![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8774
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Fasil : İMAN VE İSLAM HAKKINDA Konu : Emr-i Bi`l Ma`ruf Ve Nehy-i Ani`l-Münker Bölümü Ravi : Huzeyfe Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Nefsimi kudret elinde tutan Zat`a kasem olsun, ya ma`rufu emreder ve münkerden de yasaklarsınız veya Allah`ın katından umumi bir bela göndermesi yakındır. O zaman yalvar yakar olursunuz da duanız kabul edilmez." HadisNo : 93 Fasil : İMAN VE İSLAM HAKKINDA Konu : Emr-i Bi`l Ma`ruf Ve Nehy-i Ani`l-Münker Bölümü Ravi : İbnu Mes`ud Hadis : Hz. Peygamber (sav) buyurdular ki: "Sizler yardım görecek, ganimetler elde edecek ve birçok memleketleri fethedeceksiniz. Sizden kim bu vakte ererse, Allah`tan çekinsin, ma`rufu emredip, münkerden de nehyetsin. Kim de bile bile bana yalan nisbet ederse, ateşteki yerini hazırlasın." HadisNo : 94 Fasil : İMAN VE İSLAM HAKKINDA Konu : Emr-i Bi`l Ma`ruf Ve Nehy-i Ani`l-Münker Bölümü Ravi : Urs İbnu Amire el-Kindi Hadis : Hz. Peygamber (sav) buyurdular ki: "Yeryüzünde bir kötülük işlendiği vakit, ona şahid olan bunu takbih ederse (kötü olduğunu te`yid ederse), o kötülüğü görmemiş gibi zararından kurtulur. O kötülüğe şahid olmadığı halde, işittiği zaman memnun kalan kimse, sanki şahid olmuş gibi manen zarar görür." HadisNo : 95 Fasil : İMAN VE İSLAM HAKKINDA Konu : Emr-i Bi`l Ma`ruf Ve Nehy-i Ani`l-Münker Bölümü Ravi : Ebu Said Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Zalim sultanın yanında gerçeği söylemek en büyük cihaddandır." HadisNo : 96 Fasil : İMAN VE İSLAM HAKKINDA Konu : İ`tikaf Ravi : Aişe Hadis : Resulullah (sav) vefat edinceye kadar Ramazanın son on gününde i`tikafa girer ve derdi ki: "Kadir gecesini Ramazanın son on gününde arayın". Resulullah (sav)`dan sonra, zevceleri de i`tikafa girdiler. HadisNo : 97 Fasil : İMAN VE İSLAM HAKKINDA Konu : İ`tikaf Ravi : Ebu Said Hadis : Biz Hz. Peygamber (sav)`le birlikte Ramazanın orta on gününde i`tikafa girdik, yirminci günün sabahı olanca eşyalarımızı (evlerimize) taşıdık. Resulullah (sav) (bir hutbe irad etti ve) sonra şunu söyledi: "İ`tikafa girmiş olanlar, i`tikaf mahallerine dönsünler. Zira bu gece bana Kadir gecesinin hangi gece olduğu gösterilmişti, sonra unutturuldu. Siz, son onda ve tek *******de arayın. Ayrıca bu gece kendimi su ve çamur içinde secde eder gördüm," Resulullah (sav) i`tikaf mahalline dönünce, o günün sonuna doğru hava bozdu. Mescid o sıralarda (üzeri dallarla örtülmüş) çardak şeklindeydi. Hz. Peygamber (sav)`in burnu ve burun yumuşağı üzerinde su ve çamur bulaşığını gördüm. Bu gece 21. gece idi. |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|