöyle buyurur: '' Ey meleklerim , her işçi ücretini ister.Kullarım Ramazan boyu oruç tuttular.Şu anda da bayram namazı için evlerinden çıktılar.Ücrelerini istiyorlar.Siz şahit olun ki onları mağfiret ettim.'' AYLARA GELİNCE Allah'ın ayı Recep'dir.Diğerleri de peş peşe gelen Zilkade Zilhicce ve Muharrem'dir Kadınlara gelince Meryem binti İmran,Allah'a ve Resulune imanda herkesi geçen Hadice binti Huveylid, firavun karısı Asiye binti Müzahim ve cennet kadınlarının efendisi Fatıma binti Muhammed(s.a.v) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 76 Thanked 3,698 Times in 908 Posts
Üye No: 4324
İtibar Gücü: 4406
Rep Puanı : 193277
Rep Derecesi :
|
![]() eywallah
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2006
Teşekkür Etme: 98 Thanked 82 Times in 37 Posts
Üye No: 10059
İtibar Gücü: 1645
Rep Puanı : 9725
Rep Derecesi :
|
![]() çok güzel kardeşim
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 31 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 3109
İtibar Gücü: 1449
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() tesekkürler kardesim
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Onu seçtiği için AKP günahkar | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-04-2009 02:43 PM |
Polis ALLAH ALLAH diye mi saldırdı | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-07-2008 06:01 PM |
Allah'ın seçtiği kurtulmuş millet! | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-03-2008 12:55 PM |
Allah Allah Diye Çanakkale de | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-01-2008 08:16 AM |
Allah Allah TITANIC 2'nin Fragmanı | CLuber | Diğer Videolar | 5 | 08-19-2006 02:56 AM |