![]() |
![]() |
#1 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Jul 2007
Teşekkür Etme: 133 Thanked 123 Times in 109 Posts
Üye No: 43633
İtibar Gücü: 2285
Rep Puanı : 10207
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İstersen Al Götür Beni
Ölümsüz gülüşünle başlıyorum Her güzelliğe her sevince Bir yağmur ince ince Sürerken beni başka zamanlara Zamanla yorgun hanlara Dönüyor işte gördün her şeyim Kuru topraklar gibi dağılıyor belleğim Sınırsız bir boşluğu süre süre Yorgunum çok uzaklardan geldim Kaygılar sıkıntılar yaşadım uzun uzun Korkuyu yakından tanıdım Ölümsüz düşmanı oldum korkunun Şimdi bakışınla bağlanıyorum Kocaman bir dünyaya umutla Bir akşam aşılmaz kaygılar Çağırırken beni sonsuzluğuma Sıcaklığın beni alıştırıyor Soğuk ve yağmurlu akşamlara Üşümüş bir kedi gibi sığınıyorum Ellerine ayaklarına saçlarına |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşık Ölüye,Bir Kalp
Hadi gül gözlerime, Bak eski tazelikte aşkıma, Sana aşk hissediyor ruhum, Sensiz olamıyor ebru, Yapamıyor... Akşam yürek kayboluyor, Seni arıyor biliyorum. Seni aradığı yer kalbim, Nerdesin gözüm, Nerdesin aşkım, Nerdesin,nerdesin... Belki de hala kaybettiğim yerde, Beş sene geridesin... Mezarındasın... Sessiz ve edalı, Hayatı yaşamış,deneyimli, Benim aşkım yanında, O da senin gibi ölü... Deneyimli ve bir ölüye aşık artık, Çaresiz, Bedenden yoksun, Karşılıksız... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() İstisna
Her kaidenin Bir istisnası olurmuş, Zaman gösterdi ki Bütün kaidelerin de Ortak bir tek istisnası daha varmış O da benim, ben, ben… Alıştım buna, ama Daha kabullenemedim nedense.. Adıma hep yakışanı yaptım Ben böyle biliyorum İtirazı olan varsa buyursun, Mevlana’nın dediği gibi Olduğum gibi göründüm hep Görünüşüm kalbimin aynası oldu, Tanıyanlar bilirler zaten, Öğretileni öğrendim Fazlasını bile yaptım her daim Ama her öğrenilen de öğretilmez ki size.. Ben bir dut ağacıyım Kendimi öyle biliyorum Arı istifade ederse eğer En şifalı balı size ikram eder.. Ben bir dut ağacıyım Elsiz bir ipek böceği yaprağımı yerse benim En güzel libası giyersiniz elbette.. Ben bir dut ağacıyım Ayaksız yılan da gelebilir Ama inanın izin vermem ona, vermem.. Düşmanım da olsanız Benim elimden Zarar gelmesini istemem size Dedim ya, ben Bütün kaidelerin ortak istisnasıyım, Garip gelecek size ama olsun Çoğu arkadaşı kendime tercih ederim Nedendir bilmiyorum.. Şiiri sevmişsem ondan Satrancı sevmişsem ondan Çiçekleri sevmişsem ondan Ondadır hep gece yarısı Balkonda oturup Yalnız başıma çay yudumlamam, Ondandır hep ondan Gece yürüyüşlerini yağmurla beraber sevmem.. Her kaidenin Bir istisnası olurmuş, Zaman gösterdi ki Bütün kaidelerin de Ortak bir tek istisnası daha varmış O da benim, ben, ben… Alıştım buna, ama Daha kabullenemedim nedense.. Dedim ya, ben Bütün kaidelerin ortak istisnasıyım Ve beni böyle bilin… |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Bencil Değil, Sencil bir Söylemdir Bu....
