![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 9 Thanked 30 Times in 22 Posts
Üye No: 44131
İtibar Gücü: 1666
Rep Puanı : 12536
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() GÜne Tutsak Sevdalar..
Gün tutsadı yalnızlıklarımı Eğildi güneş harman savurumlarına Yorgun süzülen yağmur silüetlerinde Kesildi kahkahası bilinmezlerin Düşerken bulut bulut amazonlara Yürüdü zebaniler sarp geçitlerinde Kırpınışlarında badem gözleri ve İçine işlemiş paytak sözleriyle Ve dahi pasaklarında iftira közleriyle Çizmekte biri yol kutsamalarını Güne dizdim çiroz misali sevdayı Gün yürüdü akşam sefaları tanıkladı Çingene sevişler mesken tutarken arşı Kimler aşdı ki ufuk çizgilerini Aşk işledi nakış diye yüreğe Gün kutsadı sevdayı gölgeler boyu Yol sıkıntılı yeller sarmazken dalı Gözler yırttı şehveti inletti doğayı Suya hasret dövüngeç yakınmalarında Kukla saraylar aldı nisbet rüyalarımı Darılgan tablolarda kıskanç nağmeler Küs kuşlarıyla meze olur *******e Hoyrat bir rüzgar çeker ıklığı da Düşer gölgesine vaki ahir demlerde Güne tutsak sevdalar ... Düşer gölgesine Güne tutsak sevdalar Düşer.... Sensizliğin İlk Sabahı Bu sabah hüzünlüyüm, dokunsalar ağlarım.. Kalbim acılarla dolu, yokluğunun ilk sabahında.. Unutmuşum saatleri, zamanlar durmuş senin için.. Gidişine sabahlar bile isyan etti.... Sensiz güneşler bile doğmuyor, gözlerimde.. Zaman acımasız, zaman hain.... Bir sözünle güneşler batırmışsın, sabahlarımda.. Atmış gitmişsin beni bir köşeye.. Yokluğun bana doyar, ben yokluğuna susamışım.. Aklıma geldiğinde yudum yudum tükenirim.. Yokluğunun ilk sabahında... Bir gün gelir bende çekip giderim sevginden.. Ama ozamana kadar bin kere ölürüm.. Bin kere dar ağacına asarım duygularımı.. Ama yinede fayda vermez, isyan ederim kaderime.. Dudaklarım boykot etmiş adını , zamansız.. Matemini dalga dalga yazarım *******ime.. Gözlerim seni ağlar, ellerim seni yazar.. Ben çeker giderim hayatından, sen kalırsın o şehirde.. O şehirde insanlar çabuk unutulur, çabuk biter sevgiler.. İçeceğim yokluğuna , bu gece nöbet nöbet.. Lanet olsun bu karşılıksız sevdalarıma.. Lanet olsun beni hiç sevmemişliğine.... Benim olmayacağını bilerek yazacağım.. Ve benim hiç olmadığına içeceğim.. Vaad edeceğim bir şey yok sana benden başka.. Ama sen beni anlamadın istemedin asla... Uzaklarda ışık var ama senin ışığına benzemez.. Öyle bir ateş yaktın ki bende yazmakla bitmez.. Sen beni aramazsın, özlemezsin biliyorum.. Ben seni esen yellerden bile soruyorum... Öyle bir şarkı olsa ki seni anlatmasa.. Öyle bir şiir olsa ki seni yazmasa.. Öyle bir gün olsa ki senle doğmasa.. Çeylan gözlüm, yokluğunun ilk sabahında.. Sana hasretim sarılmasa.. Sana Geldim Gün nazlı nazlı doğarken yaralı şafaklardan Ayak bastığım her sokağa veda ettim Ve güneş ışıkları sızarken yüreğime usulca Bir martının kanadına takılıp sana geldim Çizik attım eskimiş bir günün üstüne Zamanı yutkunurken , yalnızlığı öğrendim Denizlere anlattım her gece hasretimi İnci ve mercan tanesiyle sana geldim Issız çöllere döndü gözlerim sensiz Her geçen gün bir bir