![]() |
![]() |
#1 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Jul 2007
Teşekkür Etme: 133 Thanked 123 Times in 109 Posts
Üye No: 43633
İtibar Gücü: 2286
Rep Puanı : 10207
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Geçmiş Zaman Olur ki
Eski zamanları özlerdi anam , Babam methederdi . "Eskiler şimdiden iyiydi " derdi . Evlerimiz : Küçük de olsa,harap da olsa Herkesin bir evi vardı. Bir camı mutlaka Bahçeye bakardı . Tel dolapları , tavanda mısır koçanları , Avluda ambarlar vardı.. Kadınlar süt sağar , Erkekler satardı. Parasıyla ; hanıma şalvarlık , Kıza entari , oğlana pabuç alınırdı Naylon, yandan şıkşıklı . Bakkal Süleyman ; birinci , Gelincik , Bafra , Kulüp cıgarası. Teneke peynir ,kırık leblebi , kuru üzüm Satardı. Her ayın başında hesap açar , Sonunda kapardı. Yani , kimsenin Kimsede alacağı kalmazdı.. Balıklı köprüsünde dilenci Kör Memet , Kapılarda dilenci Kör Zülâ , Sokaklarda Cevdet.. Cumaları fakirler doyurulur , Kimsesizlerin hali vakti sorulurdu. Gönüllere nur , evlere bereket yağardı. O zamanlar insanlık vardı. Komşuluk : Yağmur yağdığında dam`lar akardı Her odaya tencere,sahan koyardık. Bazen de borulardan kurum damlardı , Teneke kutu bağlardık. Her şeyin kolayı vardı. Kimse kimseyi kıskanmazdı , Komşuda ne varsa , komşuda vardı. Hesna Hanım börek yollar , Karşılığında yaprak sarması giderdi. Tencere dolusu, "Tadımlık canım (!)" Kim hastalansa , Hayriyanım koşardı Adı gibi hayırlı. Şifalı otlardan merhem , Nane-limon,ayvadenesi , Her derde deva çörekotu . Hayriyanım` ın marifeti çoktu. Kim ölse "Efkarlı " koşardı Yürekten , sevecen , telaşlı . Ramazanlar ve kış *******i : . Susamlı ramazan pideleri , Hem de "Dört Direkli" den . İftarlıklar ,baklavalar , su börekleri.. Sokak aralarında, sahura kadar Hasır sobetleri ,nargile sefaları. Çocuklarda iftar topu neşesi : "Topçu topunu atameyo, Helvacı kızını satameyo." Kış *******i sıcacık, sevimli. Konu komşu birlikte yılbaşılar. Patlamış mısır, portakal,üzüm . Pişmaniye çekmeler ,tombala oynamalar ; l.Çinko , 2.çinko , tombalaaaa. Sobanın dibinde sarman ,ana dizinde Osman uyumuş. Aaaa! Saat de geç olmuş. Aman canım, daha erken;Oturuyorduk. Derken ; Borçsuz yaşardık derdi babam. Her şey yoktu, kuyruk çoktu. Ama insanlar umutlu ve daha Mutluydu. İskarpin giyemezsek, "Cızlavet " giyerdik. Ama , biz o günleri çook,çok severdik. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Liselim(1)
Aklıma sen geldin liselim, Bırakıp gittiğimden beri, Neler yaptın liselim? Hala bana lanet yağdırıyor musun? Yoksa özlemim yakıyor mu içini? Sana artık yürümeyecek dediğim günü, Kabuslarında görüp sıçrıyor musun? Sırana ismimi kazıdın mı liselim? Attığın her adımda ismimi heceliyor musun? Arkadaş grubunda her konuşulduğumda, Yüzün kıpkırmızı olup,gözlerin doluyor mu liselim? Beni sorarsan eğer liselim, Her zamanki gibiyim. Senden sonra birçok kızla çıktım, Hepside çok güzeldi,elbette zevkliyimdir bilirsin, Sahi senin ilk aşkın bendim galiba, Ne kadar tecrübesizdin, Çok çabuk bağlanmıştın bana,hala bağlısındır eminim, Mektubumu alınca umutlanmazsın umarım, Benim defterimde geriye dönüş yoktur bilirsin, Seninle güzel günler geçirdik, Hala hoşuma gidiyorsun,tatlı kızdın liselim, Benden umudunu kes olur mu? Dönerim geriye diye bakma sakın, Çık, gez, toz liselim... Ha!...Derslerine iyi çalış, Elveda liselim, elveda... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Düşünme
Bazen düşünme onu diyorsun değil mi? Kendi kendine. Bazen hayat yetmiyor diyorsun Yetmedi değil mi? Düşmanın olmasın Allah vermesin Barı ölüp de kurtulayım demek yetmiyor artık! Arkana dönüp bakıp düşünmeye de son vermek gerekli Yaşadığına geçmişteki geleceğine O geleceğin ne zaman geleceği belli mi şu anda? Yazdığın mektupların belli bir sayısı var mı? Sana önem veren var mı bu dünyada? O zaman kolaysa gel de bunların sonunu Düşünme |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Sevdama
Giderken bu gece hayaller alemine Şöyle birde döndüm geriye Her günümde varsın, hergünümde, Belki mutlulukla belki kederle Ben seni çok sevmişim Sevmiyorum desemde Çok çıkmışım yola gideceğim diye geriye Ama gene dayanamamışım sensizliğe Az değil kaç sene... Bitmez bu aşk sevgilim Meydan oku senelere(!) (ilk aşklara) |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|