![]() |
![]() |
#1 |
Guest
Teşekkür Etme: 30 Thanked 111 Times in 77 Posts
Üye No: 916
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 5544
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Demirkubuz The Guardian'a konuştu
![]() Fiachra Gibbons imzalı haberde, "İstanbul yoğun kar yağışı altında sessizliğe bürünmüştü ve hiçbir şey hareket etmiyordu. Feribotlar limanlarda donakalmış, trafik sessizleşmiş ve dünyayı yöneten iki muhteşem imparatorluk olan Romalılar ve Osmanlılar'ın kenti sise bürünmüştü. Zeki Demirkubuz ise apartmanına kapanmış ve kendini pek çok kişinin yaptığı gibi kış melankonisine vermişti" şeklinde başladı. "TÜRKİYE'NİN KAR MOLASINA İHTİYACI VAR" Türkiye'nin böyle bir ortamda bir molaya ihtiyacı olduğu yorumu yapılan haberde, "Bir ay kadar önce kurban bayramı nedeniyle milyonlarca koyun ve inek İbrahim'in bıçağı altına girmişti ve sokaklarda kan vardı. Kuş gribi ülkede panik yaratmıştı. Ülkenin en büyük yazarına 'Türklüğe hakaret'ten açılan davanın -ki şükürler olsun artık düştü- utancı ve kızgınlığı vardı. Ülkenin en ünlü suikastçısı Mehmet Ali Ağca serbest bırakılmış, daha sonra artan 'derin devlet' tartışmalarının ardınan hapse geri dönmüştü... Türkiye son bir yılda, 70 yılda olduğundan daha çok değişime sahne olmuştu" ifadeleri yer aldı. "HER GÜN BENİ MUTLU EDEN YENİ BİRŞEY GÖRÜYORUM" Zeki Demirkubuz ise bu durumdan umutsuz olmadığını belirterek, "Her gün bana sürpriz olan ve beni mutlu eden birşey duyuyorum. Ancak kaygım, bunların gerçek mi, yoksa sadece psikolojik birşey mi olduğu" dedi. Demirkubuz'un inandıkları yüzünden hapse atıldığı hatırlatılan haberde Zeki Demirkubuz'un, "Siyaset siyasettir ancak benim için en iyisi yalnızlık. Bütün sanatçılar bir şekilde yabancı olmaya ihtiyaç duyar. Benim için yalnızlık çok önemli, hem düşüncelerim hem de yazılarım için. Sessizlik bazen kelimelerden daha güçlüdür" sözleri aktarıldı. Demirkubuz'un Türkiye'nin en önemli yönetmenlerinden biri olduğu belirtilen haberde, yönetmenin, filmlerinin Cannes'da ödül alan arkadaşı Nuri Bilge Ceylan gibi uluslararası alanda bu kadar ilgi görmesine şaşırdığı belirtildi. Ünlü Türk yönetmenin Cannes da aynı anda iki filmiyle birden yarışabilen sayılı yönetmenlerden olduğunu hatırlatılan haberde, "O, aynı zamanda muhtemelen kendini hapse atan generallere referans veren tek kişi" yorumu yapıldı. Zeki Demirkubuz'un 12 Eylül'ün ardından 17 yaşındayken hapse atıldığı belirtilen haberde, Türk yönetmenin Maoist bir grubun üyesi olduğu dile getirildi. "HAPİSHANE, EĞİTİMİME BAŞLADIĞIM YER OLDU" İngiliz gazetesine Metris cezaevindeki günleri hakkında da konuşan Demirkubuz, "Orası benim eğitimim başladığı yer oldu. Bazen düşünüyorum da hapse atılmasaydım yönetmen olmayabilirdim. Tutuklanmadan önce sadece siyasi kitaplar okurdum. Hapishane bana klasikleri gösterdi" dedi. İlk okuduğu klasiğin Dostoyevski'nin "Suç ve Ceza" kitabı olduğunu belirten Zeki Demirkubuz, "Dostokevski benim için bir şoktu. Onu anlamam 10 yılım aldı. Acı bizi birleştiren şey. Acı her yerde ve hepimiz onunla yüzleşmeliyiz. Benim bütün filmlerim onun hakkında. Dostoyevsky, aynı kitabı tekrar tekrar farklı karakterlerle ve farklı durumlarla yazmış. Ben de aynı filmi tekrar tekrar yapmaya çalışıyorum. Konuyu değiştirmek bana oportünizm gibi geliyor, sanki siyasi ya da finansal sebeplerden yapılıyormuş gibi" diye konuştu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2005
Teşekkür Etme: 145 Thanked 408 Times in 212 Posts
Üye No: 602
İtibar Gücü: 2030
Rep Puanı : 29938
Rep Derecesi :
|
![]() kanka eline saglık guzel olmuş
Tanıdıktı yalnızlık oysa Haklısın belki yanımda Hazırdım bu kez mutluluğa Nerden çıktı şimdi bu ayrılık Öyle boş öyle boş ki bu dünya Güneşim sandım seni oysa Girdabın içinde yaşarken Yakamoz yakamoz çakar aklıma Susadım sana tek bir nefeste Yaşadım aşkımı bir heveste Gözümün önünde durma n''olur Yaşamak öyle zor ki bu bedende Hadi yoluna eyvallah Mutlu ol gülüm işallah Sen geçen günün ardından Bi başına kalma inşallah |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 337 Thanked 1,629 Times in 455 Posts
Üye No: 6517
İtibar Gücü: 3258
Rep Puanı : 91747
Rep Derecesi :
|
![]() paylaşım için sağol
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 10 Thanked 34 Times in 20 Posts
Üye No: 5897
İtibar Gücü: 1515
Rep Puanı : 1958
Rep Derecesi :
|
![]() Teşekkürler Sağol.
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
..Ve Daum konuştu | jockeя | Fenerbahçe | 0 | 06-08-2010 05:09 PM |
Tabata konuştu! | styla45 | Diğer Süper Lig Takımları | 0 | 07-11-2009 08:50 PM |
Skibbe son kez konuştu! | Mp4cu | Galatasaray | 0 | 02-23-2009 08:23 PM |
Yönetmen Zeki Demirkubuz Kars'ta / 14 kasım | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 1 | 11-14-2006 11:26 PM |
Kral konuştu! | sparki | Eskiler (Arşiv) | 2 | 10-12-2006 01:40 PM |