Kafa yorgun Beden yorgun Düş yorgun.... Gönlümü sorma...! Belleğim izinli dünden Bedenim de kıştan ________hazırdı zaten Tatile çıkıyorum Kırılan aynalarda bırakarak _______paramparça yüzümü.. Bir eldiven gibi Ters yüz ettikten sonra _________ dışıma içimi Merhaba diyorum şimdi Sevdaya ve hayata yeniden... Sabahtan Günaydınlar biriktiriyorum _________içimin sarnıcında Artık kanatlarına yazıyorum ___________________kuşların Durgun suların aynasına yazdığım __________________mektuplarımı İkişer el kendime sıktığım..... Ezgiler topluyorum __martı çığlıklarından Ve tayfaların şen şakrak _______kahkahalarından Lodosların uğultusunu.... Bilmediğim bir dilde -kuş dili değil- Aryalar söylüyorum. Serenad yapıyorum *******i Avaz avaz penceremde ______________elimde gitarım... Nazım Ustam’ın sözüne uyup Fidanlar dikiyorum gönül bahçeme Akasyalar, erguvanlar, bahar dalları... Unutuyordum Kocaman bir ceviz fidanı bir de Meyve vereceğine bakmadan ama.. Bir de gül dalı uzatıyorum sana Ucunda tetiği düşürülmüş bir gonca Bilmiyorum beyaz mı sarı mı _____________pembe mi yoksa? Sevindiği besbelli, Saklıyor sır gibi rengini ama! Utanıyor olmalı biraz da................. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Anlatamadım
Sevgiyi anlatamadım, Bilmem kaç milyar hücreyle yaşayan, Şu bomboş yüreklere... Biz-i anlatamadım, Bilmem kaç milyar ben-den oluşan, Biz-den uzak ben-cillere... Yanlızlığımı anlatamadım, Bilmem kaç milyar kimlik taşıyan, Adına insan denen şu meçhule... Barışı anlatamadım, Bilmem kaç milyar mermiyle beslenen, Adına silah denen,mertlik bozan alete... Dostluğu,kardeşliği anlatamadım, Bilmem kaç milyar fitneden oluşan, Adına zulüm denen şu ilete... A n l a t a m a d ı m |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Marko Paşa
Senin vurdum duymazlığın Senin aldırmazlığın İnsanı zivanadan çıkartıyor Hele bir yol beni dinle Marko Paşa Bir yerde dert çok ise Derman yoktur bilesin Biz Leb demeden leblebiyi biliriz İnsanlığa saygıdandır Konuşanı dinleriz Dert nedir derman nedir? Kimin eli kimin cebindedir Çok şükür Marko Paşa Çok şükür biliyoruz Bak Marko Paşa Biz Peygamber çiçeğinin yeşil Yaprağında büyüdük Ezan sesi duyulunca yürüdük Minarede Ezan sesi bitince durduk Topraklarımız emek kokuyor Çünkü biz bu toprakları Alın teriyle suladık Kanla yoğurduk Bak Marko Paşa Biz senin gibi olmadık Ol padişah sofrasını görmedik Sadrazam pilavını yemedik Vezir parmağını Dilber dudağını tatmadık Onun için Marko Paşa Herkes kendi yoluna yürüsün Olmaz mı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Sen Değilsin Artık
Aşk insana ne yapar ki Aşk basitken ben acı çekiyordum Anlayamıyorum kendimi Anlayamıyorsun beni Seni kalbime gömmek mi? Hayır! Seni atmak istiyorum içimden Sen ki bana sadece acı veren Sen ki beni benliğimden eden Adı yok sana hissettiklerimin Yanımda olsan ne yapardım bilmiyorum Belki sarardım önce Sonra ağlardım,bilmeden ağlardım Yukarıdaki sana söylüyorum İnanmıyorum artık sana İnanmıyorum değer verdiğine Tek dileğim olmamış olmaktı Ya onu bana yaz Ya da beni her şey den sil Beni benden nefret ettirdin Beni hayattan nefret ettirdin Ve işte sonunda da senden Yok, et beni umurumda değil Ben zaten yokum Tek parçam kaldı acı çeken Ve tek mutlu son var artık O da yok olduğumu bilmeyerek yok olmaktır... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Gidiyorum
