![]() |
![]() |
#1 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007
Teşekkür Etme: 235 Thanked 266 Times in 182 Posts
Üye No: 31562
İtibar Gücü: 2449
Rep Puanı : 11542
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Fenerbahçe'nin Brezilyalı süperstarı Alex, futbola nasıl başladı?.. Hakkında şimdiye kadar neler yazıldı, çizildi?.. Hangi unutulmaz maçlarda baş rolü oynadı?.. İşte Alex hakkında tüm bilinmeyenler...
Alex'in futbola adım atması 9 yaşında arkadaşı Silvio sayesinde olur. Curitiba'nın yıldız takımında oynayan Silvio, Alex'i ikna ederek deneme maçlarına götürür. Burada antrenör Claudio Marques, Alex'i keşfeder. Alex, 1995'te profesyonel olur. Ortega gibi Alex de Avrupa kariyerine İtalya'da başlar. Parma'da çok sorun yaşar. 2000 yılında Parma'nın süper teklifini kabul edip, İtalya'ya gider. Parma'nın hocası Malesani, Alex'i kadroda düşünmediği için Marsilya, Deportivo, Porto gibi takımlara kiralık verilmesini ister. Ancak Alex bunları kabul etmeyerek Flamengo'ya döner. Alex de Souza, 1999'da dünyada en çok gol atan 3. futbolcusu olur. Coritiba (1995-1997) Teknik adamlar: Carpegiani, Krieger, L. Sandri, Heron Ferreira, Pepe, Krieger. Unutulmaz Maçlar: Coritiba 3-1 Atletico-PR (Brezilya şampiyonluğu Seri B, 1995). "Seri A'ya çıkmalarına vesile olan maçtı." Kötü Hatıra: "1996'da Paranalılar (Parana, Brezilya'nın 27 eyaletinden birisidir ve ülkenin güneyinde kalır) şampiyonluğun Parana kulübüne kaptırılması." Palmeiras (1997-2000) Teknik adam: Luis Felipe Scolari Unutulmaz Maç: Palmeiras-River Plate (Libertadores kupası 1999). Alex: Şüphesiz kariyerimin unutulmaz en iyi aktivitelerinden biri oldu. Kötü Hatıra: Palmeiras-Boca Juniors (Libertadores kupası finali 2000) 'Çok güzel bir takımımız vardı ve kupayı kaybetmeyi hak etmiyorduk.' Flamengo (2000) Teknik hoca: Carlinhos e Zagallo Unutulmaz maç: Flamengo 3-1 Corinthians (Brezilya şampiyonluğu 2000) Kötü hatıra: Flamengo'ya geçişim benim beklediğim gibi olmadı ve kariyerimin en kötü zamanını yaşadım. Palmeiras (2001) Teknik hoca: Marco Aurelio ve C. Roth Unutulmaz maç: Guarani 1-2 Palmeiras (Sao Paulo Şampiyonluğu 2001). 'Kalecinin de içinde bulundugu dört rakibi geçerek kariyerimin en güzel gollerinden birini attım.' Kötü hatıra: Libertadores Kupası'nı yarı finalde kaybetmek. Kendi sahamızda Boca Junıors'a yenilmek çok kötü oldu. Cruzeiro (2001) Teknik hoca: Ivo Wortman ve Marco Aurelio Unutulmaz maç: Cruzeiro 2-2 Atletico-MG (Brezilya Şampiyonluğu 2001). 'Çok özel bir şey oldu, Minas'lılarla (Minas Gerais eyaletinden olan) dolu olan klasik bir statta mücadele edebilmek. Kötü hatıra: M. Aurelio'nun (teknik hoca) takımda benimle devam etmek istemediğini telefonla ögrenişim. Beni çok üzdü çünkü ben devam etmek istiyordum. Palmeiras (2002) Teknik hoca: Wanderley Luxemburgo Unutulmaz maç: Palmeiras-Sao Paulo: 4-2. (Rio-S. Paulo ligi 2002) 'Bir plaket kazanmama vesile olan kariyerimin en güzel golünü attım.' Kötü hatıra: 'Rio-Sao Paulo elemelerinde eşitliği bozmak için kartların temel kriter olarak kullanılması. Parma (2002) Teknik hoca: Cesare Prandelli Unutulmaz maç: Hiç olmadı. Kötü hatıra: Parma'da bulunuşum çok kısa sürdü. Neyse ki kulübeden geçmişimin ve geleceğimin sahibi olarak çıkmayı başarabildim. Cruzeiro (2002-2004) Teknik hoca: Wanderley Luxemburgo ve P. Cesar Gusmao Unutulmaz maç: Cruzeiro 3-1 Flamengo (Brezilya kupası finali 2003). 'Orada emin oldum ki bizim takımımız tarihe girecek.' Kötü hatıra: Cruzeiro'da bulunuşum çok mutlu anlarla doluydu, hiçbir kötü hatıra hatırlamıyorum. ------------------------------------------------------------------------------ 2003 Tele Santana Minas Gerais Stadı'nın bu yıl en iyisi. 2003 Güney Amerika en iyi orta saha oyuncusu (El pais gazetesi, Uruguay) 2003 Altın Top (Placar dergisi)- En iyi futbolcu 2003 Gümüş Top (Placar dergisi)- En iyi orta saha oyuncusu 2002 Tele Santana Minas Gerais Stadı'nın en iyi orta saha oyuncusu 1999 Dünyanın en büyük üçüncü golcüsü 1999 Güney Amerika'nın en iyi orta saha oyuncusu (El pais gazetesi, Uruguay) 1998 MERCOSUL ülkeleri Kupası golcüsü 1997 Parana şampiyonluğu en iyi orta saha oyuncusu 1996 Parana şampiyonluğu en iyisi 1995 Parana şampiyonluğu örnek oyuncusu 1994 Küçükler Parana şampiyonluğu. En iyi orta saha oyuncusu
![]() |
![]() |
#2 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2006
Teşekkür Etme: 216 Thanked 134 Times in 73 Posts
Üye No: 20196
İtibar Gücü: 1567
Rep Puanı : 7760
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Yani Alex'in kalitesi tartışılmaz..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 91 Times in 48 Posts
Üye No: 11391
İtibar Gücü: 1599
Rep Puanı : 4582
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() alex topla maçta toplamda 10 dk oynuyor belki ama rakipleri göçürmeye yetiyor kim ne derse desin yaptıkları ortada lincoln ne yapmış bu güne kadar günlerdir gazelelerde yazıyor idman şovundan başka birşey yaptığı yok ligde oynadığı maçlarda ortada
![]() |
#4 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 1 Times in 1 Post
Üye No: 8149
İtibar Gücü: 1440
Rep Puanı : 60
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() çok komik bi haber
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2007
Teşekkür Etme: 0 Thanked 1 Times in 1 Post
Üye No: 44453
İtibar Gücü: 1328
Rep Puanı : 2060
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ayıp oluyo salak falan kanka.net te bu haberi ben açtım ama birtek küfür yok burdada olmasın herşeyi saygı çerçevesinde tartışalım
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|