![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Uzman ®
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 16 Thanked 27 Times in 23 Posts
Üye No: 43364
İtibar Gücü: 1861
Rep Puanı : 3450
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Türkiye’nin en önemli turizm bölgeleri arasında yer alan Kapadokya’nın yeterince değerlendirilemediği belirtilerek, başta tanıtım olmak üzere bölge için bir turizm atağı önerildi
Tarihi ve doğal yapısı nedeniyle dünyanın en gözde turizm bölgeleri arasında gösterilen Kapadokya’nın yeterinde değerlendirilemediği belirtildi. Yerel yöneticilerin, turizm sektörünün bölgedeki önde gelen isimlerinin katıldığı toplantıda konuşan Kapadokya’nın önemli otellerinden Lykia Lodge’ın Genel Müdürü Selçuk Özgünsür, “Bu yöre doğal yanı ile bize sunulmuş bir mücevher. Ancak bunu yeterince kullanamıyoruz” diye konuştu. Özgünsür Kapadokya’nın doğal ve tarihsel çekiciliğinin dünyada eşi benzeri olmadığına dikkat çekerek “Ancak bölge ne ülke turizminden, ne de dünya turizminden hak ettiği payı alamıyor” diyerek bu konudaki sıkıntıları şöyle özetledi: n Bölgeye gelen ziyaretçi sayısı yıllık ortalama 500-600 bin civarında. Gelenler ortalama iki gece konaklıyor. Bu durumda yıllık kapasite kullanımı yüzde 25’lere düşüyor. Haksız rekabet ve kontrol noktasında büyük sıkıntılar var. Bölgede yerel halkın turizme katılımında eksiklik var. Nitelikli personelin devamlılığında sıkıntı var. Sorunları sıralayan Özgünsür, “Bütün bu sıkıntıların çözümü kendi içinde yer alıyor. Tanıtım, hizmet ve yatırım kalitesini arttırıcı faaliyetler hiç vakit geçirilmeden yapılmalı. İşletmelerin, profesyonel yöneticilere bırakılması şart. Otelcilerle ilgili yasanın çıkmasına hız verilmeli” diye konuştu. KAPADOKYA’DA BAŞARAMADIK Kapadokya’da Turizmi Geliştirme Grubu kuruldu Toplantıda katılımcıların kararı ile Kapadokya’da Turizmi Geliştirme Grubu kurulmasına karar verildi. Sözkonusu Grubun başkanlığına Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in getirildi. Gurubun sekreteryasını da Rüştü Bozkurt ile Selçuk Özsüngür üstlendi. Toplantı sonrası yayınlanan sonuç bildirisinde bu sekreteryaya bağlı olarak bazı isimlerin de görev üstlendi. Görev üstlenen isimler ve aldıkları görevler şöyle: Sait Tolga OKTAY (Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Turizm Otelcilik Bölüm Başkanı): Turizm çeşitlendirilmesi konusunda araştırma yapacak. Yrd. Doç. Dr İbrahim İLHAN (Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi öğretim üyesi): Master plan hazırlanması için çalışma yapacak. Velettin BİRSÖZ (Kültür ve Turizm Müdürü) - Halis YENİPINAR (Müze Müdürü) : Bölgedeki peribacaları dışındaki tarihi ve kültürel değerlerin envanterini çıkaracaklar. Mustafa Körükçü (Avanos Belediye Başkanı): Bölgediki turizm işletmeleri arasındaki sorunların giderilmesi için çalışma yapacak. Ahmet TOK (KAPTİD Başkanı): Tanıtım çalışmaları için araştırma yapacak. Bölgeye Hilton da geliyor Dünyanın en önemli otel zincirlerinden Hilton Grubu da Kapadokya’da otel açmaya hazırlanıyor. Hilton’un Ihlara Vadisi ile son yıllarda öne çıkan Aksaray’a 4 yıldızlı 250 yataklı otel yapmayı planladığı öğrenildi. Turizm yeni rekorlar kırıyor Seçimler nedeniyle kısa bir durgunluk yaşayan turizm sektörü, ağustota yeni rekorlar kırarken, turist sayısını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artıran Antalya, kendi rekorunu egale etti. Turizmciler, kârlılığın düştüğünden şikayet ederken, Rusya’nın yükselişi dikkat çekiyor
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|