www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 01-30-2006, 06:45 PM   #1
Misyoner
Guest

Misyoner Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 30
Üye No: 916
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 5544
Rep Derecesi : Misyoner has a reputation beyond reputeMisyoner has a reputation beyond reputeMisyoner has a reputation beyond reputeMisyoner has a reputation beyond reputeMisyoner has a reputation beyond reputeMisyoner has a reputation beyond reputeMisyoner has a reputation beyond reputeMisyoner has a reputation beyond reputeMisyoner has a reputation beyond reputeMisyoner has a reputation beyond reputeMisyoner has a reputation beyond repute
Varsayılan Demirkubuz The Guardian'a konuştu

Demirkubuz The Guardian'a konuştu

Yönetmen Zeki Demirkubuz Guardian gazetesine, hapishane sayesinde yönetmen olduğunu söyledi. İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Guardian, yönetmen Zeki Demirkubuz ile bir röportaj yaptı. Haberde, Demirkubuz'un "Hapse atılmasaydım yönetmen olmayabilirdim" sözleri aktarıldı.

Fiachra Gibbons imzalı haberde, "İstanbul yoğun kar yağışı altında sessizliğe bürünmüştü ve hiçbir şey hareket etmiyordu. Feribotlar limanlarda donakalmış, trafik sessizleşmiş ve dünyayı yöneten iki muhteşem imparatorluk olan Romalılar ve Osmanlılar'ın kenti sise bürünmüştü. Zeki Demirkubuz ise apartmanına kapanmış ve kendini pek çok kişinin yaptığı gibi kış melankonisine vermişti" şeklinde başladı.

"TÜRKİYE'NİN KAR MOLASINA İHTİYACI VAR"

Türkiye'nin böyle bir ortamda bir molaya ihtiyacı olduğu yorumu yapılan haberde, "Bir ay kadar önce kurban bayramı nedeniyle milyonlarca koyun ve inek İbrahim'in bıçağı altına girmişti ve sokaklarda kan vardı. Kuş gribi ülkede panik yaratmıştı. Ülkenin en büyük yazarına 'Türklüğe hakaret'ten açılan davanın -ki şükürler olsun artık düştü- utancı ve kızgınlığı vardı. Ülkenin en ünlü suikastçısı Mehmet Ali Ağca serbest bırakılmış, daha sonra artan 'derin devlet' tartışmalarının ardınan hapse geri dönmüştü... Türkiye son bir yılda, 70 yılda olduğundan daha çok değişime sahne olmuştu" ifadeleri yer aldı.

"HER GÜN BENİ MUTLU EDEN YENİ BİRŞEY GÖRÜYORUM"

Zeki Demirkubuz ise bu durumdan umutsuz olmadığını belirterek, "Her gün bana sürpriz olan ve beni mutlu eden birşey duyuyorum. Ancak kaygım, bunların gerçek mi, yoksa sadece psikolojik birşey mi olduğu" dedi.
Demirkubuz'un inandıkları yüzünden hapse atıldığı hatırlatılan haberde Zeki Demirkubuz'un, "Siyaset siyasettir ancak benim için en iyisi yalnızlık. Bütün sanatçılar bir şekilde yabancı olmaya ihtiyaç duyar. Benim için yalnızlık çok önemli, hem düşüncelerim hem de yazılarım için. Sessizlik bazen kelimelerden daha güçlüdür" sözleri aktarıldı.
Demirkubuz'un Türkiye'nin en önemli yönetmenlerinden biri olduğu belirtilen haberde, yönetmenin, filmlerinin Cannes'da ödül alan arkadaşı Nuri Bilge Ceylan gibi uluslararası alanda bu kadar ilgi görmesine şaşırdığı belirtildi.
Ünlü Türk yönetmenin Cannes da aynı anda iki filmiyle birden yarışabilen sayılı yönetmenlerden olduğunu hatırlatılan haberde, "O, aynı zamanda muhtemelen kendini hapse atan generallere referans veren tek kişi" yorumu yapıldı.
Zeki Demirkubuz'un 12 Eylül'ün ardından 17 yaşındayken hapse atıldığı belirtilen haberde, Türk yönetmenin Maoist bir grubun üyesi olduğu dile getirildi.

"HAPİSHANE, EĞİTİMİME BAŞLADIĞIM YER OLDU"

İngiliz gazetesine Metris cezaevindeki günleri hakkında da konuşan Demirkubuz, "Orası benim eğitimim başladığı yer oldu. Bazen düşünüyorum da hapse atılmasaydım yönetmen olmayabilirdim. Tutuklanmadan önce sadece siyasi kitaplar okurdum. Hapishane bana klasikleri gösterdi" dedi.
İlk okuduğu klasiğin Dostoyevski'nin "Suç ve Ceza" kitabı olduğunu belirten Zeki Demirkubuz, "Dostokevski benim için bir şoktu. Onu anlamam 10 yılım aldı. Acı bizi birleştiren şey. Acı her yerde ve hepimiz onunla yüzleşmeliyiz. Benim bütün filmlerim onun hakkında. Dostoyevsky, aynı kitabı tekrar tekrar farklı karakterlerle ve farklı durumlarla yazmış. Ben de aynı filmi tekrar tekrar yapmaya çalışıyorum. Konuyu değiştirmek bana oportünizm gibi geliyor, sanki siyasi ya da finansal sebeplerden yapılıyormuş gibi" diye konuştu.
Misyoner çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 01-31-2006, 12:41 PM   #2
Tathar Elanessé
ÇaKaL Üye

Tathar Elanessé Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 145
Üye No: 602
İtibar Gücü: 2030
Rep Puanı : 29938
Rep Derecesi : Tathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond reputeTathar Elanessé has a reputation beyond repute

kanka eline saglık guzel olmuş

Tanıdıktı yalnızlık oysa
Haklısın belki yanımda
Hazırdım bu kez mutluluğa
Nerden çıktı şimdi bu ayrılık

Öyle boş öyle boş ki bu dünya
Güneşim sandım seni oysa
Girdabın içinde yaşarken
Yakamoz yakamoz çakar aklıma

Susadım sana tek bir nefeste
Yaşadım aşkımı bir heveste
Gözümün önünde durma n''olur
Yaşamak öyle zor ki bu bedende

Hadi yoluna eyvallah
Mutlu ol gülüm işallah
Sen geçen günün ardından
Bi başına kalma inşallah
Tathar Elanessé çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 02-01-2006, 11:58 PM   #3
๏๒รєรรเ๏ภ
Forum Aşığı

๏๒รєรรเ๏ภ Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 337
Üye No: 6517
İtibar Gücü: 3258
Rep Puanı : 91747
Rep Derecesi : ๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute

paylaşım için sağol
๏๒รєรรเ๏ภ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 02-13-2006, 03:05 PM   #4
tolgahanates
Daimi Üye

tolgahanates Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 10
Üye No: 5897
İtibar Gücü: 1515
Rep Puanı : 1958
Rep Derecesi : tolgahanates has a brilliant futuretolgahanates has a brilliant futuretolgahanates has a brilliant futuretolgahanates has a brilliant futuretolgahanates has a brilliant futuretolgahanates has a brilliant futuretolgahanates has a brilliant futuretolgahanates has a brilliant futuretolgahanates has a brilliant futuretolgahanates has a brilliant futuretolgahanates has a brilliant future

Teşekkürler Sağol.

RePLeMeK İçin Buraya Tıkla
tolgahanates çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı