![]() |
![]() |
#1 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 13 Thanked 10 Times in 9 Posts
Üye No: 44049
İtibar Gücü: 1520
Rep Puanı : 6211
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Anneme ilk ve son yazdığım şiir
Anneme ilk ve son yazdığım şiir Mısraları yakıştıramadığım o çizgili yüz. Bir gece gözlerinde nuru gördüğüm başlangıcım. Unuttuğum sevdalarımda saklı yârim Yalancı bahara kapılıp ağladığımda, gecemi aydınlatan ışığım. Deterjan kokulu ellerini ne çok özledim sensizliğin zindanında. Sen varken ne kadar çizgi varmış yüzünde göremedim. Ölümsüz bir beden var sandım üzerinde Kimin annesi ölümlü ki şu dünyada sorarım? Ağladığım gözyaşlarım anlatabilir mi seni? Beyaz meleğim. Anne diyen tüm diller yasımın bıçağı oluyor Ve sana sarılamadığım her güne serzenişim. İşte sabah yine uykusuzluğuma vuruyor Anne torunun adını sayıklayamıyor sanki hiç yokmuşsun gibi. İşte fesleğenler yine sensiz açıyor sükûta Solan ecrim, seferi bedenime kızıyor İsyan etmemeyi öğreniyor artık büyümeyen oğlun. Ellerim dua ve dillerim sana dua oluyor Ve soruyorum hiç ana duası gibi olur mu sana seslenişim. İşte cenneti ayaklarında gizli nur, Kaybedilenler çok kolay yerine geliyor da bir sen gelmiyorsun Siz bakmayın aciz kelimelerime Benim annem sığar mı şu virane şiirime Anne bu sana ilk ve son şiirim Ağlayıp da gülemediğim Yaşadığım ölümüm, adını zikrime gömdüğüm.
![]() |
#2 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Beş kasım yağmurları
Vuslat, bugün sana vuruyor saatim. Ben yalnız olduğumdan beri İlk defa sana çalıyor zamanımın kırık notaları Dağlar artık o kadar uzak gelmiyor Ferhat ise acıtmıyor. Kanayan sevdaları bir günlüğün Kaybolmuş piskomanyasına koyarken Ben mecnun olmuyorum artık. Ve yaram kanamıyor. Sevdam benden çıkıyor Ben artık sen oluyorum. Öylesine beslemişim ki seni içimde Ellerine doğuyor sevdam Bir de ben doğuyorum Güneş yerine yarınlar için Sana doğuyorum. Ey güneşi kıskandıran Selvilerin en güzeli. Irmaklar bu gün senin için çağlıyor Ve bu gün doğan bebekler ağlamıyor. Gönlüme 5 kasım yağmurları yağıyor Ve ben senin için inadına ıslanıyorum. Ayrılık sansalar da sonbaharı Miladım oluyor baharların en sarısı. Gönlüme 5 kasım yağmurları yağıyor Ve ben senin için inadına ıslanıyorum
![]() |
#3 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Günlük Denemeleri-Gidişine
Günlüğüm bugün vuslat şiiri dilimde. Vuslat, yalancı baharın seherine yazılmış. Kaderime yazılan karalar birde bitmeyen ağıtlar var ya ne sevmeyi biliyorum ne de sevilmeyi ne de ölmeyi. İnsanlar hain,gece masum, gözler ihanet kokuyor, deniz sevgi. Bu dünya mı yalan ben mi sahteyim yoksa her gün boşuna mı ölmekteyim. Vurulmaktan korkmuyorum da sırtımın acı vermesi ürkütüyor beni. Varsın Göğsüm tüm kurşunların mekanı olsun, asıl beni yıkan kahpe kurşunların ihanetidir. Canım cananım bir ömrün köleliğine mahkum değil mi? . Kalbim iki cihanın sevda bekçisi ya. Yar anlamaz mı? Aşkım Ferhatların özüdür destanlar yazmaz mı? Ve bırak bırak da vuslat ebedi saadetlerin olmazlığında kalsın. Gönlüm gecede Kelimeler isminde Ömrüm umut ya,gelişinde kalsın. Ya da gelecek sansın
![]() |
#4 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevdamın kanlı çiçeği
Ve ben bir gece geldim Kimsesizlerin solduğu Yedi kere mavi gözlerinden. Ben ölümle geldim geçmediğim diyarlardan. Ölmedim Ölümsüzlüğü o gözlerinden aldım Aşkı ise kalbinden Kanayan yaramı Siyah beyaz sevdalardan aldım… Anlamadım diyarlar gezen sevdamın Adını Adından aldığını. Ve bir radyonun tozlanmış tellerinde yükseliyor sevdam Radyo yükseliyor daracık odamdan Yüreğim yükseliyor Ve sen yükseliyorsun… Kulağıma mırıldanılan ayrılık şarkılarıyla… Ayrılıyor bedenim sensizliğe nispet yaparcasına Ayrılıyor bir sevda hercaisi sensiz topraktan. Bile bile onurlu ve sesiz… Güneş yalvarıyor yağmur ise isyan ediyor Menekşeler soluyor be sevdamın kanlı çiçeği Sırtımdaki yaran acıyor Sevdamın kanlı hançeri Yüreğim kanıyor… Ve ben sessizce ölüyorum. Aynı çınar ağaçları gibi... Ben yine öğrendim ki senden Sessizce gitmeyi. Umutsuzca yarınları beklemeyi. Kalbime her gün öl demeyi. Sevdamın bitmeyen çilesi