tükendim Ağlarken ayışığı gizlice halime Sarı saçlı yıldızlarla sana geldim Merhaba demeyi unuttum doğan güneşe Bütün hayallerimi mavi gökyüzüne verdim Ardımda bırakırken sahte baharları Sırılsıklam bir yağmurla sana geldim!..... Bir yasaktan ibaretsin kaç zamandır çiğneyemediğim ve adına suç demişim seni düşünmenin, işlemişim şehrin en derinlerine bir çığlık gibi... Bir yasak özlemine, bir yasak hayaline, bir yasak da düşlerime düşen gözlerine... İşte böyle sarmaş dolaş yasaklarla ulaşabilmek isterken sensizliğe mızmız bir oyunbozan olan yanım kabarır arasıra, engelleyemediğim kuralsızlığımdan sızar, köreltemediğim merhametimle çakışır, duygusal zaaflarımdan yararlanırsın. Sen de bilirsin özlemlerin yasakları delik deşik ettiğini, bilirsin o oyunbozan yanımın en ayyuka çıktığı zamanları ve uygulayabildiğim en katı yasağın yasaklara koyduğum yasaklar olduğunu. Akşamları tok karnına aldığım iki tablet "sen" yerine yeni bir aşkı antibiyotik niyetine yutmak gelirken içimden yasaklarımı anımsıyorum birden, öyle ya en öncelikli yasağımı sevdalara koymuştum ben. Bir yasaktan ibaretsin kaç zamandır delemediğim ve adına suç demişim en kuytu köşelerde hayalinle sevişmelerin. Zaten sen bütünüyle yasaksın bana da, benim yasaklarım senin sınırını aşanlara. Bir yasak sen kokan nefesime, bir yasak seni anan dudaklarıma, bir yasak da tüm tonlarında yansıdığın gözlerime. Yasak seni sevmek, yasak düşünmek, yasak ismini anmak ve düşlerime düşmemen için uykuya dalmak. Bu şehirde tek başına yürümek sensizliğe, kaldırımlarına yasak, sokaklarına yasak, denizine yasak... Kararlıyım hiç olmadığı kadar, ya sen yasaksın bu şehir ile bana, ya bu şehir ile bu can bana yasak! Unutma...! Gözyaşım sende... Bu gece bana bir yıldız carptı... Salladı tüm benliğimi... Artık son vurusları kalbimin... "An" biter icimde... Senli günler belleğimde... Neye geldigini bilmeden gelir an... Gelir yapışır yüreğime... Dağladıkça dağlar, ses cıkmaz hıckırıklarımdan... Ağla... Ağlaki ses olsun düşüme göz yaşının ritmi... Ağrıyan,sancıyan yanlarımı intihar ediyorum... Yer değiştirdi korkularım tebessümlerimle... Tanıştırdım yüregimi ölümle… Sana adıyorum bunu… Şimdi gözyaşların yağar yüzüme... Sürüyorum yüreğimi yüreğine... En gizlisini… En olmazını… En senlisini… En durgununu adıyorum, tanıştırıyorum gözlerinle... Gece sırdasım... Yanına artısıyla seni ekledim... Eşitlik hüzünle birleşti... Ve yağdı… Şimdi ıslak bir tebessümle gidiyorum... Ayağım bir ayrılığa takılı... Üstünden geçemiyorum... Kaldıgım bir "hiç" var içimde asılı... Sıralıyorum bir bir ömrümü çıkmaza... Sözlerin en gizlisi bana... Duydugum bir şarkı sözünde rastladım yine sana... Şimdi kilitli yüreğim... Acma anılarımı,düşlerimi... İçeri alamam seni... Ben giderken Sen kaldin ya...! Nasilda üsür icimin hücreleri… Gece sırdasım... Yanına artısıyla seni ekledim... Eşitlik hüzünle birleşti... Ve yağdı… Bitiriyorum... Kapat gözlerini... Üç nokta bıraktım senli günceme... Anlamı saklı bende... Unutma ,"gözyaşım sende"….
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|