tüm ışıkların söndüğü bu gece hatıralara esir ettim kendimi demir parmaklıklar indi yüreğimdeki sevginin önüne sen yüreğimde hırçın bir deniz gibisin gönlümün kıyılarına her vuruşunda biraz daha küsüyorum ben bu hayata bu gece benimle tüm hatıralar o büyük aşktan geriye kalanlar bir yangının son külleriyiz biz esen rüzgara yenik düşenleriz şimdi yüreğim suskun gözlerin inadıma durgun gece yavaş yavaş kaybediyor rengini yalnızlığa bıraktım kendimi hatıraları yükleyip yüreğime gidiyorum adsız şehirlere gidiyorum biten geceyle terk ettiğin sevdamı da alıp gidiyorum bilinmezliğe bir daha hiç dönmemecesine |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Aşina Saatler
Hiç bilmediğim bir heceye göçtüm Özel bir uda fazladan takılmış tele Kıraçları yeşerten dokuzuncu notaya. Hikâye anlatmayacağım, yarım kalan yolculuklar da varıştır aslında Öyle oldu: Boş evin balkonunda oturmuş bakışıyorduk Hiç tanımadığım şehir ha bire yarılıyordu bildik ırmak tarafından. Öyle gözler bilinir, maral bakışlı ama dizesiz Fersiz ama üstünde ahşap köprü olan göl Nişangâh değil ama varılıp çalınabilir kapı. Sözleşmemizde ‘Sen ya da başkası olabilir’ maddesi Boş evin penceresi vukuat haberleriyle örtülü Badana için kullanılmış topal masada rakımız... Aykırı mektebin taze boyasını solumak biz ilk şakirtlere düştü Çağın kenarında sözler karalama, edimler taslak İcazet umudu yok, bizimki döne döne tedris. Mutsuzluğun bir nedeni frendir, bir nedeni hız Kurtarmaz kimseyi bir bölmenin camındaki bezemeler Anlam türemez bir yerin başka bir yeri andırışından. Yeniden örgütlemeli yüreklerde milis aşkları Başka perdeye göçürülmüş notalarda ahengi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Git Gidebilirsen
Susadığında denizleri dudaklarına getirmişken Bedenim bir günahına Cehennem ateşinde küllenmişken Derdini güneşe asıp kederlerini rıhtımlara dökmüşken Yeminleri unutup git gidebilirsen Acılarına baharlarımı feda etmişken Kalbine hedeflenmiş kurşunlara gögsümü siper etmişken Kışın ellerin üşümesin diye umutlarımı ateşe atmışken Güzel yarınlarını unutup git gidebilirsen Geçmişimde ıstırapla gözyaşlarım sevişirken Nefesimle rüzgara karışıp saçlarına eserken Hayallerimi döşek yapıp seninle hulyalara dalmışken Yaşanan herseyi unutup git gidebilirsen İhanetin koynunda gözbebeklerine ağlarken Sevdana yanmış küllerimi kamburumda saklarken Adını kalbime ölümüne yazmışken Ayrılık defterini elime verip git gidebilirsen Yarınlarına sevda yüklü gemileri zincirlemişken Kanayan yaralarını mülteci yüreğimde iyileştirmişken Cennetin Reyyan bahcelerinde seninle yaşamak varken Gözlerimi anılara gömüp git gidebilirsen Çivit mavisi mürekkebimi gözlerine feda etmişken Tek bir gülüşünle acılarım kuytularda intihar etmişken Çorak toprağımda laleler tek tek filizlenirken Baharlarımı alıp git gidebilirsen Sevdana bu canımı feda etmişken Sinsi fırtınalarda koynuna sığınmışken Bu canımı gidişinle Azraile teslim edip git gidebilirsen |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|