![]() |
#5 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevdamın rengi
Şimdi ıslıklar susuyor ve bir şarkı çalıyor kırılmış gramofondan Biraz asi çalıyor biraz mavi Biraz da sevda renginde çalıyor. Güneş yüzünde kırılıyor milyonlarca melek gibi On bin renge boyanıyor dünya. Kalbim sana boyanıyor Ruhum yeşile. Yeşilse evliyaya dolanıyor. Ve sen kalbime dolanıyorsun. Kalbimin nefesi birazda nedeni oluyorsun. Ay ışığı sevdamızın rengi oluyor Ve deniz gözlerinde buluşuyor. bir akşam İzmir’in koynunda Ve demli bir çayda Ve kemanlar selamlıyor seni Deniz selamlıyor On bir ay çiçekleri selamlıyor güzel gözlüm Ve inadım selamlıyor seni. Aşığın oluyor mavi ruh Ve renkler sana sevdamın resmini çiziyor.
![]() |
#6 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevmek gözlerinde yanmakmış
Günlüğüm gecenin rengi üstümüze bulaştı bir kere ya kaderime bulaşmasından korkarım. Şiirler mi yalan söylüyor mısralar mı yanıyor? Bilemiyorum. Yıldızlar bazen gecesini terk edip ihanet etse de gecenin hükmü kendine bile geçmiyor sanırım. yüreğime zincir vurmaya kalkışlarımı, isyan çiçeklerini sevişimi düşünüyorum da; yollara çıkmak mı kolay için için oturup yanmak mı? Onu da bilmiyorum. Deniz muammasını kalbinin derinliklerine nakış nakış işlemek mi kolay? Onu da bilmiyorum. Gözlerimi yarına bırakıp sonsuzluktan soysuzluğa geçmek, en zoru bu olsa gerek. Sebepsiz yaşamak ve yanmadan külü hissetmek taa içinde. Seher vakti artık gözlerimin önünde. Kuşlar, vefasız yolcular ve hercai menekşesi ve katığım ekmek boş verdim. Sevmekten, ölmekten, yaşamaktan, gözlerimden, nefesimden, neferimden boş verdim. Anlatamadım ya hülyaya deryayı şimdi kelimelerden de vazgeçtim. Dedim ya günlük sevmek kolay, ölmekte ama asıl zor olan donuk gözlerle görmek, kalpsiz bedenle umarsızca erimek ve adını gözyaşlarına gizlemek. Yoksa ölüm serseri kuşunun sefaletinde saklı ama asil olan sevginle her gün defalarca ölüp yaşamaktır.
![]() |
#7 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yorgun sevdaların serzenişleri
Bu gece şehir üstüme akıyor yorgun sevdaların serzenişleri gibi Sevdamı sokak lambası aydınlatırken Resmin ellerimde kalbim oluyor… Karanlık odada her yer sen olurken Beliren her ışık gözlerin oluyor Yusuf’un kuyusunda beliren nur gibi gözlerin oluyor her ışık tanesi ve gözlerim doluyor dolunaylar gecesi birde kına gecesi hüznü vuruyor yetim gelin sevdası şarkılara… umuttur ya her yarın aşıklara umutlarda bir bir dönüşüyor umutsuzluklara sensiz yarınlarda. Ve radyolar zamanın soytarılığını çalsalar da inadına Aşikareler gönlünde notalarıyla haykırmakta ******* inatla sabah olmamakta Aşıklar ah sevda yankıları mahkumlar zindanlarda Ve saatlere zindan gönüller tarihe isimsiz karışsalar da Aslında mecnunu her mevsim başka benden yaşatmakta Belirsiz nakaratlar aklımda kafiyeleri oluştursa da Dinmez bu acılar kalpler durmadıkça… Kelimeler notalarda yaşıyor Sevdaların mezarlarda yaşaması misali Kara toprak rengini verse de siyah olmamalı ayrılıkların rengi Aslında siyahtır duyguları saklayan fütursuzca siyahtır gözyaşlarını göstermeden ağlatan ve Renkli dünyalara inat yapan… mecunun istidatı cebimin en ücra köşesinde siz bakmayın ağlamayan gözlerime aşkım sevdamın asaletinde
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|