![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8770
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() TÜRKİYE Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) ve şekerli Mamül Üreticileri Derneği (ŞEMAD) Başkanı Şemsi Kopuz, geleneksel olarak Ramazan Bayramları’nda şekerleme ve çikolata tüketiminde artış yaşandığına dikkat çekerek, genel olarak, kakao kitlesi, kakao yağı, süt ve süt tozu ile şekerden oluşan çikolatanın, hammadde fiyatları, işçilik, enerji, ambalaj, yönetim, satış ve dağıtım, pazarlama ve depolama giderleri ile KDV’nin içinde bulunduğu kalemlerle üretim maliyetinin kilogram başına 10-15 YTL, şekerleme maliyeti de 9-9.5 YTL’ye ulaşıyor. Bu nedenle, tüketicilerin bu fiyatların altında kalan ürünlere rağbet etmemesi gerekiyor" dedi.
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|